Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Fidesz-Ellenzék: 0-1

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Fidesz ismét melléfogott, noha majd biztosan megpróbálják kimagyarázni azt, hogy miért kapott a DK a Fidesztől egy olyan 63 oldalas dokumentációt Márki-Zay Péterről, amivel megpróbálták ellehetetleníteni őt. A DK azonban ahelyett, hogy ezt felhasználta volna az előválasztás hajrájában – hiszen ezeket a dokumentumokat akkor kapták meg – inkább átadta MZP-nek, az összefogás nevében. Erre vélhetően a Fidesz nem számított, hiszen úgy gondolhatták, hogy minden párt olyan, mint a nemzeti párt, vagyis ha lehetősége adódik arra, hogy akár lejáratással is, de megverhesse politikai ellenfelét, akkor ezt meg fogja tenni. Dobrevék nem tették meg, a dokumentumokat átadták és hagyták, hogy az emberek döntsenek arról, hogy kit szeretnének közös miniszterelnök-jelöltként látni Orbán ellenében.

Noha a dokumentum egy igen ócska munka, azért az egyáltalán nem kizárható, hogy valóban a Fidesz megrendelésére készítette valaki, és küldte el a DK-nak. Mert hát állítsák is akármennyien szakemberek, hogy a Fidesz-propaganda egy jól olajozott gépezet, azért én ezzel a mai napig nem értek egyet. Mert hát százmilliárdokból dolgoznak, mégsem képesek arra, hogy a gyurcsányozáson, sorosozáson és brüsszelezésen végre túllépjenek, és valami új témát hozzanak be a közbeszédbe. Lehet, hogy ezekkel meg tudják tartani a törzsszavazóikat, de kétlem, hogy új szavazókat tudnának bevonzani. Márpedig a meglévő szavazókkal egészen biztosan nem fognak nyerni a jövő évi választáson, hiszen egy közös ellenzékkel néznek szembe, amelynek össztámogatottsága a felmérések szerint is nagyobb, mint a Fideszé.

Túl van misztifikálva a propagandamédia, hiszen még ha alkalmas is százezrek agymosására, nem tudja kinőni a saját kereteit. Megcélozták a buta, aluliskolázott szavazókat, akikhez ezek az üzenetek persze el is jutnak, viszont rajtuk kívül más csak nevet már ezeken a kampányokon. MZP lejáratása is gyermetegnek tűnik a dokumentáció alapján, ami jól mutatja, hogy a Fidesz ugyan megfigyeli a legjelentősebb ellenzéki politikusokat, azért ahhoz még nem elég kifinomultak a módszereik, hogy komoly jelentőséggel bíró információkat is megszerezzenek. Persze még rácáfolhatnak, hiszen a választásokig még hónapok vannak és köztudott, hogy a Pegasus nevű izraeli kémprogram Orbánék rendelkezésére állt az elmúlt években. Azzal vélhetően tudtak olyan információkat szerezni, amelyek akár még el is dönthetik a választásokat.

Mostanság nagy a csönd a kémprogram körül, de ez hamar megváltozhat, ha olyan információk látnak napvilágot, amelyekről a Fidesznek fogalma sem lehetett volna, ha csak nem kémkedtek a politikai ellenfeleik után. Márpedig biztosan tudható, hogy a kormány számára nem megfelelő elemeket megfigyelték, a listán szereplő neveket pedig a mai napig nem ismerhettük meg. Vajon miért? Ez a már fent is említett dokumentum tökéletes bizonyíték arra, hogy a kormánypárt megpróbált beavatkozni az előválasztásokba, ami persze semmilyen szempontból nem meglepő. Elvégre a fanatikusaik – erre van bizonyíték több fórumon is – „poénból” elmentek Dobrevre szavazni, hiszen őt nagyobb eséllyel győzte volna le Orbán jövőre. Persze ezen is lehet vitatkozni, de én továbbra is tartom ezen véleményemet.

Nem jött viszont össze a Fidesznek, hiszen Dobrev veszített, MZP pedig megnyerte az előválasztást, ami miatt új fegyverre van szükségük Orbánéknak. Ezt idő lesz kitalálni, és valami sokkal komolyabbra kell számítani, mint a DK-nak eljuttatott, Wikipédia idézetekkel teletűzdelt lejáratóanyag. Viszont eddig szinte minden MZP ellen felhozott vád hatástalannak bizonyult, hiszen a szavazói szinte bármi áron azt szeretnék, hogy ő nyerjen, hiszen akkor végre eltűnik Orbán és a NER a hatalomból, és valami új kezdetének lehetünk szemtanúi. Sokan úgy vannak vele, hogy mindegy már, ki nyeri a választásokat, csak győzze le Orbánt, aztán majd idővel kialakítunk egy demokratikus rendszert, ami megfelel a legtöbbeknek. Addig viszont nincs értelme azon nyavalyogni, hogy ki jobb jelölt és kinek kellett volna nyernie, hiszen sajnos eljutottunk már oda, hogy nem valakire, hanem valaki ellen kell szavazni, ha változást szeretnénk.

Lesznek tehát lejárató anyagok a jelöltekről, és lesz is majd biztosan olyan, akit ki tudnak csinálni, MZP viszont kétlem, hogy olyan politikus lenne, aki ne lenne felkészülve Rogán minisztériumának támadásaira. Vásárhelyen már megszokta, hogy mindenki a vesztét akarja, mégis meg tudta nyerni a választásokat újabb alkalommal. Nyilván a parlamenti választások megnyerése nem ennyire egyszerű dolog, és pont ezért van szükség most minden ellenzéki pártra. Gyurcsány, nem Gyurcsány, minden szavazat számít, ezt mindenki pontosan tudja. Ráérünk azonban még azon aggódni, hogy milyen lesz az a bizonyos kormány majd a választások után. A jelenleginél rosszabbat ugyanis én elképzelni sem tudok. Noha a Mi Hazánk talán erre a kijelentésre is rá tudna cáfolni, ami nem más, mint a Fidesz fiókpártja, amely ki meri mondani azokat a gondolatokat, amelyet sok fideszes gondol, de pontosan tudja, hogy egyszerűen még idehaza is megengedhetetlen lenne.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.