Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az biztos, hogy bőven van mit megvédeniük

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Pálinkás jó reggelt kívánok mindenkinek! Politikai agglegényeket és házasságszédelgőket is beleértve. Állítólag a mértékkel fogyasztott pálinka bátorságot, a bor bölcsességet ad. Szerencsére nem vagyok Kövér László, tehát az Országos Pálinka- és Törkölypálinka verseny fővédnöke sem vagyok, ezért nem tudok ilyen sziporkázó bölcsességekkel szolgálni, ellenben az eléggé visszataszító, amikor nevezett közjogi méltatlanság az erkölcs szót a szájára veszi. Hogy például a magyaroknak az élet minden területén az értéket kell képviselniük az értéktelenséggel szemben”, mert elveszti az erkölcsi ítélőképességét, aki minőség dolgában sem tudja megkülönböztetni a jót a rossztól”.

Szerintem ezt a bátorság-bölcsesség, jó-rossz, erkölcsi ítélőképesség kérdéskört Simonka Györggyel kellene megbeszélnie a házelnöknek. Nemcsak azért, mert a parlamenti padsorokban a minap látványos alvásnak indult Simonka György sokkal inkább hasonlít egy ittas emberre, mint egy olyanra, aki éppen rosszul érzi magát, ezért engedélyt kap a frakcióvezetéstől, hogy hazamenjen, vagy mert Kövértől egyáltalán nem áll távol a politikai ellenség lekocsmatöltelékezése. Hanem azért, mert ne nagyon pofázzon az erkölcsi ítélőképességről senki, aki a kétharmadát egy bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt vád alá helyezett alakkal kénytelen védeni (különben nincs kétharmad), aki még a gyanúsítotti kihallgatása előtt hajlandó lefizetni és rávenni embereket a hamis tanúzásra.

Nem érdekel, hogy Simonka bátorra vagy bölcsre itta magát, ameddig rosszul lett (nem mintha az ittasság és a rosszullét egymást kizáró kategóriák lennének), de ez a két moralizálás között Simonkát mentegető gusztustalanság például az olyan korábbi őrjöngések miatt különösen gusztustalan, mint amikor július elején a komplett fideszes médiauniverzum – a Pesti TV-től az Origóig, a Magyar Nemzettől a Borson át a XXI. Század Intézet politikai elemzőnek csúfolt propagandistájáig – azon forgatta a szemét, hogy Gyurcsány részeg volt egy kampányrendezvényen. Miután a kettős mérce a fideszes szótár egyik alapkifejezésévé avanzsált a kétharmaddal végigmártírkodott elmúlt 11 évben, mi lenne ha végre rendeltetésszerűen használnák és nem maxolnák ki naponta? Különben valahol megértem Simonkát. Az ő helyében én is albán szamárra innám magam, és aludni járnék a parlamentbe, miután különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalások árán, tökön és babon át védelmezem az orbánizmust, és engem a vádlottak padjára ültetnek, miközben az egyszemélyes országvezetés éli világát Felcsúttól Hatvanpusztán át Marbelláig.

Különben meg. Az ember azt gondolta volna, hogy miután megtartották a több százezresnek beállított, ám tudományos becslések szerint is legfeljebb százezres (de inkább 70 ezres) békemenettel egybekötött szombati kampánynyitó rendezvényüket, felmutatták az erőt, ami az ő oldalukon áll, megmutatták az izmaikat, belerázták az öklüket a balliberális gyurcsányista hazaárulók pofájába, tehát miután immár újra nyeregben érzik magukat, kicsit lecsillapodnak a kedélyek. De sikerült? Nem igazán. Az már hétfőn pontosan látszott az azonnali kérdések nem megválaszolására odacsődült egyszemélyes államvezetés által bemutatott produkcióból (amit Simonka György sajnos már nem aludhatott végig a helyszínen, mert kivezették), hogy a gúnyolódás, személyeskedés és cinikus trollkodás ezúttal is, ezredszer is felülírta az ország egy részét garantáltan érdeklő aktuális és súlyos kérdések megválaszolásának kutyakötelességét. Orbán Viktor képtelen úgy viselkedni, mint egy felelős miniszterelnök, aki bármit is gondol a politikai ellenfeleiről, és bármennyire kézenfekvő is számára a kommunistázás, mégis megerőlteti magát és legalább a választók iránti tiszteletből érdemi válaszokat ad érdemi kérdésekre. De nem. Hiába járultak tízezrek a lúdtalpai elé, hiába mutatott erőt, hiába áll a többség állítólag az ő oldalán, marad a gecinizmus.

