Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nincs újabb négy év, nincs majd legközelebb. Nem lehet kifogása senkinek, akit lábtörlőnek használtak, megbélyegeztek, kifosztottak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Azt mondom, kevés lesz ide a Rogán, gyerekek. Szóljatok Habonynak, a másik gátlástalan favágónak, hogy nyálazzon bele a Mein Kampfba, vagy nézze meg a Netflixen futó, „Hogyan váljunk zsarnokká” című minisorozatot, mert van még néhány jól bevált disznóság, amit nem próbálták ki a társadalom egybites, gyűlöletre és acsarkodásra fogékony rétegein. Valószínűleg azt hiszik, van még idő. Pedig szerintem nincsen. Attól tartok, hogy 12 éve felfokozott, militáris hangulatban vergődő honfitársaink várják a szikrát a gyújtózsinór végén. Mert már csak az hiányzik, hogy robbanjon a hordó, amit igen régóta megtöltöttek puskaporral. Muszáj lesz megint valamilyen őszödi beszédes provokációt bevetni, nemigen van más lehetőség. Orbán csapatai szanaszét, október 23-a lesz az eligazítás napja. Körülbelül ugyanúgy, mint 2006-ban, ez véleményem szerint nem vitás. Ez nem békemenet lesz, hanem erődemonstráció, megfélemlítés, hadüzenet. Miszerint ennyien vagyunk, akik védik a mundér becsületét, a Kárpátok Nérójának lopott javait. Varsótól Kisvárdáig mindenki ragadjon fegyvert, és jöjjön tapsikolni az egyistenkirálynak. Nem kisebb a tét, mint a nemzetiszocialista, horogkeresztény ideológia megvédése, és a Megasztár szintű celebtolvajok bevédése. 

„Zavart érzek az erőben” – mondaná Yoda mester egy messzi-messzi galaxisban, és én is pontosan így vélekedem a Fidesz kommunikációjáról és bárgyú hatalomtechnikai stratégiájáról. Egyébként sokan nem értik a Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! Márky-Zay! aláírásgyűjtést, pedig semmi másról nincs szó, mint hogy Kubatov listája rohadtul elévült, népszámlálást kell tartani, fel kell mérni a rajongótábor nagyságát. Nem mellesleg ez jó az ellenzéknek, mert legalább tudni fogja, mennyivel több embert kell összetrombitálni áprilisig. Elég reprezentatív, úgyhogy a feladat adott, és legalább ingyen lesz. Így kell ezt felfogni, aztán ennek tükrében ledolgozni a hátralévő cirka 5 hónapot. Most nem a Facebookon kell majd celebkedni, meg az ATV langymeleg stúdiójában okosakat mondani, hanem kőkeményen dolgozni. Házról házra, utcáról utcára, faluról falura menni, bekopogni, beszélni, és elmagyarázni annak, aki (még mindig) nem érti, mi most a tét. Hogy a segget fel kell emelni, és elmenni szavazni az összefogásra, hogy végre kimásszunk az apátia bűzős és sötét vereméből, amibe a Fidesz rugdosta az országot egy évtized alatt.

Keserves és kemény munka lesz? Az. Cserepesre kell majd pofázni az arcukat? Igen. Érvelni és magyarázni kell? Igen. Sajnos. De másképpen nem fog menni. Orbán bízik a falvakban és a határon túliakban. Márki-Zay jól tette, hogy nekik is üzent, mert most minden ideológiát félre kell tenni. Nincs jobb meg bal, konzervatív meg liberális, az majd ráér később. Most egységesnek kell lenni bármi áron. Egy hajóban ülünk, egy irányba evezünk. Hagyjuk, hogy a megválasztott kapitány irányítsa a hajót, megküzdjön a természettel és az előttünk álló kalózhadakkal. Bízzunk benne, bízzunk egymásban. Fogadjuk el, hogy őt akarja a többség, akik mi vagyunk. Mi, akik változást és Orbán-mentes jövőt szeretnénk. Ez a lényeg, és egyben ez a legnehezebb kihívás most. Mert Orbánt legyőzni csak együtt tudjuk, sehogy másképp. Nincsenek különutas megoldások, egyéni akciók. Egyesével könnyen levadásznak mindenkit, de együtt cselekvőképes erőt képezünk. Méghozzá monumentálisat. Egy zsarnokot elkergetni csak így lehet: összekapaszkodva, egyetértésben. Ha 12 évig tűrtük, hogy azt csináljon ez az ámokfutó, amit akar, a mi kegyünkből, akkor nekünk kell megálljt parancsolnunk is neki. Nem Brüsszel, nem Soros fogja leváltani ezt a diktátort, hanem mi. Most meg lehet mutatni, hogy mire képes ez a társadalom, ha összefog, most meg lehet nyerni ezt a háborút.

Nincs újabb négy év, nincs majd legközelebb. Nem lehet kifogása annak, akit eddig lábtörlőnek használtak, megbélyegeztek, kifosztottak. Nincs már lassan semmi, amit ne loptak volna el, nincs már veszítenivaló. Akkor meg? Ezzel mindenki csak nyerhet, és adhat egy esélyt saját magának és az országnak arra, hogy ha nem is minden, de sok minden a helyére kerüljön. Ebbe az összefogásba mindenki beletartozik, akit valamilyen módon kitaszított és kívülállónak bélyegzett Orbán rezsimje. A hülyére vett nyugdíjasok, a szegények, a trafik- és földkárosultak, az egyetemi szféra, a civilek, a tanárok, az egészségügyi dolgozók, és hadd ne soroljam. Most egy jó vastag X-szel revansot lehet venni, és el lehet zavarni a sasfészekből ezeket a magukból kivetkőzött népnyúzókat. Utána pedig szisztematikusan fel lehet, és fel is kell göngyölíteni a bűncselekményeket, amiket eddig Polt és Handó segedelmével büntetlenül elkövettek az ország és az Európai Unió ellen. Mindent, egytől egyig.

És igenis ki kell nyitni végre az ügynökaktákat, és rivaldafénybe kell lökni azokat a démonokat és köztünk járkáló álszent figurákat, akik az előző rendszert is kiszolgálták. A szolgalelkűségükkel, anyagi megfontolásból. Lesznek még itt nem csontvázak, ha nem elefántcsont méretű tornyok azokból, akikről le fog végre hullani a lepel. A sok besúgóról és sunyi megélhetésiről. Nincs gond, lehet venni a sátorfát, és el lehet húzni a hatalom meleg almából. Majd kitakarítunk utánuk, és végre rend lesz ott, ahol rendnek kell lennie. Amikor nem egy kiváltságos réteg profitál majd mindannyiunk munkájából. Mindent vissza kell tenni a közösbe, a várban pöffeszkedő NER-elitet el kell hajtani, és el kell számoltatni a sok ellopott vagyonnal.

Csak így lehet. Talán most menni fog. De ahhoz mindenkinek fel kell fognia, hogy most ehhez a helyzethez kell alkalmazkodni. Mert ez a garancia arra, hogy egy estleges győzelem után a dolgok a helyükre kerüljenek. Az első a bizalom visszaállítása. Ha az meglesz, akkor már minden könnyebben fog menni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.