Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Karácsony nem is volt Gyurcsány?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt! Biztosan van valami szép a takony időben is, csak nézőpont kérdése. Szinte kisütött a nap, amikor reggel megnyitottam a postámat, és a legmegfelelőbb helyen, a szemetesben megleltem népünk bölcs vezérének levélkéjét arról, mi jót tett ő a néppel mostanában. Engem sajnos egyik lépés sem hoz lázas izgalomba, mert nincs hitelem, de ha lenne, akkor sem élnék a moratóriummal, mert szerintem sokkal nagyobb szívás lesz később törleszteni, ráadásul többet. Nem is teljesen értem, hogy miért van rá szükség, hiszen a járvány ideje alatt megvédte a kormány a magyar munkavállalókat, a maszkeldobás óta pedig úgy száguld a gazdaság, hogy még a tizenöt újraindítás sem tudott kárt tenni benne. Családi adóvisszatérítés nem érint, ahogy a családi adókedvezmény sem (nem csak engem, senkit, akinek még nincs gyereke, vagy már felnevelte), a nyugdíjasok támogatásának titulált hókuszpókusz is hidegen hagy, ahogy az is, hogy a cégeknek miért és mennyivel kell kevesebbet fizetniük. Engem a kurvadrága étolaj és a szintén horror árú vaj, a méregdrága gyümölcs, sajt, tojás, a drága benzin, a kikerülhetetlen útdíj, a világbajnok áfa, a romjaiban vergődő egészségügy érint. Ezekről nem láttam bővebb fejtegetést a levélkében. És arról még nem is beszéltem, hogy az oltás miatt kizsarolt kötelező regisztrációkor emlékeim szerint nem adtam arra engedélyt, hogy választási propagandalevélkékkel fossa tele drágaszép miniszterelnök úr a postaládámat.

Ha már a totális fogalmatlanságnál tartok, meg ne feledkezzem valahogy Semjén Zsoltról, a sok pénzből übergagyira összegányolt kiállítás szülőanyjáról és a hobbivadászat legfőbb harcosáról. Megjelent ő az ötös számú párttagkönyv műsorában és azzal indokolta a lövöldözés jogosságát, hogy az a normalitáshoz tartozik feltétlenül, mert az őseink is vadásztak. Aha, és tényleg. Vadásztak, mert nem csak vasárnap voltak zárva a boltok, hanem egyfeszt. Ha enni akartak, akkor öltek. Már amennyiben utolérték az állatot (és nyilván nem a legerősebb, legmenőbb trófeát cipelőt érték utol, hanem a sérültet, gyengét). Ha nem érték utol, akkor ettek gyümölcsöt, kását, mert az legalább nem futott el. Azóta változott néhány dolog. Akkor tudom elfogadni Semjén Zsolt érvelését, ha kiköltözik egy barlangba, állatbőrökbe tekeri magát, akkor eszik, ha van mit és tudomásul veszi, ha a szomszéd barlangból átlátogat hozzá Kovács Zoltán, és a fiatalabb jogán agyonveri egy bunkósbottal, mert szüksége van Semjén dárdájára. Úgy azonban nem egyszerűen nem áll meg, hanem az összes lába hiányzik az érvelésnek, ha Semjén úgy hivatkozik előember rokonaira, hogy ő maga autóval jár, távcsöves puskával lövöldözi az állatokat, és helikopterhez kötözve lengeti át a lelőtt háziállatot a fél országon. Amennyiben megéhezik, sétáljon be a boltba, mint mindenki más. Ott semmit nem kell lelőni, be van csomagolva a husi. A hülye ideológiák helyett pedig egyszerűbb lenne az igazat mondani: szeret állatokra lövöldözni, mert telik puskára, mert szeret ölni és mert a szarvas nem tud visszalőni. És ennyi.

Ilyet még soha nem mondtam, na de majd most: minden pénzt megér nekünk az összes fideszes elemzőműhely. Esküszöm, hónapok óta nem nevettem annyit, mint Schmidt Mária legeslegfőbb elemzőjének, Deák Dánielnek a művét olvasva. Tessék szépen elolvasni, minden betűje aranyat ér. Kiderül belőle, hogy természetesen mindenképpen Gyurcsány Ferenc fogja megnyerni az előválasztást, ez már biztos. Mert ugyan volt egy halovány esély arra, hogy az újbaloldal vezetője, Karácsony Gergely meg tudja akasztani Gyurcsány menetelését, de gyenge volt és elbukott, így Gyurcsány embere, bizonyos Márki-Zay Péter lépett előre. És az van, hogy Karácsony annyira megbukott, hogy még a saját szövetségeseit sem tudta rávenni, hogy Márki-Zayra szavazzanak, a saját pártjának szóvivője és még vezető MSZP-s politikusok is Dobrev Klárára (aki mostanában valamiért nem Gyurcsányné néven fut) szavaztak. Hát mucika! Nem azzal fosta tele a Fidesz az online- és a fizikai teret is, hogy Karácsony Gergely lényegében Gyurcsány Ferenc? De. Erre hirtelen kiderül, hogy valójában az ellenzéke volt, sőt, az újbaloldal reménysége? Sőt, ott tart a pártpropaganda, hogy Márki-Zay Pétert jobban tudja irányítani Gyurcsány, mint Dobrev Klárát? Hát ez nagyon, de nagyon vicces. Innen szeretném azért megnyugtatni az elemző urakat és hölgyeket (mielőtt szélütést kapnak izgalmukban), hogy viszonylag kevés embert érdekel, melyik szóvivő vagy politikus kire szavaz. Ezen már régebben túl vagyunk, aligha csődülnek az emberek csordában azért szavazni valakire, mert az eszményképük is oda. Ami igazán számít, az annyi, hogy bármekkora politikus voksa is éppen úgy egy szavazatot ér, mint az enyém. Nagyjából lejátszottak már az ellenzéki politikusok és ez nem most történt. Aki kormányváltást akar, képes eldönteni egyedül is, kivel látja ezt biztosítottnak, és arra fog szavazni. A végén majd összeszámolják, melyik jelölt győzött, és a többiek be fognak állni mögé. Ha nem, akkor kéz a kézben mennek  kukába, nincs több dobásuk. Ez van.

Jó ébredezést kívánok mindenkinek!

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.