Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A leghíresebb maffiavezéreket falusi házak pincéjében szokták megtalálni, és onnan előrángatni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Megmondom őszintén, hogy még mindig a hétfői parlamenti öblögetésén kattog az agyam. Mármint az Orbánén, aki 30 éve a képviselői fizetéséből él, akinek a vagyonnyilatkozata bárki számára elérhető, amiben szemrebbenés nélkül hazudja, hogy neki ennyi az összes keresete és vagyona, amit abban lenyilatkozik. Rengeteg troll jár ide az oldalunkra, úgyhogy elsősorban az ő kedvükért próbálom majd szemléltetni, hogyan szemfényveszt a nagy varázsló. Aki ha azt mondja, jó estét, én általában kinézek az ablakon, hogy valóban besötétedett-e már, és a csillagok is a helyükön vannak-e. Mert bizony könnyen meteorzápor söpörhet végig rajtunk, ha rázendít. Úgy értem, általában a csillagokat is lehazudja az égről. Tehát van ez a miniszterelnökként futó alak, aki teátrális felszólalásaiban halálosan komolyan szokott az alábbihoz hasonló állításokat beleköpni az ország arcába: 

Van egy vagyonnyilatkozatom, 30 éve az ország nyilvánossága előtt élek, minden egyes mondata a vagyonnyilatkozatomnak ellenőrizhető, azok pontosan képet adnak a saját életemről. (…) üzleti ügyekkel, senki másnak az üzleti ügyeivel nem foglalkozom. Nekem magamnak ilyen üzleti ügyeim nincsenek. Egyetlen elvárás van minden üzletemberrel szemben: fizessék be az adót és tartsák be a törvényeket. Én pedig itt maradok, és továbbra is parlamenti képviselőként fogok dolgozni, és azoknak a kenyerét fogom enni, akik parlamenti képviselőként azt megkeresik.

Meg lehet nézni az összes többi folyékony hazudozását is, amelyek egyébként jogilag teljesen rendben vannak. Van 2,2 millió forint jelzálogtartozása, egy felcsúti parasztháza és egy fél pesti társasházi ingatlana, ennyi. Teljesen életszerű. De még életszerűbb, hogy az országnak van egy olyan miniszterelnöke, aki nyíltan a pofánkba hazudik 30 éve. Olyan régóta űzi ezt az ipart, hogy ő maga is elhiszi minden saját szavát.

Vegyünk egy példát. Van egy jól menő Zrt., nevezzük Orbán Zrt.-nek, aminek a tulajdonosai megszavazzák igazgatónak Viktort. Viktor vezérigazgatóként elvégzi a munkáját, éjjel-nappal dolgozik, de a fizetése kevesebb, mint a cég bármelyik középszintű alkalmazottjának. Ez abszolút hihető, nem? Sokan vagyunk úgy, hogy jobban keresünk mint a főnökünk? Lófaszt. Sőt, nekünk még autónk is van, neki meg még az sincs. Mert Orbánnak még egy szaros Suzukira sem telik a vagyonnyilatkozata alapján. Mire gondol a laikus? Pontosan arra. Viktor a cég, vagyis a részvényesek közös tulajdonát használja, és valószínűleg nem csak a munkával összefüggő hivatalos célra, hanem magáncélra is. De legyen, Viktornak kijár az, ami a melósnak nem: céges autó, céges tankolás, céges nyaralás, céges lakás, céges vacsorák. Minden. Nem kell elszámolnia semmivel, elég ha bemondja, hogy ennyi vagy annyi.

Viktor a legjobb barátját bízza meg minden céges munkával, aki drágán és szarul teljesít ugyan, de ettől függetlenül folyamatosan munkát kap tőle. A haver aztán szól még több havernak, és egyre többen csimpaszkodnak rá a cégre. Viktor rájön, hogy a családjában van olyan gyerek és vő, akik szintén tudnának dolgozni neki, ezért azokat is jól kitömi munkával. A cég kezd beleroskadni a sok piócacégbe, ezért hitelt vesz a részvényesek kárára. Közben rájön, hogy ha többségi tulajdon szerez, akkor a részvényesek nem tudnak neki dirigálni, ezért szép lassan felvásárlásba kezd. Van akit zsarol, van akit lefizet, és van aki egész egyszerűen okádik attól, amit lát és elhagyja a társaságot. Szép lassan minden az övé lesz, és mindenki neki dolgozik. Ha valaki szóvá teszi a nemtetszését, azt kirúgja, vagy elhajtja.

Tehát hogy érthető legyen, helyettesítsük be a Zrt. helyére az országot. Viktor azt hiszi, az ország az ő cége, ami neki és családjának, baráti körének termel profitot, amit ő úgy kezel, mintha a sajátja lenne. Ezért nincs kocsi a nevén, mert mi minden évben veszünk neki egy VW Transportert. Ezért nincs megtakarítása, mert az egész ország vagyonát a sajátjaként kezeli. Ezért nincs több lakása, mert az ő lakcíme a Karmelita, amit mi újítottunk fel neki közösen. Ezért megy nyaralni suttyomban családostul bárhova a világban, mert a honvédségi gépeket magának vásárolta, és alakította át a saját kényelmére. Ezért nem tudunk semmit, mert mindent titokban és fű alatt intéz, természetesen nem a fizetéséből, hanem a mi pénzünkből fedezi a számlát. Amikor látogatóba érkezik hozzá egy diktátorkezdemény vagy valami szélsőjobbos náci vendégeskedik nála, azt is mind mi fizetjük, nem pedig ő. Amit ott zabálnak és isznak, azt mind mi dobjuk össze, nem ő. A  kölykeinek a nyaralását is mi fizettük idén (is) Hadházy Ákos oknyomozásának tükrében, nem ő. A csávó konkrétan ennyire pitiáner és gusztustalanul szarrágó, hogy erre a szintre süllyedt.

A másik. A pénz amit az országtól ellopott, az mind a gázszerelő, a vej, a feleség, az apuka, és ki tudja még hány olyan stróman nevén van, akinek a nevét szerintem még soha nem hallottuk. Ezeket ismerjük, mert ezek vannak a kirakatban, a többit nem. Namost ez a csávó delirálja azt, hogy ha netán megbukik, ő továbbra is ott fogja rontani a levegőt, ahol eddig is. Véleményem szerint ez már annyira nem életszerű. Tehát amikor Orbán ilyeneket állít, hogy ő nem  vagyonos ember, és üzleti ügyekkel nem foglalkozik, akkor igaza van. Mert papíron ő valóban egy senki. A valóságban meg övé itt minden. Mindent ellopott tőlünk, és mindent ellopott az Európai Uniótól is. Minden stratégiai ágazatot a távközléstől az energiaszektorig, a kaszinóktól a szemétszállításig. Mindent. Nem tudom, mennyire van otthon a kedves olvasó a maffiafilmek világában, de ott is általában a Don, vagyis a vezér a főnök, egy hozentrógeres bőszárú nadrágban, lezabált atlétában, igénytelen, elhízott fizimiskával szokott üldögélni valami olcsó hentesüzlet hátsó irodájában. Az ember azt hinné a látvány alapján, hogy ez a figura az üzlet valami legatyásodott alkalmazottja. Pedig rohadtul nem. Az ilyen típusú csávók uralnak egész országokat, az ilyenek a leggazdagabbak. A leghíresebb maffiavezéreket falusi házak pincéjében szokták megtalálni, és onnan előrángatni. Ezért aztán vonjon mindenki párhuzamot, és gondolkodjon el azon, hogy Orbán tulajdonképpen, valójában mekkora hatalomra és vagyonra tett szert.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.