Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Miközben becsületes, tisztességes embereket aláznak meg és félemlítenek meg a saját hazájukban

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt kívánok mindenkinek ebben az adóparadicsom alakú gusztustalan autokráciában és azon kívül is! Amely autokrácia papíron még mindig egy demokratikus ország, legfeljebb tisztességes választásokat nem lehet tartani. És amely ország a nyakán térdelő és a fejére szotyolát köpködő bűnszervezet szerint soha nem lesz gyarmat. Holott. Szabad szemmel is látható sötét nyomokban már most is az. Bár nyilvánvalóan a nertársak nem a gyarmati lét bizonyítékát látják abban, hogy már a kórházakat is ázsiai hitelből újítják fel, de ettől ez még az. 17 kórház = 64 milliárd hitel. Volt róla nemzeti konzultáció, mint a minimálbér emeléséről? Nem volt, nem is kellett. Kuss legyen, írjuk a többihez. (Rögtön oda, ahol Szijjártó minisztériumának költségvetési beszámolójában egy 517 milliárd forintról szóló elszámolás helyén a nagy büdös semmi tátong. Oda, ahol egyetlen retkes szót nem pazaroltak a pofátlanul, botrányosan, gengszter módon túlárazott lélegeztetőgép-beszerzésre, mintha az meg sem történt volna.) Különben is a piacinál kedvezőbb kamatozású kölcsönről van szó, az elköltés módja, transzparenciája a kutyát nem érdekli. Márpedig ez a lényeg. Annál olcsóbb hitel nincs, mint az, amivel nem kell elszámolni.

Ha jólesne, harsányan nevethetnénk ezen is, hiszen pontosan tudjuk, hogy semmi nem elviselhetetlenebb egy eltorzult személyiségű, enyveskezű autokrata, illetve tekintélyelvűen gyáva szolgahadserege számára, mint az, ha kinevetik őket. Ezzel együtt is. Valószínűleg senki nem akadt a szlovéniai Brdóban, az európai uniós tagországok és a nyugat-balkáni térséget alkotó országok állam-, illetve kormányfőinek találkozóján, aki annyira laza lett volna, hogy pofánröhögje a felcsúti illetőségű autokratát, amikor előadta, hogy Brüsszel úgy általában, és Brüsszelen belül konkrétan Frans Timmermans, az Európai Bizottság e témáért felelős alelnökét terheli a felelősség az energiaárak emelkedése miatt. Azt akarta mondani, és mondta is, hogy Timmermans

rossz számításokat végzett, és az EU lakossága most extra árat fizet.

Lásd még:

Most, hogy az 500 forintos rémálomhatárt súrolja a legközelebb pénteken, azaz holnap dráguló, marhára megvédett benzin és gázolaj ára – ha jól olvasom a NER-kottát, alighanem ez is csak azért van, mert Brüsszel nem engedélyezi a mai napig a korrupciós alapon szuverén nemzeti kormánynak, hogy a 17 évvel ezelőtt ellenzékből toporzékolva követelt jövedéki adó meg a benzin áfaterhének csökkentését végrehajtsa -, fordítsuk le a korrupt propaganda nyelvéről tisztességes magyar nyelvre mit jelent az, hogy Timmermans a béna zsebszámológépén elkúrt valamit, vagyis hogy Brüsszel elhibázta, elrontotta, elbaltázta.

Egyrészt azt jelenti, hogy közel 12 évnyi szabadságharc ellenére sem sikerült megállítani Brüsszelt. Tegyük hozzá: a világot se, amennyiben például a fent említett Szijjártó egy laza kopernikuszi fordulattal fél seggel szájjal már kapitulált is a globális minimumadó bevezetése előtt, már egyezkedik, magyarázza a bizonyítványt, miután eddig hallani sem akartak róla és ugyanúgy szabadságharcoltak ellene, mint a józan ész ellen három kétharmada.

Másrészt mivel Brüsszel nem állt meg – holott igazán ott járt előtte jó példával az összes Orbán-kormány, amelyik mindig precízen számol egészen addig, ameddig az egyszemélyes államvezetés által kívánt eredmény ki nem jön -, mintha ezúttal mégis azt sugallná a törzsfőnök, hogy a kamurezsicsökinek befellegzett, ezért irányba kell állítani a gondolkodás és fenntartás nélkül rajongó tábort azzal kapcsolatban, hogy kit kell hibáztatni, amikor eljő az idő. Mert repedezik a narancsbuborék, van az a bűzölgő fekália, amit már nem lehet visszarugdosni az ágy alá, van az az ótvar dilettantizmus, amit már nem lehet másra kenni. A hívek ugyanis abban a hitben élnek, hogy Rezsicsökkentisztán annyira szuverén, hogy teljesen függetlenül dübörög a világpiaci változásoktól, erre vonatkozik az a megállapítás, hogy Magyarországon a háztartások egyelőre nem szenvedik meg az árak növekedését, hála legyen Szent Orbánnak, aki pontosan olyan hatékonysággal verte agyon a rezsiárakat, mint a járványgörbét.

Harmadrészt ez annyiban természetesen igaz, hogy a választások előtt aligha lesz gázáremelés. Ahogy a migránsokat, a járványt, úgy a világpiaci árak emelkedését is megállítja a határon. Mármint propagandával. Csakhogy ennek a valóságtartalma körülbelül ugyanannyi, mint annak, hogy a választási osztogatást nem hitelből finanszírozzák. Dehogynem. Viszont már csak a választásig kell kibekkelniük a valóság teljeskörű meghajlításának árnyékában lapulva, aztán majd lesz valami. Ha véletlenül nyernek, akkor nyertek, ha meg nem, akkor végképp leszarhatják. Aztán kapirgálja majd ki az államadósságból és a saját szarából ezt az országot, akinek két anyja van. Ha már harminc év alatt sikerült a három évtizeddel ezelőtti állapotokat visszahozni, amikor szintén az egypártrendszer lebontása volt a feladat.

