Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Előre megmondja, hogy a bizottság előre megmondja

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! A hét utolsó munkanapján, egy kicsit szottyos időben, de töretlen lendülettel folytatódnak a harcok az ügyben, hogy kinek a szavazói hülyébbek. A kérdés még nem dőlt el, de ami késik, az később lesz. Addig is elfoglalja magát a propagandamédia, mert bizony időben el kell kezdeni a helyezkedést, fel kell készülni arra az időre, amikor csökken a nyomás a pénzcsapokban. A nyolcaska mindenesetre megelőlegezte a Magyarországra érkező uniós bizottság tagjainak a bizalmatlanságot, és már most hosszasan regélnek arról, hogy minden tagja LMBT propagandista, Soros György fizeti őket, tehát hazudni fognak Magyarországról. Ha ez így van (nincs így, de ha), akkor egy okkal több, amiért Orbán Viktornak rendelkezésre kellett volna állnia, hiszen sokkal egyszerűbb frissen-melegen cáfolni a dolgokat, mint a pincében gyártott szamizdatot körmölni az éj homályában.

Bizonyára mondanom sem kell, hogy hasonló a jelenkori Magyarországon elő nem fordulhatna:

Lemondott csütörtökön Bojan Veselinovic, a szlovén állami hírügynökség (STA) igazgatója, azzal indokolva a döntését, hogy a kormányzati kommunikációs hivatallal (UKOM) folytatott tárgyalások sikertelenek voltak – közölte az STA.

  „Soha nem veszek részt az újságírói autonómia eltiprásában” – írta lemondó levelében Veselinovic.
    Hozzátette: nem tudja, és nem is akarja elfogadni azokat a feltételeket, amelyeket a kormány képviselője szabott a hírügynökségi közszolgáltatás finanszírozásához.
    A szlovén hírügynökség már 273. napja ingyen végzi a munkát. Veselinovic emlékeztetett arra, az államnak törvényi kötelezettsége, hogy havi juttatásban részesítse az STA-t, amit nemrég a legfelsőbb bíróság is kimondott. „Ezt idén köteles lett volna szerződés nélkül is megtenni, de mi még mindig tárgyalunk róla” – mondta.
    Úgy vélte: ez csak további formája a szándékos halogatásnak és az újabb feltételek szabásának. (MTI)

Bizonyára érdekes érzés lehetett beszerkeszteni ezt a hírt az MTI munkatársának. Vagy nem volt érdekes, ami sokkal rosszabb.

Németh Szilárd, a kormánypárt elismert haditudósítója és ínyesmestere ismét úgy döntött, szórakoztatni fogja az ő rajongótáborát. Ezért aztán fellőtt a Facebookra egy fotót egy tányér mocsárról, ami állítása szerint paprikáskrumpli, és a születésnapját ünneplő gyerekének készült. Azt nem tudom, ez ugyanaz a csemete-e, aki fejlődése érdekében fonnyasztott garnélát evett a minap, vagy ez egy másik ded, de nem is fontos. Az sokkal érdekesebb, hogy miután a múltkoriban Jakab Péter hülye proli volt, amiért paprikáskrumplit főzött a gyerekeinek hétköznap, Németh Szilárd szülinapi paprikáskrumplija (jóindulatom jeleként így nevezem a főztöt) proliságnak minősül, vagy gasztronómiai csúcsteljesítménynek. Ezek után már az sem tudna szívből meglepni, ha valamelyik celeb (mármint Varga Judit vagy Novák Katalin) bugylival karikázná a parizert a tyúkól előtt, egy felfordított pléhvödrön ülve.

Most még nem tartunk itt, mert a két hölgy éppen katonákkal fotózkodik lelkesen, mivel Orbán Viktor egyvégtében hadban áll, ráadásul most valami katonai gyakorlat van, tehát a kormány kötelező jelleggel terepre vonult, és sátorban üléseznek. Vicces népek. Amikor éppen nem ezzel van elfoglalva az igazságügy minisztere, akkor Hidvéghi Balázzsal tercelnek a Libe bizottság-őrült nők-koncepciós per-előre megírt ítélet dallamára, akkor katonásat játszik a cuki kis barátaival. Nekem különösen Varga Judit előre megírt ítéletes kijelentése tetszik, amit ugye azelőtt mondogat a miniszterasszony, hogy a Libe bizottság bármit csinált volna. Okos nagyon, de tényleg. Előre megmondja, hogy a bizottság előre megmondja.

Megszületett az előválasztás első fordulójának eredménye. Dobrev Klára, Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter jutottak be a második fordulóba, tehát közülük kerül ki az, aki kihívója lesz Orbán Viktornak, és aki mögé az ellenzéki pártok és a változást akaró szavazók be fognak állni tavasszal. Szerintem egyáltalán nem rossz az a lista, amiből választani lehet. Már eleve az sem rossz, hogy egyáltalán lehet választani, nem egy ember az összes induló minden posztra. Fekete-Győr András nem túlságosan fényes szereplése akár jelzésként is felfogható. A Momentumnak talán át kellene gondolnia, megfelelő elnököt választott-e. De ez az ő dolguk, ahogy a Jobbik dolga feldolgozni az eredményt. Bizonyára csalódott mindkét jelölt és mindkét párt, de ahol ötből kettő vagy három juthat tovább, ott kettő vagy három másik nem jut tovább és óhatatlanul csalódott lesz. Ezt tudni kell kezelni, mert természetes dolog, egyáltalán nem a világ vége. Túl kell lépni a csalódáson és az egyéni sérelmeken, mert a végső cél mit sem változott: kormányt kell váltani. Közösen. A választók változatlanul ezt várják. Nem kellene egy pillanatra sem szem elől téveszteni, hogy az ellenzéki összefogást a választók kényszerítették ki. Nem csak a rezsim fut az életéért, az ellenzék is. A választói bizalom adható és visszavonható. Ha a szavazók azt látják, hogy az ellenzéki pártok egyéni sértettségből vagy bármi egyéb okból megbontják az összefogás erejét, büntetni fognak. A folytatásban aligha van még benne további négy ellenzéki év jó fizetéssel, fűtött parlamenti kuckóval.

Én most veszem a kalapomat, mert nem akarok visszaélni senki türelmével más hajnalhasadáskor. Kellemes ébredezést és szép napot kívánok mindenkinek! Hamarosan jövünk az első beszólással, csak előtte még meg kell írni valakinek.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.