Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ezért jó, ha az ember nem hazudik életvitelszerűen

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Optimista, vidám jó reggelt kívánok mindenkinek! Nem mintha röhögőgörcsbe lenne érdemes rándulni látva, hogy az ellenzéki előválasztás legfrissebb fejleményei nyomány (Gulyás Gergely magabiztos tenyérjóslatát is elütötte a villamos, már biztosan nem Karácsony Gergely lesz a baloldal jelöltje és Orbán kihívója jövő tavasszal, ahogy szeptember végén állította Orbán szolgája, és ahogy egy emberként ordibálja az állampárt hónapok óta) a Fidesz agitációs és propagandagépezete a főnökkel az élen, a manduláit virítva, tágra nyílt szájjal rohangál a Gyurcsány-show péniszerdejében, és hülyébbnél szürreálisabb értelmezéseket gyártanak annak elfedésére, hogy bizony lábon lőtték és pofára ejtették magukat, ráadásul nem is volt ingyen. Nem mintha lenne bármi vicces abban, hogy személyeskedve, gúnyolódva tolják a primitív mémeket és a szánalmas, egydimenziós ötlettelenség fostalicskáját Kocsistól Kósáig. Nem mintha nem lenne szürreális, hogy a Miniszterelnökségi Sajtóiroda a főnök által most már lassan megkövetelt prosztóság dallamára kér vitriolos bocsánatot, amiért Gulyás nagy pofával terjesztett hülyeségeit felülírta a valóság.

Magukat kocsmatöltelékeknek és internetes trolloknak képzelő élő klasszikusokat idézve mondhatnám, hogy pech, de nem mondom, mert nem vagyok egy végtelenül cinikus maffiózó, és pontosan tudom, hogy akárki is lesz az ellenzék vezetője jövő áprilisban, az állampárt görcsös hatalomba kapaszkodásának költségeit, az összes mellécsúszott, ezért újratervezésre szoruló gyűlöletkampányuk árát azokkal fizettetik meg, akiket eddig is hülyének néztek, és akik eddig is állták a cechet. (Ami ráadásul rímel is pechre.) Amúgy igen, őket hívják népnek. Nos, egy ilyen méretes blama után én biztosan elgondolkodnék a Rogán nevű bűnöző és propagandagyáros páros lábbal kirúgásán, de gyanítom, hogy van neki éppen elég kompromittáló információ a birtokában ahhoz, hogy bár egyre több ok van arra, hogy megszabaduljanak tőle, egyre jobban szorongatják az enyves kezét. Pedig Tóni egyre szarabbul teljesít a valósággal vívott küzdelemben, ez világosan látszik abból, hogy Tegnap pár óra leforgása milyen zavaros, szürreális érveléssel álltak elő a tátott szájú beszélő fejek.

Egyfelől arról lamentálnak, hogy az agyhalott petíciójukkal megállították az általuk egyszerűen csak balfék havernak nevezett Karácsonyt, ez a Fidesz fantasztikus sikere. Tudniillik Karácsony volt a Fidesz EGYIK LEGNAGYOBB ELLENFELE, akivel már a rajtvonal előtt leszámoltak. Másfelől ugyanakkora meggyőződéssel terjesztik, hogy lófaszt, mama. Arról van szó, hogy Gyurcsány számára kiderült, hogy Karácsony nemhogy egy ország, de egy város vezetésére is alkalmatlan, rossz polgármester, aki vállalhatatlanná vált a szavazók előtt, ezért lecserélte Márki-Zay Péterre. Akit eddig elfelejtettek felrakni a lejárató plakátokra, a hülyécske lejárató videókból is kihagyták, akiről nem mellesleg Hollik véletlenül azt is elkotyogta, hogy mivel nem Gyurcsány embere, ezért esélye nincs megnyerni az előválasztást. Mindehhez képest most azt sikerült kiizzadni magukból, hogy a párt és parlamenti támogatottság nélküli Márki-Zay sokkal alkalmasabb Gyurcsány Ferenc bábszínházában főszereplőnek, mint a főpolgármester. És ezt így egyszerre, üvöltve, gúnykacajjal az ajakukon, miközben százmilliós nagyságrendű közpénzt öltek bele egy olyan undorító feketekampányba, amely arra a bizonyosságra épült, hogy Orbán kihívója Karácsony lesz. Vagyis amikor kiderült, hogy velük ellentétben nem mindenki kapaszkodik elkeseredetten olyan székekbe és pozíciókba, amelyekhez az életéért futó maffia foggal és körömmel kénytelen, akkor nem elrántják a kormányt, hanem a sajátjaikat megalázóan egysejtűeknek nézve, minden átmenet nélkül hazudják, hogy ők mindig is tudták, hogy ez lesz.

