Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szemüveget és nagyothalló készüléket olyan nagy számban nem tud a Vatikán finanszírozni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: Seregszemle

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Türtőztesse magát kend. Nyugodtan verje ki a fejéből a hazahurcolkodási szándékát. Mert kend békés ember. Itt meg most hadba uszított zsoldosok és a markotányosok élik a világukat. Ingyenpénzszaggal kómából ébresztett perc-emberkék serege harácsol, búcsúcédulát gyűjt és rabláncra fűzi az őslakosságot.

Kend sok levélben megírta a nénikénknek, hogy az itt átvonuló szárazföldi keresztes hadak miként rabolták végig az országot. Na, most szintúgy! Csakhogy most nem akad egy magyar várkapitány se, aki miheztartás végett néhány ilyen rabló keresztesvitézt kiszögeltetne a várfalra. Itt most csak az a tulajdon szent, amit már elraboltak a néptől. Ráadásul öntelten Szent László királyra hivatkozik a sok pálfordulástól kótyagossá szédült, egykor magát az ingyen diplomáért ifjúkommunistának hazudó királyi drusza.

A mostani hétvégén a háborúra készülődés jegyében seregszemlét tartott a Horthy/Mussolini imitátor legfőbb hadúr, és az ugyancsak nagy hasú vigyori szárnysegédje. Megszentségtelenítve ezzel a Hősök terét és a katolikus vallást. Úgy ám! A gondolatszabadság eltiprására kül- és belföldről vásárolt zsoldos hadai és janicsáriskolái fölött szemlét tartott az ügyeletes zsarnok, ahol a pápa őszentsége volt a biodíszlet.

Amikor utoljára volt itt ilyen erőfitogtatás, akkor a kommunizmus ellen heccelték a népet, úgy, mint most, megjátszva a kereszténység védelmét és az idegen háttérhatalmaktól rettegő ártatlan áldozatot. Előtte pedig volt az „Abcúg, Szerbia!”, amiben a keresztény felsőbbrendűség tudatával felvértezett és ugyancsak az idegenekkel ijesztgetett magyar honvédek József főherceg naplójának tanúsága szerint lőszer takarékosságból a szabácsi templom mellett szuronnyal ontották ki a szerb civil lakosság beleit. Ez a két világégés – magyarosfelsőbbrendűségű keresztényi küldetéssel megspékelve: kb. 35 millió katona és kb. 50–60 millió civil halálát követelte úgy, hogy jóformán csak a halálba küldők voltak hitetlenek. Bár a csuda se tudja. Hitlerrel ellentétben a papnövendék Sztálin esetében nem elképzelhetetlen, hogy a gyermekként átélt kiszolgáltatottsága miatt túlspilázta a dolgot, és a szegényeket/elnyomottakat gyámolító Jézus szavait vulgárisan bemagolva revánsot akart venni a gazdagokat kiszolgáló és az ő személyi szabadságát is durván korlátozó papságon?

A Zsiga bácsinak nagyon ez a véleménye, és a magyar pszichiáterek elhíresült diagnózisaira, na meg Václav Havelre hivatkozik mindannyiszor, ha a főni mostani viselt dolgait szóba hozza valaki a tata-laborban, vagy a nyárikonyha-konzultációk során. És valahogy olyan mentegetős félén, hogy „szegény nem tehet róla, amiért egy izraelita ösztöndíjas kápójaként ilyen kegyetlen a magyarokhoz Auschwitz miatt, csak az a sok halott, meg buta ember ne lenne miatta.” (Tényleg. Tudta kend, hogy a kormányzatilag rosszul kezelt pandémia és az egészségügy leamortizálása miatt a magyar életévveszteség 293.519 év?)

Ugye Szamóca bácsi: „hirdessük… a szeretet üzenetét… a félelemre építő világban az összetartozásra, megbékélésre vágyó embereknek” például, mint legutóbb a magyar–angol meccsen tette azt a foci ürügyén hadrendbe állított altiszti különítmény?

A Szentatya most elegánsan, pillanatok alatt lemosta a kereszt jelével a magyar adófizetőkből kisajtolt pénzekből és az uniós eurókból pingált hamis kereszténymagyar identitást a velünk született emberségről és szolidaritásról, amellyel Krisztus mindenkit felruházott. Csak hát szemüveget és nagyothalló készüléket olyan nagy számban nem tud a Vatikán finanszírozni, amennyi a magyarországi maradék (jobb és baloldalivá dobozolt és lefagyasztott) úgynevezett értelmiségnek és pláne úgynevezett politikai ellenzéknek kellene. Jól írja kend a 63. levelében: Olyanok ezek, mint „az egyszeri pap: én csak nektek prédikálok, nem magamnak”.

Bizony. És ezt a nagyi idézte, mert türelmesen végignézte/hallgatta a tévében az ötös vokált, amikor vacsora helyett beszámolt a tatának. Mert a tatának sürgős sakkoznivalója akadt a laborban. Mert a sakk az igazi szellemi igénybevétel. Ezek a hosszú mondatok nem oltják se a kultúrszomját, se a politikai érdeklődését nem csigázzák fel. Az égvilágon semmit nem értettem a diskurzusukból, viszont érezhető volt, hogy már megint egyetértettek.

Nem tudom, nézte-e kend ezt a hivatkozott tévés igehirdetést- és ragozást, de a Zsiga bá’ szerint az biztos, hogy a „Hordó Gyuri”, a Marosán ettől a dumától sztrókot kapott volna. Mert számszerűleg a legtöbb vokstulajdonos az a menekülésre képtelen, kizsákmányolt és jogfosztott proli, akikre egyetlen tőmondatot se szántak ezek a túl okos világmegváltók. Végül is a „szépkorúak” vacsora helyett tartott helyzetértékelése két klasszikus nevét hozta felszínre. F. Lassalle-t és Munkásprogramját, valamint XII. Pius pápáét és az 1942 karácsonyán elhangzott beszédét: „Az állam és a tőle függő hivatalnokok és szervezetek is kötelesek a jóvátételre és az egyének szabadságát, tulajdonát, becsületét és boldogulását sértő intézkedések visszavonására”.

És még nincs ám vége a kézivezérelt senkik bandázásának, a választási erőfitogtatásnak. Nagy hirtelen minimum száz évre földbe döngölik még a magyar vadásztársadalmat a gigamániás urizálásukkal. Utána máris közpénzből kövér, civilnek öltöztetett pártkatonák vicsorgó bábként felvonulnak a gyűlöletszórásra beprogramozva, molinóikon büszkén hirdetve, hogy nem lesznek gyarmat. Ami igaz, mert politikai hatalmukkal visszaélve a multinacionális tőke kezére játszották a saját országukat és a gyarmattartók helytartói lettek.

Summa summarum. Az olajos pirítóssal való küzdelmemet szemlélő nagyi az ennivalómentes nyugdíjas vacsoracsata eme proli változatát – a résztvevők egybehangzó véleményének hangot adva – egy Ady-idézettel lezárta: „Fölfakadt seb vagyunk Európa testén.” (Nagyváradi Napló 1903. július 30.) És nagyon sajnálták, hogy a pirítósom bedörzsölésére alkalmas fokhagymára már megint nem tellett a nyugdíjukból.

Mirtill

Bütyökfalva, 2021. szeptember 15.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.