És az újabb meg újabb közpénzből háborús propagandavideók. Amelyek talán nem kerülnek annyi pénzbe, mint a visszavásárlás előtt álló repülőtér (1600 milliárd forintnál tart a vételárajánlat, ami körülbelül azzal a támogatással egyenértékű összeg, amit Magyarország Brüsszelből egy évben fejlesztésekre, felzárkóztatásra kap), és még az sem világos, hogy az adófizetők állják-e szőröstül-bőröstül, és nem is 15 éven belül fog megtérülni, ellenben azonnali brutálkárokat okoznak. Ilyen a legújabb remekművük is, amelyet tegnap dobtak piacra van mit megvédenünk, van miért harcolnunk” csatakiáltással, amelyben a békemenetről készült vágóképek váltják egymást a Gyurcsányról készült tűzpirosba borított, elrettentő felvételekkel, amelyet drámai muzsika kísér, és amely Orbán eme kijelentésével zárul: „és nincs annyi dollár, vagy annyi euró a világon, ami ezt elvehetné tőlünk”.

És tényleg. Simonkához hasonlóan az ország egyik fele szó szerint a saját élete árán védi Orbánt, és a közösből törvényesen eltulajdonított csilliárdokat, amelyeknek szimbóluma az Orbán família nevén lévő hatvanpusztai luxuserőd és kastélykomplexum. Nekik tényleg van mit megvédeni, miután a fideszes vezérkar, a politikai-gazdasági holdudvar apraja és nagyja szarrá milliárdosra hízott 2010 után (előtte valahogy hiányzott az istenadta tehetség belőlük, de a fülkék forradalmi felrobbanása után hirtelen megtáltosodtak), nekik bőven van mit veszíteniük, ha netán a választók többsége úgy dönt, hogy ebből elég volt. Ha inkább elzárnák a közpénzcsapot, ha inkább visszaállítanák a jogállamot, ha inkább elszámoltatnák a jó és a rossz között különbséget tenni nem tudó, erkölcsi ítélőképességüket rég elvesztett korrupt bűnözőket, ha inkább mégsem szeretnék a hatvanpusztai főhercegi kacsalábba beleölni a gyerekeik jövőjét. Ehhez valóban nem kellenek a világ dollájai és eurói, ehhez bőven elég valamiféle öntudatra ébredés.

Aminek része az is, hogy például amikor egy ellenzéki párt a belügyminiszterhez (és a kancelláriaminiszterhez) fordul, hogy megtudja, törvényes volt-e, hogy a békemenetre önkormányzati és faluprogramos buszokkal szállították a résztvevőket, akkor ne nyelje be a keményen hülyére vett kisember, hogy belehazudják az arcába, hogy amit a szemével lát, az nincs. Hogy ha Pintértől megkérdezik, hogy melyek a szabályai az önkormányzatok tulajdonában álló buszok pártpolitikai célú felhasználásának, hogy melyek a szabályai a Magyar Falu Program keretében vásárolt buszok pártpolitikai célú felhasználásának, és ha a CÖF nem buszoztatott senkit, akkor ezeket a buszokat bármelyik párt elkérheti, vagy csak az állampártnak van joga ehhez, akkor a keményen kizsigerelt, hülyének nézett adófizető ne nyelje be, hogy Pintér kussol, az állampárt pedig Pintér helyett mellédumál és vicsorog. Hogy nincs két baloldal, hogy Gyurcsány Ferenc Márki-Zay Péterrel kéz a kézben támadja a békemenetet és hogy a Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldal nem bírja megemészteni, hogy felsültek október 23-án, és már a baloldali szimpatizánsok is elfordulnak tőlük. Nem, bassza meg, nem. Azokat a buszokat valaki megrendelte, megtankolta, kifizette. Vagy a mindent letagadó CÖF, vagy valaki más. Nem érdekel senkit a politikai vicsorgás, de mindenkit érdekel, hogy ki fizette és miből. Hol vannak a szerződések, amelyek bizonyítják, hogy nem áll fenn a tiltott pártfinanszírozás esete? Mert itt nem a jobb- és baloldalról van szó, hanem a tetves törvényekről, amelyek elméletileg nem csak az ellenzéki pártokra vonatkoznak, hanem a kormánypártra is. Vagyis hát izé.

