Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha nem a népet kiszolgáltatottságba taszító összkomfortos nyomorúságot védenék reggeltől estig

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Felhőtlen, gondtalan jó reggelt kívánok mindenkinek! Valóban kell valamiféle elvetemültség ahhoz, hogy az ember komolyan tudja venni a világ országainak éppen klímacsúcsot tartó vezetőit, amint arról csacsognak, hogy hogyan kellene 1,5 fok alatt tartani a globális felmelegedés mértékét és hogyan nem kellene a szén-dioxid-szennyezéssel a saját sírunkat ásnunk, miközben e drága emberek mintegy 400 magánrepülőgéppel érkeztek a helyszínre, Glasgow-ba. Ezzel számítások szerint 13 ezer tonna szén-dioxodot juttattak a légkörbe, ami több, mint amennyit 1600 skót lakos egy egész év alatt. Nagyon nehéz komolyan venni az érzelmes beszédeket és habos-babos ígéreteket, valamint komoly áttörésben reménykedni, ha közben ez a helyzet. Pontosan tudják, hogy a globális felmelegedés egyik fő oka a légi forgalom, ami a szén-dioxid-szennyezés komoly hányadáért felelős, de még véletlenül sem menetrend szerinti járatokat vesznek igénybe, hanem magánrepülnek, mint Mészáros Lőrinc és kedves neje dubajozási célzattal világjárvány idején, meg attól teljesen függetlenül. Vagy mint a magyar miniszterek vagyontalan elnöke évszaktól, évszámtól, gazdasági sikerektől vagy éppen hangos pofáraesésektől függetlenül.

Aki persze rendületlenül megpróbál úgy tenni, mintha a klímaváltozás ügyéhez is ő értene mindenkinél jobban, mintha mindenki más ebben a kérdésben IS hülye lenne, mintha ő valamiféle kívülálló felsőbbrendű entitás volna, aki átlát a szitán: a klímaváltozás ügye is kizárólag azért van, hogy mimagyarokat megsarcoljanak, megtámadjanak, kivégezzenek. Miközben tegnap is késő lett volna valamit tenni azért, hogy ne égjen ránk szó szerint a bolygó, és ne temessen el élve, Felcsút híressége nem csupán klímaváltozás ügyében mutogat Brüsszelre, hanem megint bősz levelezésbe kezdett. Egyéb témában. Miután pár nappal ezelőtt, a legutóbbi uniós csúcstalálkozó után egy másik levélre – amelyet 12 tagállam, köztük Magyarország, Görögország és Dánia intézett az Európai Unió központjához, pénzt kérve a határkerítésekhez – reagálva Ursula von der Leyen világossá tette, hogy nincs uniós pénz szögesdrótra és falakra, Orbán újabb levelet írt ugyanebben a témában, mintha a Süket Fülek Nemzetközi Szakszervezetének tiszteletbeli elnöke lenne. Havasi Bertalan miniszterelnöki mindenes tájékoztatása szerint a főnöke felszólította Ursula von der Leyent, hogy az Európai Bizottság térítse meg a magyar határvédelmi intézkedések költségeit (a lókupec mentalitású miniszterelnök számításai szerint: 590 milliárd forint). Szerinte ezek az intézkedések az utóbbi időszakban mintaadóvá váltak több európai országban, ráadásul a 2015-ben tapasztaltnál is súlyosabb migrációs válsághelyzet fenyegeti Európát.

Lefordítom, hogy haladjunk a valóban fontos dolgok irányába. Először is közeledik a választás, ilyenkor mindig súlyosbodik a migrációs válsághelyzet. Akkor is, ha nem. Másodsorban a levél nyilvánvalóan nem von der Leyennek szól, hanem a rajongótábornak, és nemcsak arról szól, hogy ne arra figyeljetek, amire kellene, ami a húsotokba vág, cserébe kizárólag arra figyeljetek, amire én akarom, hanem arról is, hogy rendületlenül kell a lóvé, eteteni kell az udvaroncokat, a NER-oligarchiát, és közben nyaku(n)kon a kampány. Ráadásul az égig érő korrupció miatt nem jönnek a helyreállítási pénzek se, viszont akkora választási pénzosztogatásban vannak a nertársak, mint még soha. Most nem kérdezem meg, hogy hát nem úgy volt, hogy oda kell vinni a segítséget, ahol baj van, vagy hogy ha valaki pontosan tudja, hogy a hatályos uniós szabályok szerint nem kaphat pénzt a fene tudja hányszorosan túlárazott határkerítésre, miért tesz úgy, mintha hülye lenne, és mintha egyébként eddig nem kapott volna pénzt a gonosz EU-tól határvédelemre. Kapott. Azt meg végképp nem kérdezem, hogy Európa gazdasági gőzmozdonya miért kuncsorog olyan pénzekért, amelyekre nincs is szüksége. A helyzet ugyanis az, hogy szar az élet, a Rogán-központ kreativitásának pedig láthatóan megvannak a korlátai: nincs jobb kampányötlet, migránsozni kell, és uszítani az Európai Unió ellen. Ezért aztán Európa DNS-e ott tart, hogy azoktól kér pénzt védelemre, akikről tíz éve azt állítja, hogy folyamatosan támadják őfényességét, mimagyarokat. Nem a diktátor cimboráival levelezik, akiknek az oldalán gyalázni szokta az EU-t, nem a diktátor cimboráinak tartja a markát, hanem az EU-tól kunyerál.

