Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


Az összes Lajos jól megvan

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nekem ma ez betette a kaput, pedig csak egy átlagosan szokványos poszt, amilyenre felkapaszkodott, félművelt alakoktól bármikor számítani lehet, üzembiztosan hozzák a formájukat. Lajos, megvagy? – kérdi Orbán Viktor leghűségesebb katonája. A kép tanúsága szerint Lajos megvan, ott virít piros nájlonbugyival a fején. Ha pedig megvan, akkor újraindítják. Ők ketten. A Lajos és a Peti.

Beszarás. Gondoljunk csak bele! Itt ez a Lajos, aki megvan. Van neki egy érettségije, de diploma nélkül is remekül elboldogul, csak a legális fizetése legalább annyi, amennyit tíz szakápoló keres három műszakban, megszakadásig csapágyasra hajtva, emberek életéért felelősséget vállalva. Ehhez képest megvan Lajos is, az ő szerető édesanyja is, aki nyugdíjas óvónőként döntött úgy annak idején, hogy belevág a bizniszbe. Igaza is volt neki, biztosan volt bőven megtakarítása a nyugdíjából, gondolom, hogy unatkozott is, hiszen 83 évesen pezsdült meg a vállalkozói vénája, jónéhány éve nyugdíjban lehetett már. Kezdeni kellett valamit az életével.

Én úgy képzelem a dolgot, hogy Kósa anyuka valami bulin összefutott Orbán Ráhellel, esetleg Rogán Cecíliával, és a lekváros pacal decens fogyasztása közben szóba került, hogy egy magára valamit is adó nő tartozik annyival a társadalomnak, hogy példát mutat a többi nőnek sajátlábon-állásból. A sertéstelep mellé lett több más vállalkozás is, mígnem úgy döntött a Lajos mamája, hogy ideje visszavonulni, és gondtalanul élvezni a gavalléros pedagógusi nyugdíjat. De semmi vész, mert a Lajosnak – aki még mindig megvan – testvére is van, ő vette át a családi üzletet. Azt nem tudom, hogy disznót tenyészt-e, de a mezőgazdaságban nyomul, az biztos.

Szóval Lajos megvan, eddig is remekül megvolt. Ha jól számolom, a csengeri örökösnő ügyében ő a valódi áldozat, talán majd még kártérítést is fog kapni egyszer. Lajos mamája is bizonyára megvan, és azt már valamennyien megtanulhattuk, hogy ő nem strómanja senkinek. Igazából mindenki nagyon remekül megvan. Rogán és az ő sikeres egykori, és sikerre ítélt jelenlegi felesége is, Szijjártó Péter és sikeres vállalkozó felesége is, Orbán Ráhel és tehetséges üzletember férje is halmozza a sikert a sikerre, Orbán Győző bányatulajdonos és vállakozózseni csemetéi is megvannak, és akkor még nem is beszéltünk Mészáros Lőrincről, az ő egykori és jövendőbeli feleségeiről, tehetséges gyermekeikről és egyéb függelékeiről.

Mindenki megvan, akinek meg kell lennie. Komplett családok és távolabbi rokonok találnak rá az üzleti siker fényes ösvényére, a leszármazottak jóformán a pelenkából elnöki székbe ülnek, nem ám a bilire, mint a közönséges halandók gyerekei. Ameddig Orbán Viktor, Matolcsy György – előző és jelenlegi nejével egyetemben -, Polt Péter és a többi kulcsfigura a helyén van, addig az összes Lajos is megvan. És most ezek az összes Lajosok és összes Petik indítják újra hatszázadszor is a gazdaságot, ami eddig is megállás nélkül dübörgött, ezt mindenki érezhette a bőrén. Lajos és Peti piros nájlonbugyival a fejükön megnyomják a gombot, mert mégis valahol diadal az, amikor úgy dönt egy multi, hogy Magyarországra hozza a gyárát. Azért ide, mert India kurvára messze van, sokkal jobb üzlet egy uniós tagországban olcsó biorobotokat használni. Pláne, ha a kormány 844 millió forint vissza nem térítendő támogatást is ad neki, úgy egyenesen ingyen van éveken át az amúgy is durván alulfizetett magyar munkaerő.

Az összes Lajos megvan – jut is eszembe, Simicska kecskét vagy birkát tenyészt? -, az összes Lajosné is megvan, mindenki boldog és elégedett, hiszen megy minden, mint a karikacsapás. Az ország remekül teljesít, bár félázsiai kipcsakok lakják, de van egy verhetetlen tulajdonságuk: soha a büdös életben nem állnak ki senki érdekeiért sem. A sajátjukért sem persze, de másokért sem. Inkább eltűrnek mindent, mosolyogva nézik, ahogy a szomszéd házát felemészti a tűz, a mosolygásban még az sem zavarja meg őket, hogy a saját házukra is átterjednek a lángok. Az nem számít, csak égjen le a szomszéd háza is, akkor már örülés van. Meg Lajos. Aki megvan.