Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha valakinek az a véleménye, hogy O1G, az már támadás?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! A hétfő remek alkalom, hogy visszatekintsünk az elmúlt hét zűrzavarára. Például a soha nem látott tömegeket megmozgató Gyurcsány-ellenes tüntetésre, ahol állítólag akár még hetvenen is részt vettek. Bár szerintem ez barokkos túlzás, a fele újságíró volt. Hiába, így van ez, ha nem működik közre elég hatékonyan a pártközpont, és a híveknek maguktól kell felháborodni mindenféle szervezett buszjáratok és felvezető megmondóemberek nélkül. Reméljük, a békemenet ütősebb lesz.

A gigatüntetés ugyan nem jött össze önállóan, de szerencsére előkerült valahonnan a savazós bácsi felújított változata, a köpködős-káromkodós-gurulóskocsis hazafi. Ezen persze lehetne vigyorogni és lehetne azt mondani, hogy ez benne van minden oldalon, aki vállalja, hogy politikusnak áll, az ezt is kénytelen vállalni. Mindezektől eltekintve nekem inkább az jutott eszembe, hogy nagyon sok olyan – többségében idős, de nem kizárólag – embertársunk van, akinek orvosi kezelésre lenne szüksége, de nem kapja meg. Most egyáltalán nem élcelődöm, halálosan komolyan azt gondolom, hogy akár vérnyomásproblémák, akár egyéb egészségügyi okok vezetnek oda, hogy valaki ennyire kifordul önmagából. A véleménnyilvánítás – akár az indulatosabb is – igen messze esik a köpködős őrjöngéstől. Biztos vagyok benne, hogy itt nem politikai meggyőződésből fakad ez a viselkedés, hanem kezeletlen problémából. És ez nagyon nincs rendben.

Azt már nem merném ilyen határozottan állítani, hogy akik körbehurcolják a CÖF mobil-gyurcsányozós kamionját, azok is önhibájukon kívül kerültek ilyen állapotba. Ifj. Lomnici vagy Gaudi-Nagy bizonyára megkap minden kezelést, amennyiben szükségük van rá, az életkoruk sem indokolja a dolgot, marad az önkéntes vagy a megélhetési fogalmatlanság. Nem tudom persze, milyen eredményben reménykedik az állampárt, de eddig nem nagyon tűnik hatékonynak az akció. Pedig biztosan van valami gyűlöletkeltő akciócsoport, csak azt nem mutatták be a nagyközönségnek valamiért.

Éppen itt volt az ideje annak, hogy Szijjártó Péter toporzékoljon egy látványosat. Most Mitt Romney, az Amerikai Egyesült Államok republikánus szenátora húzta ki a gyufát, mert arról beszélt, hogy Orbán Viktor egy kissé visszaél a hatalmával, leépíti a demokráciát, de legalább jól meggazdagodott ebből. Minden idők legszebb férfi felsőtestével rendelkező magyar külügyminiszterünk természetesen nem hagyhatta szó nélkül a dolgot, jól beszólt a Facebookon:

Mitt Romney durva támadást indított a sajtószabadság és a demokrácia ellen.
Azért bírált egy amerikai televíziós újságírót, mert elmondta a saját véleményét Magyarországról, amely történetesen nem esett egybe a liberális mainstream hazánkkal szembeni hazugsághadjáratával.
A kormányt pedig azzal vádolta, hogy a népakarattal szemben kormányzunk. Holott a népakarat a választáson fejeződik ki, márpedig mi egymás után háromszor kaptunk kétharmados felhatalmazást. Egy olyan választási rendszerben, ahol mindenkinek egyenlő súlyú szavazata van, függetlenül a lakóhelyétől.
Demokráciát és sajtószabadságot féltő NGO-k, ébresztő!
No. Hogy miféle támadást indított Romney a sajtószabadság és a demokrácia ellen, azt én nyomokban sem értem. Ha neki az a véleménye, hogy O1G az már maga a támadás? Ha a szóban forgó amerikai televíziós újságíró elmondhatta a véleményét Magyarországról, az azért van rendben, mert istenítette Orbánt? Mert nem nagyon látom be, hogy mennyiben más akkor a helyzet, ha egy politikus mondja el a véleményét. Neki nem lehet? Vagy lehet, de csak akkor, ha dicséri a vezért? Ha szidja, az már nem szabad véleménynyilvánítás, hanem támadás? Hát remélem, az amerikai szenátor éberen követi Szijjártó közösségi oldalát, mert különben majd jól nem fogja tudni, mihez kell tartania magát. Azt főként remélem, hogy Szijjártó jövő tavasszal is úgy fogja gondolni, hogy a választáson a népakarat fejeződik ki. Mármint akkor is, ha a népakarat nem akar több Orbán Viktort.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.