Mindeközben. Ami az ország vezértrollját illeti. Ha a propagandagyár szalagmunkásaihoz hasonlóan nekem is Rogán mondaná tollba, hogy mit kell gondolnom és leírnom miről és pláne a fényességes teliholdról, akkor hálatelt szívvel kellene a seggemet a földhöz csapkodnom, amiért a gátlástalan harácsolás kormányának feje rendes pénteki szózatában olyan választási ígéretcunamival állt elő, amire szerintem még soha nem volt példa az elnyomórendszerváltás utáni évtizedekben. Kár, hogy messziről üvölt róla, hogy pont annyira érdemes komolyan venni, mint amennyire a terítékre került, leendő béremelések hamis ígéretével zsibbasztottak egy része (pedagógusok) komolyan veszi: semennyire. Ugyanis ehhez hasonló ígérgetésekkel olyankor állnak elő lókupec mentalitású, korrupt politikusok, amikor tudják, hogy migránsozni, buzizni, brüsszelezni, bezzeggyurcsányozni, össznépileg hergelni alighanem kevés lesz az újabb választási győzelemhez. Ezért is sikerült már megint áttetszően hazugra, helyenként cinikusra, helyenként zavarosra és kuszára a nagyember rendes pénteki monológja. Pedig a kérdéseknek álcázott kijelentésekkel ezúttal sem zavarta össze a mikrofonállvány őfelségét, mégis egyik állításával a másikat verte agyon az ember, a szűk húsz perc alatt előadott logikai bukfencek számát megsaccolni is nehéz.

Azon a napon, amikor Magyarország népe számára kiderült, hogy még soha a büdös életben nem tankolt drágábban, holott ez az 500 forintos rémálomhatár közelében tenyésző gázolaj- és benzinár már az autózó populáció kétharmadának fájdalommal jár, a bátrak bátra egy félmondattal elintézte a témát, hogy aztán hosszasan pofázhasson arról, hogy miközben ő semmiről nem tehet, Brüsszel miatt magasak az energiaárak (Brüsszel elbaltázta, Brüsszel nem a megoldás, hanem maga a probléma, Brüsszel nem segít, hanem súlyosbítja a helyzetet) és LMBTQ-lobbi miatt nem jött meg a pénz az EU-tól (Brüsszelben összekeverik a gazdaságpolitikát a szexuálpolitikával). Ami az első állítást illeti, természetesen nem igaz, hogy Frans Timmermans elbaszott egy számítást, és ezért magasak az energiaárak, még ha a vezérürü kénytelen leegyszerűsítve ezt hazudni, hogy azok, akikhez beszél, egyáltalán értelmezni tudják. Ezzel szemben egy sok tényezőből álló globális jelenségről van szó, különböző okai vannak (legalább négy) annak, hogy az egyes piacokon miért emelkednek az árak, ez nem az európai döntéshozók felelőssége, ez a klímapolitikai realitás, amiben a haveri Kína klímapolitikájának is döntő szerepe van. Ami a második öblös hazugságot illeti: az állampárt homofóbtörvényét kötelezettségszegési eljárás keretein belül vizsgálja az Unió, semmi köze sincs a helyreállítási alap pénzeinek ki nem fizetéséhez, ellenben rohadtul köze van a rendszerszintű korrupcióhoz, amiből őfelsége nem hajlandó visszavenni.