Akit látta Kósa Lajos és Zalán együttes futását megszégyenítve menekülő Varga Judit tegnapi parlamenti mutatványát, az pontosan tudja, hogy itt a törvényes kötelezettségek betartását számonkérni a nertársakon és nertársnőkön a felségsértés kategóriájába tartozik. Akkor is, ha ingyenes buszos kirándulásokról, akkor is, ha tisztességes állampolgárok terroristák megfigyelésére kifejlesztett kémszoftverekkel történő lehallgatásáról van szó. Varga miniszterasszonyság hónapok óta a haját dobálva menekül a Pegasus-botrányt érintő kínos, ámde közérdekű kérdések megválaszolása elől, tegnap a sors iróniájaként az az államtitkára védte Tordai Bence lehallgatásokat érintő kérdéseitől, akire korábban rákente az egész mizériát, mondván, hogy nem ő, hanem Völner Pál adhat engedélyt lehallgatásokra. Aztán tegnap, amikor végre jelenése volt az országgyűlés igazságügyi bizottságban, hogy kérdéseket lehessen feltenni neki, akkor a fideszes többség bátran leszavazta, hogy erről a konkrét ügyről kérdezni lehessen. Majd miután másfél percig a cselédei gyűrűjében menekült anélkül, hogy az ellenzéki képviselő nyilvánosságot joggal érdeklő kínzó kérdéseire válaszolt volna, gyáván bezúzott a liftbe, de előtte még odabökte, hogy minden kérdésre elhangzott  már a válasz. Majd nyomatékosítandó, hogy az erkölcsi fölény az ő oldalán állt, a közösségi oldalára bátran kiírta:

„Tordai Bence képviselő úr, aki szemmel láthatóan végigunatkozta a két órát a bizottsági meghallgatáson, csak annyira volt képes, hogy a folyosón provokáljon. Pedig a bizottság minden kérdésére megadtam a választ”.

Jó szar lehet Varga Juditnak ennyivel különbnek lenni mindenkinél, aki tudni szeretné, hogy milyen országban él. A nagy fölényeskedésben és arrogánskodásban az biztos elkerülte a figyelmét, hogy olyan kérdéseket rohadtul nem lehet megválaszolni, amelyeket feltenni sem lehet, mert a cinkos- és bűntársak egy emberként védik őnagyságát a kíntól és a kellemetlenségtől. Csak röviden ehhez annyit, hogy ez a minden törvényes volt, lehet oszlásnak indulni duma itt már rég kevés. Bármi is az igazság, egyik rosszabb, mint a másik. Ha a nemzetbiztonsági szervek figyeltek meg nemzetbiztonsági kockázatot nem, viszont a Fidesznek annál nagyobb politikai kockázatot jelentő tisztességes, becsületes újságírókat, ügyvédeket, ellenzékinek gondolt üzletembereket, akkor ez azért védhetetlen. Ha netán a kormánypárt legfelsőbb köreinek megrendelésére nem a nemzetbiztonsági szervek, hanem valaki más figyelte meg a Pegasus nevű kémszoftverrel a kormánypárt számára kellemetlen polgárokat, miközben a nemzetbiztonsági szervek félrenéztek, akkor meg azért védhetetlen ez az egész.

Ellenben tökéletesen megmagyarázza, hogy van bőven mit megvédeniük ezeknek a magukból kifordult, a kötelezettségeiket nagy ívben semmibe vevő asszonyságoknak és uraságoknak. Akik már olyan régen elvesztették minden erkölcsi ítélőképességüket – ha egyáltalán valaha volt nekik -, hogy igazán letehetnének végre arról, hogy azoknak osszák az észt jó és rossz dolgában, akiknek a gátlástalan kihasználásával és hülyének nézésével akarják megvédeni magukat a bukástól.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.