Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egy politikai szélhámos, aki akkor van elemében, ha minél nagyobb a káosz körülötte

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Pedig de. Összeér, aminek össze kell érnie. Ezek megtalálják egymást és azonosulnak egymással. Olyan ez, mint egy nagy, államok közötti társkereső, ahol mindenki rátalál az igazira. Orbánnak is sikerült kedden a szélsőjobb koronázatlan királynőjét körbeudvarolnia, és a frigy fölé hajolva emelkedett jövőt vizionálnia. Marie Le Pen lesz az  új menyasszony. A politikai értelemben magát agglegénynek aposztrofáló Orbántól – aki most is hazudott, vagy ha nem hazudott, akkor a hasonlatai marhára nem állják meg a helyüket – elvárható lenne, hogy mielőtt hülyeségeket beszél, tájékozódjon az éppen használt szó jelentéséről.

Az agglegény tudniillik olyan idősebb férfit jelöl, aki még nem házasodott meg. Namármost. Politikai értelemben Orbán nem lehet agglegény, legfeljebb házasságtörő vagy elvált. Az a pártcsalád, amelyben eddig politizált, az Európai Néppárt kibaszta, mert egyrészt nem tudott viselkedni, és mert másrészt folyton megcsalta a szélsőjobbal való flörtölésével. Most annyi történt, hogy Magyarország miniszterelnöke és annak pártja nyíltan coming out-olt, szigorúan politikai értelemben. Miszerint ők nem keresztény és konzervatív párt, hanem szélsőjobboldali. Ez történik olyankor, amikor annak ellenére, hogy mindenki tudja, látja, hogy mi van, mégis hülyének néznek mindenkit aki ennek hangot is ad, aztán a végén minden kiderül. Végül is Szájer Józsi is gyerekes családapa, hithű konzervatív és gyakorló keresztény volt. Egészen addig, ameddig ki nem derült, hogy pont annyira homoszexuális, mint Elton John. És természetesen nem ezzel a ténnyel van a gond, hanem azzal, hogy hülyének néznek maguk körül mindenkit.

Aki ismeri Orbán pályafutását, az elég nagy bizonyossággal sejthette, hogy előbb-utóbb merre veszi az irányt. Ezt a szélsőjobbos piruettet nem adhatta elő rögtön az elején, ezért első körben eljátszotta azt, hogy mekkora liberális és demokrata ő, ráadásul még fiatal is volt akkoriban. Utána rájött, hogy nem igazán jövedelmező ez a szerep, ezért rárepült gyorsan arra a piaci résre, aminek elsősorban az MDF gyengülése ágyazott meg. Először konzervatívnak hazudta magát, aztán mellé tette a keresztény jelzőt is, és hirtelen főpap lett a saját hívei előtt. Azóta védi a Szűzanya országát, és minden este felpróbálja Szent István koronáját.

Most ott tartunk, hogy a Jobbik tulajdonképpen egy szelíd, liberális pártocska, amelyik szociálisan kvázi érzékenyebb, mint az MSZP. Nos, ennek a Jobbiknak a helyét foglalta el Orbán és pártja. Amelyik e politikai helyváltoztatás (ha jobban tetszik: köpönyegforgatás) eredményeként bizonyos szempontból ma már radikálisabb, mint annak idején a legdurvább időszakában a Jobbik volt. Mondjuk úgy, hogy Orbán egy ultraradikális, fasisztoid tömörülést hozott létre Magyarországon. Ezzel szemben a Mi Hazánk legfeljebb jelenthet a Fidesznek. Ezért van az például, hogy a pattogatott kukoricával a kezében érkező vérnáci Toroczkai majdnem rosszul lett, miután megnézte az Elxurtuk című remekművet, mondván, hogy nem is szerepel benne. Pedig a leghülyébb is tudja talán, hogy annak idején vastagon benne volt a fasiszta csürhe hergelésében. Mindegy is.

