Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha ők sem tudnak példát mutatni, akkor ki tud?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Független Egészségügyi Szakszervezet szerint akár 2-3 ezer egészségügyi dolgozó is elveszítheti az állását azért, mert nem vette fel a kötelezően előírt oltást. Ez ugyan csak egy kis százaléka a dolgozóknak, a szakszervezet álláspontja szerint mégis súlyos problémákat okozhat, hiszen már most is probléma van az ellátásban. Persze a kormány nem ezt mondja, sőt, egyenesen letagadja, szerintük az a 2-3 ezer ember sem fog semmiféle problémát okozni. De hát mikor is volt probléma az ellátásban? A koronavírus legkeményebb szakaszában sem mondtak volna ilyet, akkor is az volt a propagandaszöveg, hogy ők mindenkit ellátnak, hiszen van elég lélegeztetőgép, meg hát volt nekünk maszkgyártó gépünk is. Hogy nem volt elég szakorvos és ápoló a betegek ellátásához? Az nem számít, a lényeg, hogy ez ne derüljön ki számszerűen, és akkor semmiféle probléma nem lehet.

A dolgozóknak megtiltották, hogy nyilatkozzanak a médiának, az újságírókat kitiltották a kórházakból, és lényegében létrehoztak egy alternatív valóságot, ahol a koronavírusos betegek nem azért haltak meg, mert esetlegesen nem volt elég orvos vagy szakápoló az ellátásukra, hanem mert amúgy is krónikus betegségben szenvedtek. Mert hát hogyan is derülne ki, hogy bárki is azért halt meg, mert a nővér nem tudott ott lenni minden egyes betegnél, amikor arra a legnagyobb szükség lett volna? A papíron csak annyi áll, hogy meghalt, halálát a koronavírus miatti szövődmények okozták. Ha az orvosok és nővérek nem beszélnek, akkor mégis hogyan derülne ki ez az egész? Márpedig ők nem beszéltek, hiszen az életek megmentésével voltak elfoglalva, hiszen ez a hivatásuk, nem pedig az, hogy a problémáikról beszéljenek.

De térjünk vissza a 2-3 ezer beoltatlan dolgozóhoz, ami véleményem szerint egy magas szám. Hiszen aki ezen a területen dolgozik, az vélhetően találkozott a járvány pusztításával. Ők tisztában vannak azzal, hogy mire képes a vírus még egy erősebb, fiatalabb szervezet esetében is, ezért számomra érthetetlen az oltás elutasítása. Nem azt mondom, hogy nincs joga valakinek ahhoz, hogy visszautasítsa azt, de azért mégis érdekes az, hogy pont az egészségügyben dolgozók között legyenek ilyenek. Mert olyan értelemben nem védi meg őket, hogy ne kaphatnák el, de nem mindegy, hogy ágynak dőlnek akár hetekre, vagy pedig egy enyhe nátha tüneteit produkálva napok alatt legyőzik a betegséget. Az sem tudható még, hogy a beoltottak tovább tudják-e adni a betegséget, így az kérdésként merül fel, hogy mi a cél az oltás felvételének kötelezővé tételével.

Mert megértem olyan szempontból, hogy senki nem akarja, hogy százak, ezrek essenek ki az ellátórendszerből, de ha csak emiatt 2-3 ezer ember elhagyja a pályát, akkor igen komoly bajban lesznek a hazai kórházak, pedig már most is abban vannak. Nem lenne egyszerűbb felvenni az oltást és biztosra menni? Jó, tudom, sokan nem bíznak az oltásban, mert nem ismertek annak hosszútávú hatásai, ezzel szemben a koronavírus hosszútávú hatásait – legalábbis 1-2 évre előreláthatólag – pontosan ismerjük, és hát ezek nem túl tetszetősek. A hosszú Covid nem egy mókás dolog, van akinek az életét örökre megváltoztatta. Persze tudom, ez is kevés esetben fordul elő, de ugyanez igaz mondjuk az Astrazeneca miatti trombózisra, vagy a Pfizer miatti szívizom gyulladásra is.

Nem létezik olyan gyógyszer vagy oltás, amelynek ne lehetne mellékhatása. Mindannyian különbözőek vagyunk, különbözőképpen reagálunk egyes gyógyszerekre. Ez viszont nem jelenti azt, hogy ne érné meg felvenni az oltást, hiszen az mRNS technológiát nem tegnap találták ki, hanem már évtizedek óta dolgoztak rajta, csak a rákkutatásra koncentráltak elsősorban. Ám mivel a Covid tönkretette sokunk életét, ezért  a járvány kitörése után rögtön erre fókuszáltak. A vakcina pár hónap alatt elkészült, amit ahelyett, hogy örömhírként fogadtak volna, sokan szkeptikusan és elutasítóan kezeltek. Mert túl gyorsan lett kész. Csak ha utánanéz az ember, ez egyszerűen nem igaz, de hát manapság már nem megszokott az, hogy az ember utánajár a tényeknek, inkább elhiszi azt, amit valamilyen magát orvosnak mondó ember mond bele az arcába valamelyik indokolatlanul népszerű Youtube-csatornán.

Én aztán meg sem próbálnám bárkire is ráerőszakolni az oltást, de jelen helyzetben nem sok más választást látok. Ha azt akarjuk, hogy eléggé visszaszoruljon a járvány, akkor nyájimmunitásra van szükség, amely a lakosság túlnyomó többségének immunizálása nélkül elképzelhetetlen. Márpedig úgy tűnik, hogy az oltások beadatása lényegében leállt és aki akarta, az Magyarországon már megkapta az oltását. De több millió ember van még, akik hezitálnak, vagy egyszerűen nemet mondanak rá. Viszont nélkülük nem fognak megváltozni a dolgok, a szabályozások évekig velünk maradhatnak, a maszkok továbbra is a zsebünkben fognak lapulni, miközben a korábbi életünket sosem kapjuk vissza. Ki szeretné ezt? Nyilván jó lenne, ha oltás nélkül is eltűnne a járvány, de nem fog. Van már elég tapasztalatunk ahhoz, hogy ebben bizonyosak legyünk.

Úgy hiszem, hogy az egészségügyi dolgozóknak példát kellene mutatniuk ezügyben, hiszen ők a saját szemükkel látták a járvány pusztítását. Fogták haldoklók kezét és végigkísérték a szenvedésüket. Ha viszont őket sem győzték meg az oltások száz százalékban, akkor a lakosságot miért is sikerülne? Oktatni kellne a lakosságot és megértetni velük az oltások pozitív és negatív hatásait, akkor hozhatnának megfelelő döntést. Azonban ha a kormány feladja az emberek informálását és hagyja, hogy álhíreknek üljenek fel, akkor pont az történik, aminek most is szemtanúi lehetünk: az átoltottság stagnál, és ki tudja mikor érhetjük el Magyarországon a nyájimmunitást.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.