Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Most van az, hogy muszáj blöffölni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Van egy nyugdíjprémium, amit fognak kapni, Feri bátyám. Novemberben egy nyolcvanast.

Ezt nem egy fémmegmunkáló üzem ügyvezetője mondta a melósának az év vége előtti üzemi tanács ülésén, ahol a nyugdíjas Feri bácsi vért izzadva dolgozott egész évben, nyakig fémforgácsban, a hegesztőpisztoly fényénél. A már több dioptriát romlott szemű, kissé megfáradt melósnak, hogy karácsony előtt jobb kedvre derítse, és az év hátralévő részében még egy kicsit motiválja és felrázza az apátiából. Nem. Ezt nem a fémmegmunkáló üzem ügyvezetője mondta, hanem Magyarország miniszterelnöke.

Ennek a fenti videónak a főszereplője – amit a díszletek tanúsága szerint egy falusi kocsmában forgattak – azonban még véletlenül sem Feri bátyám, hanem a legalsóbb rétegekig lehajoló, kérges kezűnek nem mondható, a pozícióját és a törvényesen ellopott javait féltő, minden idők egyik legkorruptabb rezsimjének teljhatalmú vezetője. Aki a saját rajongótáborának gazsulál abban a reményben, hogy megmenekül a reménybeli elszámoltatástól. Ő nem csak angolul beszél folyékonyan, hanem a kocsma nyelvét is kiválóan beszéli. Valószínűleg egykor az ő apja is így ült a felcsúti kocsma egyik asztalánál egy jobb élet reményében,  majd miután jól beivott, hazament és rendet rakott. Ennek a frusztrált és agresszív embernek a fia ez a fent látható figura, aki most egy egész országgal teszi azt, amit annak idején az apja tett vele. Valami ilyesmi lett belőle. Egy velejéig romlott, bizonyítási kényszeres, saját bevallása szerint többször megvert és megalázott, személyiségzavaros 21. századi autokrata. 

Emberünk kezdi felfogni, hogy ő ugyanolyan halandó és esendő, mint az ő Feri bátyja a kocsmában. Lehet, hogy Feri bácsi annak ellenére, hogy végigmelózta az elmúlt fél évszázadot, és sokmindent láthatott egyszerű, de becsületes élete során, pár év múlva – ha az egészsége engedi – még mindig ott fog fröccsözni Bodolyabér-alsón, a falu végi kocsmában. Ezzel szemben a szemközt ülő ember remélhetőleg már csak múlt idő lesz. Egy fogvatartott a sok közül a sopronkőhidai büntetés-végrahajtási intézetében.

Ez a nagytotál tökéletesen mutatja az életéért küzdő Rogán-féle propaganda vergődését, és a mindenáron hatalomban maradásért a fővezérrel bármit eljátszató, bárgyú kommunikációs kormányzás minőségét. Nincs ötlet, nincs alternatíva, nincs semmi. A hatalomba belehízott kedves vezető a tudatára ébredt annak, hogy nincsenek lapok a kezében, csak zsetonok a zsebében, de az most annyira nem nagy előny. Úgy ül az asztalnál most, hogy a sorsa beteljesedni látszik, és nem jönnek a jó lapok, ahogy eddig is ülni szokott. Ám ilyenkor jön az, hogy muszáj blöffölni ahhoz, hogy legyen valahogy. Abban a hitben ringatózik, hogy ha folyamatosan hív és emeli a tétet, akkor az ellenfél majd eldobja a lapjait. Így szokott ez lenni. Csakhogy az ellenfélnek van egy aduásza. Nem a kezében, hanem a fejében. Méghozzá az az elementáris és mindent felülíró erő, amit úgy hívnak: utolsó esély.

Mert nincs több lehetőség, sokan érzik, hogy ez a játszma lesz a végső. A végletekig ki kell tartani, és megadni a tétet. A mostani Orbán ellen egy 2-es párral is lehet nyerni, csak nem szabad megijedni tőle csak azért, mert azt hiszi, pénzzel megvehet mindent. Orbán lejárt, mint egy rossz és gagyi sláger, ami sajnos évekig vezette a slágerlistát. Nincsenek már szövetségesek, hullanak mint a legyek, az Európai Unió ha lassan is, de rájött, hogy ez mégse egy diktátorkeltető, hanem annál azért egy kicsit magasztosabb szövetség, ezért már fonják a kötelet Orbán rendszerének nyaka köré. A 12. végső menetben vagyunk a szó szoros értelmében, és Orbán megszédült. Egyszerűen rá kell számolni. Nem kell kiütéses győzelem, elég ha kipontozódik, de győzni kell mindenáron. Utána szépen el kell kezdeni felgöngyölíteni a bűnszervezetet, és végérvényesen megszabadítani tőlük az országot.

Poltot egy betonkeverőnyi cementtel akarják hatalomban tartani, mert azt hiszik, ha a bukásuk után a helyén marad, akkor el tudja majd tüntetni a gazemberségeik nyomát, és továbbra is bojkottálni tudja majd a felelősségre vonásukat. Hát nem, bazdmeg, nem. Nem fogod megúszni, nem fogjátok megúszni. Olyan szinten van elege az embereknek belőletek és a lopásaitokból, hogy bukni fogtok. Méghozzá nagyot és hangosan. A diktátoroknak csúnya végük szokott lenni, és általában látványos a végjáték. Szerintem fogd a pénzünket, és fuss, ameddig nem késő. De tényleg.

Vigyél mindent, ami belefér a zsebedbe, és menj, ne nézz vissza, soha többet ne lássunk!

Takarodj a szélsőséges, vállalhatatlan ideológiáddal, a megosztó, zavarodott szólamaiddal együtt!

Vigyél mindent, amit ránkerőltettél: a gőgődet, a felsőbbrendű, nacionalista agymosásodat, a tahó viselkedésedet, a strómanjaidat, a családodat és a sleppedet!

Vigyél innen mindent, amivel tizenkét éve mérgezed ezt az országot: a stadionjaidat, a migránsozásodat, a gyurcsányozásodat, a nagyképű stílusodat, a 133 bátor emberedet, a lélegeztetőgépeidet vagy éppen a letelepedési kötvényes bűnözőidet!

Vidd a nyugdíjmegtakarításainkat és a kokárdát is!

Vidd a március 15-től október 23-ig meghamísított történelmünket!

Vigyél mindent, amit elbírsz!

Majd mi építünk egy újat, egy igazat, egy élhetőt. Nem először áll fel ez a nemzet az elnyomói uralkodása után. Most is sikerülni fog, hidd el! Tiszta lappal, békével és elfogadással. Szeretettel és odafigyeléssel, élhető országot akarunk. Nélkületek, a hatalmaskodó, elnyomó, korrupt rendszeretek nélkül. De legfőképpen az Orbán-klán nélkül. Az óra ketyeg, az időd fogy. Élvezd ki, ameddig lehet, aztán adios, amigo! 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.