Hogy ez egy tiszta választáson nem lehetséges, az meg csak azok számára nem evidencia, akiket az egypártrendszer ezért tart közpénzen és pórázon. Akiknek soha el nem évülő szerepük van abban, hogy Magyarország egy elfuserált rendszerváltás után néhány évtizeddel újra az egypártrendszer bűvöletében tapsol a 80 ezer forintos választási nyugdíjprémiumnak és szja-visszatérítésnek, a propagandával csökkentett rezsinek, és az emberhez méltó élet biztosítására, de még a csökkentett rezsi kifizetésére sem alkalmas dohos kereszténykonzervatív szólamoknak. Akik a bíróság színe előtt hajlandóak azt hazudni állítani, hogy nem tudják, kik írják a saját, rágalmazó, lejárató, pervesztes, névtelen cikkeiket (lásd: az Origo és a Ripost szennycsatornák által terjesztett alkotásokat, amelyekben gyilkossággal vádolták az egypártrendszer politikai ellenfelét, Hadházy Ákost).

De nemcsak ezeket a bármire hajlandó, a futószalag mellett Rogán utasítására propagandát gyártó, a bíróságon aberrált módon hazudó szolgákat terheli felelősség az egypártrendszer nemzetrontó dúlásának kiteljesedésében, hanem azokat a fegyveres és nem fegyveres NAV-komisszárokat is (értsd: adóellenőrök), akik Iványi Gáborék egyik iskolájához kiszálltak erőt demonstrálni. Augusztusban, amikor a nyomort mentek ki lefoglalni egy szegedi iskolájukban legalább a fegyverektől eltekintettek. Most viszont annak ellenére vonultak ki nagy erőkkel, fegyverbe rándulva, hogy a legkiszolgáltatottabb honfitársaink támogatásában, taníttatásában, ellátásában erőn felül teljesítő MET teljeskörűen együttműködött a hatóságokkal, minden iratot rendelkezésre bocsátottak, és a kibaszott légynek nem ártottak.

Ennek ellenére a bátor egypártrendszer és szolgahadserege természetesen az elesettekkel keménykedik. Nem Hatvanpusztán razziázik, nem a Rogán-féle offshore-feltaláló és letelepedési kötvényes bűnözőket baszogatja, nem a papíron templom egerét alakító miniszterelnök famíliájának csodával határos üzletei körül kutakodik (friss: Orbán öccsének haverja éppen az Orbán-klán földjein kezd új üzletbe, mert az étvágy csillapíthatatlan), hanem azokat vegzálja, akik az egypártrendszer szöges bakancsával a hátukban, az összes ellehetetlenítési és kivéreztetési kísérlet ellenére is igyekeznek talpon maradni, és némi reményt adni azoknak, akiktől az élet minden reményt elvett.

És miközben az egypártrendszer, valamint annak csahos fizikai és szellemi erőszakszervezetei becsületes, tisztességes embereket aláznak meg és félemlítenek meg a saját hazájukban (ha ez nem keresztényüldözés, akkor mi a franc az?), a talpig becsületes, megélhetésileg Brüsszel-fóbiás, üzleti ügyekkel életvitelszerűen nem foglalkozó elszabadult hajóágyú Spanyolországba menekült pereputtya – konkrétan a miniszterelnöki vő cége, a BDPST Group – egy sikkasztásért, pénzmosásért és vesztegetésért 50 év börtönre, valamint 233 millió eurós (80 milliárd forintnál is több) vagyonelkobzásra ítélt lovagkeresztes bűnöző murciai 84 szobás szállodáját vásárolta meg abból a saját lábú vagyonból, amit azóta harcsolt össze, hogy beverekedte magát az Orbán-dinasztiába. Akinek a haja szála nem görbült a közbeszerzési csalással és szervezett bűnözéssel szoros kapcsolatba hozott Elios-botrány után, akinek a 13 milliárdos országos sötétbe borítási projektjét a magyar adófizetők nagyvonalúan kifizették és még csak nem is morgolódtak miatta. A csávó most az Ibériai-félszigeten terjeszkedik, miközben Iványi Gábort fegyveres adóellenőrök rohanják le, a rengeteg büszke hazafi meg boldog önkívületi állapotban retteg a genderfluid óvodásoktól, a buzipropagandától, Brüsszeltől és attól, hogy Gyurcsány mit művelt 15 évvel ezelőtt.

Nem tudom már elképzelni se, hogy még milyen bizonyítékokra van szükség arra, hogy ha egy kibaszott lyukas, büdös fél pár zokni ülne most a miniszterelnöki székben, az se okozna ekkora károkat ennek az országnak. Úgyhogy rohadtul leszarom, hogy ki kinek a javára (nem) lép vissza az ellenzéki előválasztás második fordulójában, hogy melyik közvélemény-kutatás kinek mit jósol. Aki beleszarik, és nem megy el szavazni, akármennyire is mocskos lesz a választás, az megérdemli. Aki még mindig fintorog és azzal áltatja magát, hogy de ezek legalább tudnak kormányozni, az menthetetlen.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.