Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez innentől kezdve sem szóló, hanem csapatmunka

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt! Ha igaz, valóban szép lesz, legalábbis ott, ahol nem lesz köd. Közelgő vénasszonyok nyaráról is szó van, de azt majd akkor hiszem, ha látom. Amit viszont már most is látok, az a nagyon gyorsan terjedő meghibbanás. Vírusos lehet, esetleg más úton jut el a gazdatestbe, azt nem tudom, de ha már ebben a nagyon fura országban élő emberként és rácsodálkozom bizonyos dolgokra, akkor azt érdemes komolyan venni. Nem nagyon, de talán egy kicsit. A mindenkitől és mindentől teljesen független CÖF veszettül készül a békemenetre. De annyira ám, hogy a köztudottan végtelenül nagytudású és széles (legalább 360 fokos) látószöggel megáldott vezetőség alig győz közpénzmédiától pártlapig rohangálni a nagy hírrel: világrengető menet lesz ez, egész Európának üzennek ők. De akkor lesz a menet, hogy talán még a Holdról is látja az, aki valamiért éppen ott van, és érdekli, hogy mi történik a turulos-sámános-keresztes zűrzavar földjén.

Fricz Tamás, aki nekem amúgy is személyes kedvencem, besétált Orbán Viktor rádiójába – amit még régebben Kossuth Lajosról neveztek el – és azt üzente, hogy:

 Fricz Tamás szerint az első alkalom óta most van a legnagyobb szükség egy újabb Békemenetre. Mint fogalmazott, a brüsszeli bürokrácia, a Soros-hálózat, a globalista-liberális erők, pénzügyi körök végső leszámolásra készülnek, hogy az Orbán-kormány megbuktatásával olyan életformát vezessenek be, amelyet a magyarok elutasítanak. Meg kell tehát védeni a hagyományos értékeket, az életformát, a nemzeti önállóságot, a kereszténységet, a családpolitikát, és meg kell mutatni, hogy a magyarok ellenállnak a globális elit nyomásának. (MTI)

Már csak azt kellene valahogy – lassan és tagoltan, mert az én felfogóképességemnek vannak korlátai – elmagyarázni, hogy amennyiben a magyarok elutasítják a régebbi pártlapokból kimásolt (fájlalom, hogy a Coca Cola agyromboló és a rágógumi, a farmergatya, valamint a rockzene erkölcsromboló hatása kimaradt valamiért a veszélyek sorából) dolgokhoz, azt a globális-liberális erők hogy fogják meggátolni? A választás praktikusan úgy szokott történni, hogy bemegy az ember a szavazókörbe, ahol ellenőrzik a személyes okmányait – rajta kell lennie a szavazóbizottságnál lévő listán, ez a garancia arra, hogy egy ember csak egy helyen szavazhat -, ott előtte lepecsételik a szavazóívet, a kezébe adják egy borítékkal együtt, bevonul a próbafülkébe, ikszel, összehajtja az ívet, berakja a borítékba, kimegy és a bizottság szeme láttára bedobja az egy darab borítékot az urnába. Majd köszön és távozik. Na, ebben a folyamatban hol van az a pont, ahol A MAGYAR EMBEREK nem arra szavaznak, amire akarnak? Vagy pláne hol van az a pont, ahol ugyan A MAGYAR EMBEREK szavaztak valamire, de nem az kerül kormányra, hanem a globális izé? Amit a békemenet fog megakadályozni, bár az sem teljesen világos, mi módon. Mert akár a testükkel is védhetik Orbán Viktort, engem nem zavar egyáltalán, de szerintem sok idő még a választásig, ha addig az utcán lődörögnek, befagy a fenekük és teljesen visszeres lesz a lábuk. Azt javaslom a menetelőknek, menjenek el inkább politikusnak. Jó a fizetés, van fűtés és kaja. Okosakat mondani simán lehet a kényelmes székből is, mint teszi azt Deutsch Tamás, a haza (egyik) bölcse. Szerinte az ellenzéki előválasztás pont lófütty, semmi, nudli. Bezzeg a stopmindenki petíció az igen, az valódi előválasztás és már 1,3 millió ember alá is írta, az előválasztáson meg csak 650 ember vett részt. Ezek valóban ütős érvek, én nem mondom, hogy nem azok. Csak eddig nem tudtam, hogy a címzett nélküli, senkinek és sehová be nem nyújtott petíció az idő múlásával átkonvertálható előválasztási eredménnyé. Ha tavaszig valahogy sikerül mondjuk 3 millió aláírást produkálni, akkor majd bejelentik, hogy tulajdonképpen ez volt a választás, és győzött Orbán Viktor? Mert nem lepődnék meg, nem azért kérdem. Csak gyötör a kíváncsiság, ami nekünk, proliknak örök betegségünk.

De persze ebből a petíciós játékból is igyekeztek sikert kovácsolni hiszen lám, megállították Karácsony Gergelyt. Én ugyan nem vagyok biztos abban, hogy végleges az a megállás, az azonban biztos, hogy az előválasztás befutójában Márki-Zay Péter lett az, aki a több szavazatot kapta. Én nem mondanám, hogy Dobrev Klára alul maradt, hiszen most az a következő feladat, hogy az ellenzéki pártok az összes politikusukkal és úgy általában mindenki, aki kormányváltást akar, beáll Márki-Zay mögé. Van még ott tennivalója bőven mindenkinek, azoknak is, akik az első fordulóból nem mentek tovább és azoknak is, akik igen. Ez innentől kezdve sem szóló, hanem csapatmunka. Mégpedig sokkal inkább az, mint eddig volt. Egyedül senki, sem Márki-Zay, sem Dobrev, sem Karácsony, sem Jakab, sem más nem fog rendszert váltani. Csak együtt sikerülhet.

Az ellenzéknek tehát most az a feladata, hogy együttműködjenek, a Fidesznek pedig az, hogy ahol tudják, ott gáncsolják ezt az összefogást. A propagandisták közül a lassabb felfogásúak még Karácsonyt akarják leváltani, akik már megkapták a pártközpontból az új ukázt, azok Márki-Zayt támadják teljes erőből. Még csak ott tartanak, hogy megpróbálják bebizonyítani, ő is Gyurcsány Ferenc, de holnapra bizonyára előásnak valami mocskot. Ha nem találnak semmit, akkor majd hazudnak valamit. Szerencsére volt ideje mindenkinek megedződni annyira, hogy ez már aligha fog számítani. Az óra ketyeg, a tavasz megállíthatatlanul közeledik. Remélhetőleg friss, tisztító szelekkel köszönt majd be. Ahogy elnéztem az utolsó napok történéseit, talán van ok a reménykedésre. Hiszen ébrednek a azok, akik nélkül sem változás, sem jövő nincsen. A fiatalok.

További kellemes ébredezést kívánok mindenkinek, fiataloknak és örök fiataloknak egyaránt!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.