Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Olvasói levél: Maradjon Orbán, vagy győzzön az ellenzéki összefogás?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tisztelt Hölgyek, Urak! Ideje lenne eldönteni, hogy mi legyen. Maradjon Orbán, vagy győzzön az ellenzéki összefogás, és le legyen váltva a Fidesz?

Megjegyzem, mindenképpen megy a levesbe a jelenlegi kormány, csak valamivel könnyebb dolga lenne Márki-Zay Péternek, ha most, hogy már lezajlott a miniszterelnök-jelölti előválasztás, most, hogy már Gyurcsány Ferenc is biztosította mind a saját, mind a DK támogatásáról MZP-t, megnyugodna a „Klárika-kommandó” is.

Már csak azért is, mert egyáltalán nem mellesleg Dobrev Klára az eredményhirdetést követően rögtön gratulált a győztes miniszterelnök-jelöltnek, és támogatásáról biztosította őt. Ezért azt gondolom, kedves Dobrev-fanok, érdemes lenne figyelembe venni Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára iránymutatását.

A kérdésem: Vajon Gyurcsány Ferenc miért támogatja MZP-t?

A válaszom: Nem hülye, tisztában van azzal, hogy megosztó személyiség. Még az sem kizárt, hogy szívesen lenne újra miniszterelnök, de mivel ő is úgy látja – teljesen jogosan -, hogy erre Péternek sokkal több esélye van, inkább hátralépett egyet. Mert annál nagyobb elégtétel nem létezne számára sem, mint meglátogatni Orbánt a kaptárban egy „beszélőn”.

De volna itt még más is. Annak, hogy Márki-Zay Péter nyerte meg az előválasztást, éppen az volt az oka, hogy a fiatalok – az úgynevezett „nyugdíjas kommandó” gyermekei, unokái is – Márki-Zay Pétert látnák szívesen leendő miniszterelnökként. Szóval kedves szépkorú hölgyek és urak, ha fontos önöknek utódaik boldogulása, támogassák MZP-t!

Ami engem illet, viszonylag hamar kialakult MZP iránti személyes szimpátiám, annak ellenére is, hogy néha minden hajszálam az égnek állt attól, amit tett, vagy mondott. Ma azonban már teljesen nyugodt vagyok. Márki-Zay Péter az ő kék szalagjával, az elmaradhatatlan kék mappájával, a váratlan, meglepő, és sokszor túlontúl is őszinte és harcias kijelentéseivel szerintem minden kétséget kizáróan vérprofi.

Ezért gondolom tehát, hogy végül is tökmindegy, hogy a DK (és a Jobbik) szimpatizánsainak egy elenyésző része még nem volt képes túllépni sértődöttségén, és még mindig „duzzog”, de csak idő kérdése, és lenyugszanak ők is.

Márki-Zay szempontjából szinte mindegy, mert ő megy előre, azaz felfelé, mint a rakéta, inkább a most (is) még kétkedőknek lenne érdekük minél előbb belátni, hogy MZP-vel nemhogy nem lehetetlen, de szinte biztos a kormányváltás.

És nincs annál felemelőbb érzés, mint részese lenni ennek, ha többel nem is, de legalább buzdítással.

Emmerich Emmerich

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.