Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hadd szokják a kereteket az adósságtörlesztésre termelt közjószágok

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: Keret

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Figyelmeztettem kendet már elégszer, maradjon. A minap a kolostor ügyeletes keretlegénye közhírré tette, hogy a „kereszténység egy keretrendszer” úgyhogy ha nem akar kend itt a keresztényszögesdrót mögött bekeretezve a kegyúr mézesmadzagján lógni, akkor kerüljön el bennünket. Itt már nincsenek „máskéntgondolkodók”, pláne olyanok, mint kend. Vannak a látható – bazári majomként nagy reklámköltséggel mutogatott – hívők és vannak a szegénységi küszöb alá demokratizált – ezért nem látható – alattvalók, meg a lájtos inkvizíciós módszerekkel marginalizált egyéb gyaurok. Vagyis hívők és gondolkodók. 

Az nagy kefe, hogy a gondolkodók addig gondolkodtak, mitévők is legyenek az országra szakadt függetlenséggel, hogy a pénzhívők mindenki szeme láttára cakumpak ellopták az egész országot a kovácsszénig bezárólag. De úgy ám, hogy még az elnyomottak iránti szolidaritást/törődést, anyagi áldozatot felvállaló proletárinternacionalizmust is meghekkelték, és a kizárólag számukra jövedelmező hittérítés- és zarándoklat bizniszt csináltak belőle. Tarsolyos, nemezjurtás, sámános kivitelben, mert erre van igény, meg leértékelt vezér szettre. „Ha ezt Mao Ce Tung látná – kiáltott fel Zsiga bá az OV dizájnt szemlélve – megölné a sárga irigység!”

Ugye jó, hogy szóltam? Megnézte kend a csíksomlyói és a csatkai búcsúkról készült videókat, és marad. Bölcs döntés. Főleg mivel már tisztázódni látszik, mi hogyan is van: az egyszemélyespártállam-védelmi szolgálatos pap megmondja, kire kell szavazni. A hittérítésért fizetett egyszemélyespártállami-politikus pedig megmondja milyen testtartásban és kihez imádkozzunk. A mi falunkat iskolástul a pedofilos egyház kapta. Nekem momentán szerencsém van, megszűnt a tankötelezettségem. Így aztán a gyermekek szexuális molesztálásában nemzetközi hírnévre szert tett egyház helytartójának már nem áll módjában törvényesen átadni számomra az e téren szerzett tapasztalatait.   

Hoppá! Tapasztalat. Nem tudom, kend hogyan van vele, de vannak olyan tapasztalatok, amiket a tudomány nem igazol vissza. A tatának most mindjárt van kettő is! Felfedezte példának okáért, hogy éjszaka meghosszabbodnak, nappal pedig megrövidülnek a lábai. Ez biztos! Este simán, erőlködés nélkül lekapja a zoknit, reggel viszont csak nagy kínlódások árán sikerül neki így–úgy felcibálni, de a varrásokat a lábfejénél már biztosan nem tudja a helyükre igazítani. Este már tudná, de akkor meg már minek. Gondolom, kend számára is egyértelmű a tata diagnózisa. Úgyhogy ezzel felesleges doktorhoz menni. Egyedfejlődés. 

Ez még semmi. Hanem. A nyári nagy melegben észrevette, hogy a bal lába mintha vastagabb lenne, mint a jobb. Úgy volt vele, hogy ha létezik egyoldalú táplálkozás, akkor biztos lehet egyoldalú a táplálékhasznosítás is. Mivel most az urizáló jobboldalt tömi a kormány, logikus, hogy egy proli normálisan működő szervezete ösztönösen úgy védekezik, hogy a baloldalra több energiát juttat. Felesleges is ezen a felfedezésen rugózni. De nem úgy a nagyi! 

Ugye orvoshoz nem járunk, mert megbetegszik tőlünk, és ez az egy doktorunk se lesz, ha nagy a baj, ezért a mozgópostásra várva konzultált a doktor nénivel az én gondos kis mamókám. Ennek az lett a vége, hogy a tatának – mivel a Rudi sógor bement a városba, így a malacai etetése a tatára maradt, ami után újra fürdenie kellett, mert a baj nem jár egyedül – csak fel kellett vennie a „templombajáró” hacukát, amit már akkor utált, amikor az előző diktatúrában megvették, és mehetett szobrozni a rendelő elé. A doktor néninek a kórelőzmények birtokában és a nagyi esetleírása alapján elég volt egy gyógyító pillantás a tata teóriáinak szétzúzásához. A 4-es, 5-ös csigolya és a balláb pedig visszér! Majd jött az ítélet: kórház. Majd. Majd ha egyszer, valamikor felveszik a telefont a műtét előtt szükséges 500 vizsgálat megejtéséhez a szakrendelőkben az időpontkérésekhez.

Igen ám! De a több diktatúrát túlélt tata nem akar a keresztény módon elszegényített és szelektált magyar nyugdíjasok következő hősi halottja lenni. Megjegyezte a hajdani papnövendék Sztálin krédóját: „ A haza anyácskának küzdő katonákra és nem hősi halottakra van szüksége”. Egyébként is – mondta a tata – neki olyan kevés a nyugdíja, hogy az eddig hősi halott 30 ezer nyugger után maradt 80 ezer forint/fő kegyosztalékot az ő nyugdíja még egy forinttal se növelné, akkor meg minek növelje a kórházak adósságát a maródisággal. 

(Vette az adást kend? Ez olyan gazdag ország, aminek nemhogy fillérje, de még egy- és kétforintosa sincs. A kormánypárt nem is filléreskedik, mindent visz, bukszástul! Sajnos a focistáink meg nem tudnak forintos labdát passzolni, mert nem tudják, milyen is a forint.)

Hát eddig megvolnánk. Hanem az a kérdés: maradunk-e? Mert a hernyótalpas propagandarakétahordozók közszolgálati össztüzéből úgy sejlik a helyzet, hogy az uniós pénzek utáni szájkörmenet és Brüsszel-ellenes uszító világjáró politikuszarándoklat után a pénzhívők és fizetett magyarjaik számára gyászmenet készül. Babakocsis kivitelben. Hadd szokják a kereteket az adósságtörlesztésre termelt közjószágok. Emberek közé úgysem mehetnek majd egy jó darabig, mert a világrengető nagy vonulás után megint jön az algoritmusokkal szabályozott emberi kapcsolatok ideje, hogy az utolsó negyedévben is meglegyen a digitális óriáscégeknek az adózás utáni 90%-os nyeresége. Eddig volt egy pici malőr, mivel az ellenzéki előválasztási cécóban a Pegasus a túlterhelő közfeladat-ellátástól lesántult, és a mi keresztény keretrendszerünk kénytelen volt az alattvalók közötti közvetlen, élő személyes kontaktust „a közösségi élet újraindítása” fedőnéven az állami papok és az egyházi politikusok révén navigálni és felügyelni. Ennek tudható be, hogy a fradista püspök úr a pártállam által rábízott nyáj számára a hatpárti keretből csak az utolsó napokban tudta megnevezni az ellenzék győztes miniszterelnök-jelöltjét. Meg is lesz a böjtje a kapkodásnak, mert a főni tükörképe került a keretbe, és most finomítaniuk kell a célbaköpést.

Bütyökfalva, 2021. október 19.     

Mirtill

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.