Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A kutyától Marika néni verseskötetéig

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt, vidám ébredezést mindenkinek! Úgy döntöttem, ma kacagványosra veszem a jóreggelt, hátha vidorabban indul a nap. Kész kalandtúra végiglátogatni nemzetünk nagyjainak közösségi oldalait. Az ember egyből megtudja a miheztartást, és nem csak életvezetési tanácsokkal, de ezernyi hasznos gondolattal lesz gazdagabb. Kezdte a dolgot a főni (cselédsége) azzal, hogyaszongya:

Hahó, facebookosok!

Újra itt. Az állatokra nem csak az állatok világnapján kell figyelni. Vigyázzunk rájuk! 😉

Hát hiszen ugye nálunk ez eddig is prioritás volt, ha bizonyos szemszögből nézzük. Mármint nem úgy, hogy például az iskolában esne szó a felelős állattartásról, esetleg a bíróknak úgy általában mániájuk lenne a felfüggesztett ejnyebejnyén túl szankcionálni a bizonyítottan állatkínzók ténykedését. Nem is úgy, hogy az állam beszállna a menhelyek finanszírozásába, mert azt oldják meg a közösségek a saját zsebükből, saját idejükből, ahogy akarják. Arról sincs szó, hogy a hatóságok megfeszülnének a nagy igyekezetben, hogy felderítsék és könyörtelenül felszámolják a szaporítótelepeket. Ebben rengeteg pénz van, és a narkónepperkedéssel szemben különösebb kockázattal sem jár. Egy állat élete pedig kit érdekel? Pont elég a néhány őshonos kutyafajta vérvonalát tisztán tartani, azzal mégis jobban lehet villogni, mint egy félszemű keverékkel. Kicsit elkavarodtam, így nem tudom megindokolni, miért is prioritás az állatok védelme, és milyen irányból nézve prioritás, de biztosan az. Ha a főni mondja.

A következő állomásom Varga Judit volt, aki a számtalan sztárfotó közé időnként kever némi életbölcsességet is. Gondolom azért, nehogy valaki üresfejű plázacicának nézze. Most ezt találta fontosnak megosztani a köznéppel:

Milyen érdekes egybeesés, hogy éppen mikor annak az általunk szervezett miniszteri konferenciának a delegációit fogadtam, amelynek középpontjában igazságszolgáltatás digitalizációja és a mesterséges intelligencia biztonságos kihasználása áll, pont akkor állt le világszerte a Facebook összes szolgáltatása.

Hátélleg, milyen érdekes! Ha még azt is hozzávesszük, hogy ugyanebben az időpontban szart be nálunk a mosógép, máris biztosan tudhatjuk, hogy az emberiség egyetlen lépésre van a végpusztulástól. Egyszerre romlottak el, ez aligha lehet véletlen. Egy kis odafigyeléssel bizonyára mindenki felfedezi a háttérben megbúvó Soros-szálat is. De addig is, ameddig ez előkerül, pillantsunk rá a legfőzékenyebb magyar politikusra, a különféle főzési irányzatokat bátran alkalmazó, az alapanyagokat és a maradékokat hősiesen összepárosító harci rezsicsökkentőre.

Németh Szilárdnál először is azt sikerült megtudnom, hogy Csepelen is felbukkant Wittner Marika néni (eszem ágában sincs ilyen tiszteletlenül becézgetni a főállású szabadságharcost, Szilárd szavait idéztem), aki a saját gyártású verseskötetét mutatta be. Merthogy kiadták. Hát nem is tudom, én olvastam a frissensült költőnőtől A halálra ítélt lány és az 1989. október 23. című költeményeket (nem teszem ide, nem szeretnék jogdíjat fizetni. Aki rákeres a neten, megleli), hát mit mondjak. Maradandó nyomot hagytak bennem. Talán még hagyni kellett volna érlelődni a költészetet egy darabig, bár nem az enyém a könyvkiadó, nem az én zsebem bánja. Remélhetőleg. A következő (időrendben a Marika nénit megelőző) poszthoz fotó is dukál. Már csak azért is, hogyha a szépirodalomnak adtunk, ne maradjon ki a vizuális magaskultúra sem:

Facebook/Németh Szilárd

A felirat a képhez:

Kezdődik a hét. Stop Gyurcsány! Stop Karácsony!

A képen látható urak mindegyikének alapfizetése hat minimálbérért dolgozó ember bérével azonos, de ez csak a képviselőknek járó alapilletmény. Ehhez jön még egy kis ez meg az (Szilárdnak például az államtitkári fizetés, amitől egyből megduplázódott a jövedelme), autó, benzinkártya, iroda, miegyéb. És ennyi pénzért ezt tudják nyújtani. Egyszerűen fenomenális! Minden fillér jó helyre megy, az már biztos.