Ez egészséges lelkületű és erkölcsű embernek nem férne bele. Felcsút hírességének belefér, ő a szabadságát és a plebejusnak hazudott luxuséletét szavatoló hatalomban maradásért fut. Hatvanpusztért és Marbelláért. Az meg eddig is rohadt sokba került, hogy a dinasztia úgy éljen, ahogy akar, az udvartartás meg hűségesen szolgálja a dinasztiát. Ingyenhűség nincs, ahogy ingyenebéd sincs. De ami legalább ennyire fontos: ameddig a nagyember hisztizik, hogy Brüsszel nem ad pénzt, semmit nem kell mondania egy rakás mindenről, amiben közvetlen és alighanem kizárólagos felelősség terheli. Az összes többi mellett a literenként 600 forint felé száguldó benzin áráról sem. Arról, hogy erről az irreális drágulásról nem elsősorban a kőolaj világpiaci árának emelkedése tehet, hanem az, hogy ennek az 500-600 forintnak a nagy része adóteher, jövedéki adó és az Európában is világrekordernek számító 27 százalékos áfa. Vagyis az elvtársaknak lenne bőven mozgásterük, a igenis gátat szabhatnának ennek a rendkívüli drágulásnak, bármennyire is fájna a szabadrablás kormányának az a 750 milliárd forint, ami évente a jövedéki adóból a költségvetésbe befolyik.

Meg arról se kell mondani semmit, hogy miközben az államdósság 80%-on hasít (vagyis ugyananott, ahol a fülkeforradalmi robbanás idején, csak már a manyup-megtakarításokat is zsebre rakták), miközben a tanársegédek és adjunktusok nettó 155-185 ezres fizetésekért húzzák az igát az egyetemeken, miközben EU-bajnokok vagyunk az inflációs ráta meg az áfa tekintetében, miközben Magyarországon a második legalacsonyabb a minimálbér, de a harmadik legmagasabb adóékkel büszkélkedhetünk, mekkora sikertörténet volt valójában az elmúlt 11 év, ha most hitelből és Brüsszel felé kuncsorogva kell ráönteni a választási kampánypénzeket a társadalomra, hogy összejöjjön újabb négy év a hatalomban? Ha Gyurcsányék elkxrták, akkor ez minek számít?

Mi lehetett volna ebből az országból, ha tizenegy és fél év alatt nem a Brüsszel-, Soros, Juncker-, Gyurcsány-, migráns-, ellenzékellenes agyatlan propagandával kormányoztak volna? Ha a rezsicsökkentés hazugsága helyett mondjuk az energiahatékonyságra, a fenntartható energiafogyasztásra fókuszáltak volna, hogy most ne kelljen Brüsszeltől pénzt kuncsorogni a túlárazott határkerítésre úgy, hogy közben a kiszabadságharcolt, hazug és hosszú távon rohadtul drága rezsicsökkentésről lehulló lepelért kénytelenek Brüsszelt hibáztatni?  Mi lehetett volna ebből az országból, ha a kormányzati intézkedések elsődleges célja nem a Fidesz és Orbán Viktor hatalomban maradását szolgálták volna, aminek járulékos hasznaként időnként csurrant-cseppent valami a társadalomnak is, hanem az ország érdemi felzárkóztatásának lett volna az elhanyagolható mellékhatása az itt-ott felbukkanó korrupció?

Nos, ha nem az országot kiszolgáltatottságba és függőségbe taszító összkomfortos nyomorúságot akarták volna megvédeni reggeltől estig, miközben a törvények folyamatos átírása mellett önjáróvá tett korrupciós rendszer kiépítésén fáradoztak, akkor most nem ez lenne. Akkor most nem kellene törvényesen kilopni, kiszervezni, és a fideszes hátország alá bebetonozni az állami vagyont egy választási vereségtől rettegve, mert nem kellene választási vereségtől rettegni. Nem kellene ázsiai hitelekből, kifosztott államkasszával, nyakig eladósodva, elfordított fejjel nem tudomásul venni, hogy csúcson az infláció, és a 15 évvel ezelőtti kormány bűneire hivatkozni, megmagyarázandó, hogy miért nem ér szart se az inflációban oldódó magyar bér és fizetés, miért 500 forint a benzin, miért viszi el a rezsicsökkentést a huzat, és miért kell Brüsszel pénze, ha amúgy anélkül is szállunk, hasítunk.

Persze az igazság az, hogy valójában magyarázkodniuk sem kell. A nép szellemi sötétségbe taszítása, kiskorúsítása, fanatizálása és hazugságokkal való kábítása mellett még csak nem is morajlik a társadalom, nemhogy tömegek lennének az utcán. Jön a nagyvonalú alamizsnaosztogatás, jön Orbán személyes ajándéka Feri bátyáméknak és Bözsi néninek, meg a sok szép jövő évi ígéret a röfiknek, hogy mi minden lesz, ha úgy lesznek a számok. De kit érdekel, hogy valójában hogy lesznek a számok, amikor most most van. És most meg az van, hogy rohadtul ráér azon gondolkodni, hogy mi lesz majd, amikor a seggére verünk ezeknek az ajándék százezer forintoknak, és kiderül, hogy propagandából, törvényesített korrupcióból, permanens uszításból, hazafiasságnak hazudott jogtiprásból nemhogy élhető jövő, de jelen se lesz. Na majd akkor fog fájni, ha eddig nem fájt.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.