Ami pedig a választás előtti utolsó száz méteren beígért, valószínűtlen béremeléseket illeti, az a mennyezetrogyasztó tételmondat érdemel néhány szót, miszerint hitelből nem lehet bért emelni, ezért nem tudnak egyszerre mindenkinek több fizetést adni. Tehát az lesz, hogy tárgyalnak a 200 ezer forintos minimálbérről és a 13. havi nyugdíjról, az ápolók bérét 21, a bölcsődei dolgozókét és a szociális munkásokét 20, a kulturális szektorban dolgozókét szintén 20 százalékkal emelik meg. Ezzel szemben a pedagógusok egyelőre nem kapnak béremelést, mert ugye hitelből nem lehet bért emelni. Azt ugyanakkor elképzelhető, hogy jövőre valamikor 10%-os fizetésemelést kapjanak a nemzet napszámosai is, amit 2023-ban egy nagyobb arányú emelkedést követhet. Mindenesetre tárgyalni fognak a tanárokkal, akik most épp sztrájkra készülődnek. Rohadtul jól teljesít a gazdaság, ámde mégis vékony jégen állunk, elszállt az államadósság, nem akarunk adósrabszolgaságba kerülni, ezért kell a brüsszeli pénz, de nem kell a brüsszeli pénz, ha LMBTQ-aktivistákat kell beengedni az iskolákba.

Ezért jó, ha az ember nem hazudik életvitelszerűen, mert akkor nem kell már nem is egyik évről a másikra, hanem 20 perc leforgása alatt telibehánynia az egyik kijelentésével a másikat. Most akkor vagy az van, hogy mindenkinek hitelből emelik a bérét, vagy senkinek nem emelik hitelből a bérét. De olyan nincs, hogy egyeseknek – akiknek a létezését is leszarták tizenkét éven keresztül –  emelik a bérét 20%-kal a választás elvesztésének lehetőségére adott pánikreakcióként, másoknak – akiknek a létezését szintén leszarták tizenkét éven keresztül – meg azért nem emelik, mert ahhoz már hitelt kellene felvenni, miközben arról pofáznak, hogy természetesen igazuk van, mert járna nekik is a többletpénz. Hát baszki, az eladósítás nem lesz, hanem van. Sorolhatnám a Budapest-Belgrád vasútvonal soha meg nem térülő, titkosított hitelét a suttyomban felvett, utólag bevallott egyéb kínai és orosz hiteleken át a minap kórházépítésre felvett, szintén ázsiai hitelig bezárólag, amiből mind az következik, hogy az orbánista adósrabszolgaság nem libernyák fikció, hanem maga a valóság. Korlátlan teljhatalommal, ezer milliárdos választási osztogatásokkal, elszállt államadóssággal, kismillió stadionnal, kitömött egyházakkal, hatvanpusztai luxussal, közpénzből milliárdossá lett, saját lábon álló retyeruttyákkal a választás előtt pár hónappal egyrészt hasraütésszerűen ígérgetve arról pofázni, hogy a polgári kormány sosem vinné csődbe az országot hitelből béremeléssel, másrészt elismerni, hogy az elszállt államadósságot rohadtul elszállt, és vissza kell szorítani, különben mindmeghalunk, a cinikus pofátlanság csimborasszója.

Na de, semmi probléma. A tanárok várjanak sorukra, és örüljenek mások sikereinek. Például annak, hogy Schmidt Mária, közpénzből is milliárdos NER-ideológus ingatlancége MARISCHKA néven ízléses, menő éttermet nyitott Budán. Hogy az eddig is csilliárdokat kaszáló NER-barát Balássy Gyula cégei most éppen nettó 12 milliárdos turisztikai megrendelést nyertek el a fideszes államtól. Vagy pláne annak, hogy doktor Várkonyi Andrea a tehetségével és a hivatalos bevételeivel nem indokolható módon 750 millió forinttal szállt be vadonatúj férjeurával közös cégükbe. Aki minderre nem képes, az annyit is ér. Vagy irigy büdös proli. Jó esetben megkapja a választási alamizsnáját, lehet oszlásnak indulni. Aztán majd ember legyen a talpán, aki ezt az országot szellemi és anyagi értelemben kivakarja a fekáliából, ha ez a pusztítás belátható időn belül véget ér.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.