Mivel ennyire szélsőséges párt még nincsen jelenleg Nyugat-Európában, ezért szerintem az a terve, hogy Salvinit és Le Pent lehúzza maga mellé a mocsárba – persze nem hirtelen, hanem tempósan, komótosan -, és létrehozzák az Európai Náci Frontot. Ismerjük Orbánt, nem? Először ígérget, bizonygat, udvarolgat, aztán amikor megszerezte mindazt, amit akar, akkor nekiáll hepciáskodni, zsarolni, hazudozni, lejáratni. Nem egy papucs típus. Nem fogja hagyni, hogy emezek majd megmondják neki, mit lehet, és mit nem. Szerintem erre a teljesítményre nem igazán kéne büszkének lennie senkine. Ez a fasiszta tempó, amit nyílt sisakkal visz végig egész Európán Orbán és a mögötte parancsszóra együttmozgó és lélegző 133 bátor, egészen bámulatos a maga nemében. Hogy úgy mondjam: kurva ciki és szégyellnivaló. Mindannyiunkra nézve, és nem mentesít ez alól senkit, hogy én nem tudtam, meg én azt hittem. Hát hiszen láttam a Facebookon is, hogy milyen tündibündi volt amikor unokázott, meg amikor gumicsizmában szaladgált az áradó Tiszánál. Az cuki dundi arcocskája, meg a tekintélyes pocakja. Biztos szeret enni, bárcsak az én férjem lenne ilyen, de nem, ez válogat rendesen. Meg szegény milyen ártatlanul tud nézni, az ember szíve megszakad, amikor rázendít, hogy őt mindenki minden oldalról támadja.

Szóval. Majdnem biztos vagyok abban, hogy a nagy illuzionista valami ilyesmiben mesterkedik, és a fejében már megvan a nagy összeborulás forgatókönyve is. Merkel már nem tényező, az Európai Uniónak viszont nagyon nem szabad teret adnia Orbán nacionalista politikájának és provokatív játszmáinak. Muszáj lesz megoldást találni arra, hogy lefegyverezzék, mert ha tovább tud pusztítani a fejekben, ennek rohadtul nem lesz jó vége. Annak idején Hitler is apró lépésekkel vette át a hatalmat, először az országa felett, majd Európa, és végül az egész világ lett a célpontja. Majdnem sikerült is neki, csak konkrétan beledöglött a fél európai kontinens. Úgy gondolom, hogy idő után ennek is kevés lesz csak a hangzatos uszítás, a hívek tettekre fognak vágyni. Muszáj lesz erőt fitogtatnia, nemcsak verbálisan, hanem fizikálisan is. Persze nem ő fogja ezt megtenni, ahhoz gyáva és sunyi. Majd kitalálnak egy forgatókönyvet, amit egy kopaszokból álló verőember csapat – mondjuk Kubatov ultrái – végrehajt, jó pénzért. Aztán ha már van indíték, jöhetnek a tettek.

Orbán így csak egy szájkosár nélküli kutya, aki csak ugat, de egyelőre még nem harap. Tévedés, hogy az ellenfelei hergelnék, mert nem. Ő hergeli a sajátjait, akik most már csak arra várnak, hogy a nagy szavakból mikor lesznek beteljesült cselekedetek. Elégtételt akar venni állandóan. Jogit és erkölcsit. Ha nyer, akkor megint halálba vegzálhat majd mindenkit, akit kiszemel magának, ha veszít, akkor meg jogot akar majd szerezni magának az elégtételre. Ez az ember nem tud veszíteni. Ez az ember soha nem volt tisztességes. Ez az ember egy politikai szélhámos, aki akkor van elemében, ha minél nagyobb a káosz körülötte. Nagyon veszélyes és kiszámíthatatlan. Azt nem mondom, hogy ön-, de azt igen, hogy közveszélyes. Minél előbb állítjuk meg, annál előbb ér véget ez a lázálom.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.