Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A „B” oldal

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ismét és újfent és sokadszor megfogadtam, hogy nem foglalkozom politikával, illetve de, csak nem fogok „ilyenekről” posztolni. Néhány hétre-hónapra visszamenőleg töröltem is egy csomó politikai tárgyú megosztásomat. Már megbántam, de mindegy, az eredeti oldalakon még ott vannak.

Most viszont megint „felkaptam az iszapot”. Olvastam egy posztot, mely szerint menj el szavazni, mert ha nem, az idősek fognak dönteni helyetted – természetesen rosszul. Vagy valami ilyesmi.

Idősek… Milyen idősek? Hány évesek? A három éves is idős…

Na jó, ne hülyéskedjünk! Mihez képest idős? Hozzád képest, kedves posztoló? Mielőtt nekiállnál firtatni az üres adatlapomat, elárulom: elmúltam hatvankét éves, lélekben harminc, fizikailag jó karban lévő negyvenes, elmebeli állapotomat tekintve kortalan vagyok. Igen, kortalan, mert élemedett korom ellenére átérzem a mai tizen-, huszon-, harminc-, negyvenakárhány évesek problémáit. Jobban, mint gondolnád. Mert én már voltam annyi éves, és nem felejtettem el. Ha szerencsés leszel, te is meg fogod érni ezt a kort. És remélem, hogy szerencsés leszel!

Bár te már lenyomtál, mint egy rajzszöget, hiszen én már vén marha vagyok, ki kell, hogy ábrándítsalak: én, és még nagyon sok hozzám hasonló élemedett vén sz@rt igenis érdekel, hogy mi lesz veletek! Mert mi vagyunk az anyáitok, apáitok, nagyanyáitok, nagyapáitok! Ne hidd, hogy minden idős ember agyhalott, ne hidd, hogy nem látjuk, milyen trágyadomb lett ebből az országból és ne hidd, hogy nekünk már mindegy! Nem, nem mindegy!

Igaz, hogy nekünk már a „B oldal” forog, ahol a sz@rabb számok vannak, de nagyon sokan vagyunk, akik szeretnék rendben itt hagyni nektek ezt az országot, amikor már lejár a lemezünk.

Arról is írsz, hogy ne hagyjuk, hogy megosszanak bennünket. Te itt a pártokra meg egyebekre gondolsz, ugyanakkor fikázod az öregeket, mert azok csak a bajságot hozzák rátok. Ez nem megosztás?

Igen, valóban vannak olyan idős emberek, akiket meg lehet venni tíz kiló krumplival meg odavetett nyugdíjprémiummal, és vannak olyanok is, akik képesek kezet csókolni egy olyan gazembernek, aki életeket tett tönkre…. és nem csak fiatalokét. És vannak fiatalok is, akiknek minden mindegy, amíg az általatok lefitymált öregektől megkapják a márkás cuccokat, a legújabb szar kütyüket, fizetik a költséges szórakozásaitokat, stb.

Nem sorolom, mert én nem akarok megosztó lenni.

Csak annyit akartam mondani, hogy még itt vagyunk, még szeretnénk vigyázni rátok, még szeretnénk megérni, hogy egy élhető, normális világot hagyjunk rátok, hogy amikor lejár a „B oldal”, nyugodtan csukhassuk le a lemezjátszót.

Sok olyan lemez van, amelynek érdemes meghallgatni a „B oldalát” is.

Sági Zsuzsanna

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.