Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Nincs több esély

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A mai történések fényében – azt hiszem – minden embernek, akik tenni akarnak ez ellen a velejéig romlott, ocsmány bagázs ellen, be kell végre látnia, hogy csak együtt sikerülhet. Nincs tovább jobboldal és baloldal, nem lehet nem odaállni a majdani győztes mögé. Korán reggel még MZP  kijelentése miatt (Karácsony lépjen vissza az ő javára), illetve az általam olvasott kommentek okán akartam írni, de halogattam a dolgot. A történtek után azt gondolom, hogy már nem szabad halogatni.

Adott 5 kiváló miniszterelnök-jelölt. Kinek ez szimpatikus, kinek az. Bevallom, van két olyan aspiráns, aki nekem nagyon nem jön be. De egyetlen másodpercig sem haboznék, hogy a majdani 22-es választáson melléjük álljak, ha ők lesznek a befutók. Mert most rohadtul nem a szimpátia számít. De még az sem, hogy bal-, vagy jobboldali nézeteket vall valaki. Egyetlen dolog számít, és ez felülír mindent: eltakarítani az orbáni rendszert, még mielőtt az ország végleg elsüllyed a gyűlölet, az ellenségeskedés, a szegénység és a középkori gondolkodás, vallási dogmatizmus feneketlen mocsarában. Nincs helye a „gyurcsányozásnak”, ahogy annak se, hogy a baloldaliak „nácizzák” a jobbikosokat.

Gyurcsány „megosztó személyiség”. Van egy rossz hírem: Jakab Péter is az. Karácsony Gergely is az. Fekete-Győr András is az. Sőt MZP is az. De tovább megyek. Én is az vagyok. Ön is az, és te is az vagy. Mert kinek ki szimpatikus. Az az ember még nem született meg, és azt hiszem, soha nem is fog, akit mindenki egy emberként fogadna el. Bennünket kisembereket sem szeret minden egyes ismerősünk. Sajnos, biztos, hogy akad olyan, aki kifejezetten utál. Ez van. Tudomásul kell venni. Csak amíg nekünk van 1-2 ezer ismerősünk, addig egy-egy politikus mellett (ellen) több tíz- , százezer. Normális demokráciában ezzel nincs is baj. A többség által támogatott párt/politikus alakít kormányt, de az ellenzék is hallathatja a hangját. Minél több eszme, vélemény, annál nagyobb, szélesebb körben lehet képviselni az állampolgárokat.

Sajnos, ma Magyarországon nincs demokrácia. „2/3-os” többség van, ami úgy játszik velünk, ahogy akar, azt tesz, amit akar, gátlástalanul a képünkbe röhögnek, cinikusan válaszolnak (ha egyáltalán válaszolnak!) az újságírók kérdéseire, miközben az országot kirabolják, és eladják idegeneknek, csak azért, hogy a már eddig is dagadt zsebük még kövérebbre hízzon. Nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy „dafke” nem megyünk el szavazni, ha nem a mi preferáltunk lett a befutó. Illetve, de. Megengedhetjük.

De a következményeket az unokáink is nyögni fogják. Én még nem adtam fel. Nagyon bízom benne, hogy győz a még maradék józan ész. A szimpátia fölött és az érzelmek fölött. Mert ez az utolsó reményünk.

Kertészné Kormos Noémi

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.