Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Minden nagyon szép, minden nagyon jó, mi mindennel meg vagyunk elégedve

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Végre újra péntek, és végre újra szól saját népéhez a saját rádiójában az ország miniszterelnöke. És nem kisebb szavakkal dobálózik, mint „grandiózus tervek”,  amelyeket őnagyságáék kitűztek maguk elé, például. Talán nem is kellene fennakadni ezeken a szavakon, hiszen a gazdaság sok éve „dübörög”. Én úgy tapasztalom, hogy inkább az infláció teszi azt, de biztosan rosszul látom. Vagy mégsem?

Na, ez mindegy is, mert a lényeg az, hogy Kitűztünk egy grandiózust célt magunk elé, melynek segítségével ki tudunk jönni a gazdasági válságból.” Furcsa egy mondat. Egy cél önmagában nagyszerű dolog, azt meg kell – ha lehet – valósítani, de hogy segítsen kilábalni egy gazdasági válságból, az érdekes, hogy finoman fogalmazzak. Apropó,  gazdasági válság. Hát abban vagyunk? Ki gondolta volna! Hiszen Magyarországon szinte minden a legnagyobb rendben van, a kormány és médiája szerint, szinte mindenben jobbak vagyunk mindenkinél, stb. Akkor most van gazdasági válság vagy nincs? Vagy mindenhol máshol van, csak nálunk nincs?

Ennél is értelmetlenebb a járvánnyal kapcsolatos véleménye őkegyelmének. lesz negyedik hullám, ezt hónapok óta tudjuk, a kérdés az, milyen súlyos lesz.” Csendben jegyzem meg; örülök, hogy tudják. Talán azt is tudják, hogy több európai országban már az ötödik hullámmal birkóznak. Volt idő, lehetőség és más országok tapasztalata arra, hogy felkészüljünk – országilag – az újabb covid-támadásra. Adatok következnek, annak a kormánynak az adatai, amelynek nevében beszélt ma a miniszterelnök.

coronavirus.gov

 

Az adatokból leginkább a beoltottak száma a fontos. Hogy ez pontosan hány százaléka a lakosságnak, az nem derül ki. Az viszont kiderült a napokban, hogy Magyarország az utolsó harmadban kullog ebben a statisztikában – is – az unó országainak ranglistáján, a beoltott lakosság arányát tekintve.

De erről nem szól a fáma, mert a tavaszi dicshimnuszok is hamisak voltak – szerintem -, és most sem vagyok biztos abban, hogy pontos számokat közöl velünk a kormányzat. Marad a grandiózus megalománia és a mérhetetlen önbizalom péntek reggelenként. A hívek benyalják, nekünk meg marad a remény, hogy lehet változtatni az agyrém-világon, amelyben élünk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.