Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A társadalom egészétől veszi el Orbán, hogy aztán alamizsnaként visszaszórjon egy keveset a kiválasztottaknak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Ütős hetünk volt megint, nehogy unalomba fulladjunk véletlenül. Orbán és udvaroncai röhögőgörcsöt kaptak a parlamentben, úgy vihogtak, ahogy általában csak erősen pattanásos kamaszlányok szoktak olyankor, amikor még csak félig értik az őket körülvevő világot. Csak ameddig ez a kamaszlányok esetében természetes és egy idő után elmúlik, addig vénülő pasasok kényszeres röhögcsélése sem nem cuki, sem kinőni nem fogják már a dolgot. Még ez sem lenne különösebben nagy baj, ha a kocsmában virgonckodnának, a saját pénzükből vásárolt felesek mellett, de az urakok a mi pénzünkből mulatnak. Ez minden, csak nem normális.

Arra, hogy mi a normális, kevés szemléltető eszközt tudnék találni a humán szférában. Schmidt Máriát például aligha, akinek a demográfiai csúcson előadott beszédét azóta is igyekeznek többen megfejteni, de még senkinek nem sikerült. Kovács Zoltán sem lenne alkalmas szemléltető eszköznek, miután nem vall kiforrott személyiségre, hogy ott örvendezik a vadászati világkiállítás berendezésének, és dekorációként elhelyezett rönkfákat fotózgat. Deutsch Tamás azzal kampányol, hogy Karácsony Gergely egy konyhai lámpát sem tud felszereltetni, tehát a főváros és az ország vezetésére sem alkalmas. Nem is tudtam, hogy ez szempont, sőt, fő szempont. Ráadásul arra sem tudtam rájönni, honnan van az a fotó, amivel Deutsch kampányol. Megnéztem pár videót, melyeken Karácsony Gergely a saját konyhájában ücsörög, azokon nem látszik egyetlen lámpa sem, nemhogy csupaszon lógó villanykörte. Tudom, piti dolog ez, de pitiánerekkel nem nagyon lehet máshogyan. Eközben Orbán Viktort megint megtámadta az Európai Unió és a migránsok, nem is szólva az LMBT-ről. Védeni kell a gyerekeket, azt mondta. Talán a lánya és veje ezért menekítették az unokákat a spanyolországi Marbellába. Csakhogy.

Marbella népességének igen nagy százalékát bevándorlók (migránsok) adják. Ahogy egész Spanyolország, úgy ez a gyönyörű város is nagyon befogadó. Sőt! Éppen csütörtökön csatlakozott Marbella egy olyan kezdeményezéshez, amit a kedves nagypapi irtani igyekszik idehaza, erre az unokáit kiteszi a támadásoknak:

Marbella városi tanácsa az Esélyegyenlőség és sokszínűség küldöttsége révén holnap, szeptember 23 -án csatlakozik a biszexuális láthatóság nemzetközi napjának megemlékezéséhez, folytatva a szexuális, test- és nemi sokszínűség iránti elkötelezettségét, olyan kezdeményezésekkel, mint például egy podcast közvetítése egy műsorvezetővel és két szakértővel – Pedro Castedóval, a Radio Arco Iris Valencia igazgatójával és Chelo Oteo Aquinóval, az Amares LGTBI + Egyesület aktivistájával – fogja megvitatni ennek a csoportnak a híreit minden szinten. 

Ez a város honlapjáról van. Szóval vannak ott bőven migránsok, aktív az LMBT, elfogadóak az emberek, sokszínű a város. Pocsék hely lehet. Főként, ha beleszámítjuk, hogy bár ott nagyjából minden a luxusról szól és az élet igen drága, ám elég gyakori a lövöldözés, mivel ez a világ maffiáinak egyfajta fővárosa. Időnként elfajulnak a viták, előfordulnak elszámolások. Pontosabban leszámolások. Mindenesetre fura választásnak tűnik.

Orbán Viktor – bizonyára az unokák iránt érzett aggodalom hatására – megint nagyon sajátságosan értelmezte a valóságot a szokásos pénteki rádióműsorban, amikor önmagával szokott csacsogni nyilvánosan:

Én nem veszek el semmit azoktól, akik nem vállalnak gyereket, de a kormány célja egyértelműen az, hogy a gyermekvállalás gondolata nemcsak a család szentségéből, hanem gazdasági előnyökből is fakadhasson…

Kivételesen tekintsünk el attól, hogy megint megcsúszott a nyelve a miniszterek elnökének, és beismerte, hogy egyedül hozza meg a döntéseket. Inkább beszéljünk arról, hogy nem igaz a kijelentés. De bizony, elvesz azoktól, akik nem vállalnak gyereket, de elvesz azoktól is, akiknek – bár szeretnének -, nem lehet gyerekük, elvesz azoktól, akik még nem jutottak el a gyermekvállalásig és elvesz azoktól is, akik már felnevelték a gyerekeiket. Azt a pénzt ugyanis, amit hazug módon családtámogatásnak neveznek (a CSOK hatására az ingatlanárak sokkal többet emelkedtek, mint amennyi a CSOK összege, tehát a lakásvásárlás előtt állók lényegében rosszul jártak. Még azok is, akik ezt nem értik), az adókedvezményekre és visszatérített adókra fordított pénzt valahonnan, valakiktől el kell venni. A társadalom egészétől veszi el Orbán, hogy aztán alamizsnaként visszaszórjon egy keveset a kiválasztott rétegeknek. Holott az országnak egységesen kellene fejlődnie, minden társadalmi rétegnek haladnia kellene, az adókat erre kellene felhasználni. Ha nem ez történik – és nem ez történik -, akkor a kormány(fő) mindenkitől elvesz, aki nem kedvezményezett.

Egyelőre azonban a hétvége és a napsütés közös, úgyhogy élvezzük ki. Akkor is, ha nem jutott kóstoló Mészáros Lőrinc nagyszabású lagzijának menüsorából. Jó ébredezést, szép napot, jó pihenést mindenkinek! Mi hamarosan jövünk az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.