Szijjártó Péter sem maradhat ki, innen is hoztam egy fotót:

Mint az jól látható, a magyar külügyminiszter rendkívüli érdeklődéssel követett felszólalása lázas izgalomba hozta a hallgatóságot. Mind a kettőt. Az orosz kolléga tetriszezik vagy amőbázik, ez innen nem állapítható meg, a mexikói talán szundikál. Mondjuk én teljesen megértem, mert Mipetink arról mesél, hogy a segítséget kell odavinni, nem a bajt ide hozni. Ezt olyan hetvenezer alkalommal hallotta már mindenki, túlságosan sok innováció nincs benne.

Végezetül Novák Katalinnál teszünk egy futó látogatást. Őt nem szabad zavarni, mert Müller Cecíliával üléseznek.

Utolsó alkalommal ülésezett a Közösségi Élet Újraindításáért Felelős Operatív Törzs. Egyebek mellett a következő témákról tárgyaltunk:
📍 GYERMEKESEK SZJA-VISSZATÉRÍTÉSE
Összesen 600 milliárd forintot kapnak vissza jövőre az idén befizetett adójukból a gyermeket nevelő családok. Ez egy-egy szülő esetében fejenként akár 809 ezer forintot is jelenthet. A visszatérítésre mindkét szülő jogosult lehet, akkor is, ha csak egyetlen gyermeket nevelnek. Ebben az esetben akár 1,6 millió forint maradhat a családnál.
📍 EGYSZERŰSÍTÉS A GYERMEKEK SZÁMÁRA A SZÁLLÁSHELYEKEN
Január 1-jéig a szálláshelyeken nem kell bemutatni személyi igazolványt a 14 évnél fiatalabb gyermekek esetében. Átmenetileg mentesülnek a szállásadók az okmányolvasóval való adategyeztetés alól a 14 évnél fiatalabb vendégeknél.
📍 AKTÍV ÉLETMÓD
Támogatjuk az egynapos, ingyenes, aktív programot kínáló osztálykirándulások szervezését. A cél, hogy a karanténban töltött időszak után a gyermekek minél több időt tölthessenek közösségben, természetben, mozgással. Bővül a nyári vándortábor-program: a tervek szerint jövőre már akár 20-22 ezer gyermek vehet részt egyebek mellett az erdei-, vízi- és kerékpáros táborokban. Elindult a műjégpálya–program: olyan településeken létesülhetnek köztéri műjégpályák, ahol erre eddig nem volt lehetőség.
📍 ÖRÖKBEFOGADÁS
Mindent megteszünk, hogy minél rövidebb idő alatt örökbefogadó szülőkre találjanak az érintett gyermekek, és minél hamarabb örökbefogadó szülőkké válhassanak azok, akik erre várnak.
Ennek érdekében több mint 300 millió forintos többletforrást biztosítunk, emellett több mint félszázzal növeljük az örökbefogadásban közreműködő tanácsadók és pszichológusok számát.

Ódenagyon kár, hogy utoljára van ez a nagyon hasznos törzsi gyűlés. De azért megértem, hogy minden jónak vége szakad egyszer. Az adóvisszatérítésen nem tudom, mi megbeszélnivaló lehetett, hiszen azt Orbán Viktor már befejezett tényként bejelentette hetekkel ezelőtt, azóta naponta háromszor ki is hirdetik. Tisztára, mint egy kereszténykonzerv müezzin. Hogy nem kell személyi a szálláshelyeken, az nagyot lendít az izén. Az egyenesen remek, hogy mostmár ott is lehet műjégpálya, ahol eddig nem, mert például Szügyben és Hajőpapiban tuti nem volt, pedig igény bizonyára lenne rá. Az pedig már tényleg csak a legelvetemültebb ballibsiknek szúrhatja a szemét, hogy az örökbefogadás egyébként is gördülékenyen működő rendszerébe fele annyi pénzt öntenek, amennyit néhány romániai templom építésére költenek a közösből, az az ötven szakember pedig fél vállal kirántja a kátyúból a szekeret. Ha addig azt is nem viszik ki alapítványba.

Nem teljesen öncélúan túráztam végig vezető politikusok oldalait. Rájuk és kollégáikra havonta sok-sok százmillió forintot fizetünk ki, talán érdemes néha odapillantani, mivel ütik agyon a munkaidőt. Hát ezzel.

Nem mondom, hogy kövessük a példájukat, mert egyrészt hamar új állás után nézhetünk, másrészt nem lesz miből fizetni a fentebb felsorolt nemzetmentőket, ami mindenképpen felérne egy tragédiával. Szóval mi csak dolgozzunk becsületesen és örüljünk, hogy ilyen szakemberek kezében van az ország sorsa. Jó ébredezést mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.