Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ahol Michael Corleone felismerte, hogy az egyház megkerülhetetlen még a maffia terjeszkedésében is

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Olyan jó nem tudomást venni ezekről egy kis ideig, nem nézni és nem hallani róluk semmit…

De ezt az állapotot sajnos nem lehet állandósítani ebben a tejben-mézben folyó, szívcsakra központú országocskában, aminek a fővárosát állandóan összekeverik Romániáéval. És micsoda megrökönyödés és egyben szerencse is ez az állandóan mozgásban és hazudozásban lévő igazságügyminiszter asszonyságnak, mert legalább továbbra sem kell érdemben válaszolnia a Pegasus-botrányra, amiben vastagon benne van a szörnyülködő családanya, és a vele együtt rettegő és támadó NER Family. Lehet, hogy azért keverik össze Bukarestet Budapesttel, mert az előző valóban egy ország fővárosa, a másik meg 12 éve egy korrupt kormány adóparadicsom-központja. Van ez így. De ha valakit megnyugtat, én is jártam már így, amikor véletlenül Genova helyett Genevaba sikerült jegyet vennem, ami angolul Genf, de ez legyen az én bajom, meg hülyeségem. Még szerencse, hogy időben korrigáltam a tévedésemet.

Mocskos külföldi nyelv, bezzeg a magyar, az olyan szép és ízes, meg egyedülálló, hogy csak na. A lényeg, hogy ma már eljutottak a hírek hozzám is, mi több, csak úgy füstöl tőlük a média. Tóth Gabi az elsőszámú hiszticeleb fel van háborodva, hogy támadják, mert keresztény. Szerintem a kutya nem támadja azért, mert keresztény, felőlem lehet a Jehova tanúja is, vagy a HIT gyülekezet lelkes szónoka, az senkit nem érdekel. Ezzel szemben többen azt teszik szóvá, hogy a Sztárban Sztárban – vagy mi a neve ennek a borzalmas magamutogatásnak, ennek a színvonalon aluli mentorokat fogalkoztató bóvlinak – például olyan serényen „bazdmegezik”, hogy a rendezőknek túlóráznia kell, hogy kisípolják Gabika mélymagyar kirohanásait. Ezzel nehezen összeegyeztethető a matyóhímzéses cuki lány imidzs, amit a pápa miséje előtt adott elő. Mellesleg a kommentekből ítélve még a hangja is olyan volt, mint egy repedt fazéké, többen sérelmezték, hogy nem lehetett érteni, mit énekelt. Én – ha nem haragszik a kedves olvasó – nem ellenőrzöm le ezt a tényállást, biztosan van benne igazság. Úgyhogy, Gabika, van egy olyan mondás – tudtommal magyar -, miszerint ki mit szakít, azt szagolja. Tehát a celebségnek ez is velejárója, főleg akkor, ha valaki úgy váltogatja a nézeteit, mint a mi bölcs vezetőnk, Orbán Viktor. Akkor van baj, akkor válik valaki hitelesből hiteltelenné, ez már csak így működik ezen nem kell kiakadni.

Mondjuk volt szerencsém a napokban Tóth Verának, Gabi nővérének vidéki gourmé éttermében járni, ahol nagy tömeg nem volt, ellenben döbbenetesen magas árak, igen. Ez mondjuk nem is érdekelne különösebben, ha a mennyiség a minőséget, az árak a színvonalat tükröznék, de hát a séf férj úrnak is kell megélhetést biztosítani, úgy látszik, ez Tóthéknál családi vonás. A falusi parasztházból kialakított étterem és fogadó elég autentikus, az nem vitás, mondjuk a közel 60 milliós európai uniós támogatásból gondolom futotta rá, amit a falra kihelyezett tábla hirdet. Beljebb igen sok kép árulkodó kép van. No nem Vera koncertjeiről árulkodnak, hanem a mi drága köztársasági elnökünk ott jártáról és harcsabajuszának törölgetéséről. Szerintem így kerek ez a történet, és így kell elhelyezni a saját lábon állás délibábját a megsértődés és a hatalom ánuszához való viszonyulás kontextusában. Kéz kezet mos, és fordítva.

A legkisebb celebig mindenkinek, aki ezeknek a szekerét tolja, viszonzásképpen mindig jut egy kis szívesség. Nem tudom, hogy működik a hűbérrendszer, de valahogy így tudom elképzelni azt. Apropó szívesség: nézem ezt a Szépművészeti Múzeumban készült képet a mi diktátorunkról és a demens vénemberről. Először egyből a Keresztapa című film jutott eszembe, amelyben Michael Corleone felismerte, hogy az egyház megkerülhetetlen még a maffia terjeszkedésében is. Mit ne mondjak, nagyon beszédes. Coppola szerintem csettintett is egyet, aztán lehet, hogy elgondolkodott, megrendezi a trilógia folytatását Don Orbán főszereplésével. A kereszténység dohos ideológiájának köntösébe bújtatott ájtatos viselkedéséről ennek az egész országot rabszolgasorban tartó keresztapának, illetve a távolságtartó, ámde mégis erre az egész ideológiai zagyvaságra áldását adó, és azt relativizáló egyházi vezetőnek a találkozójáról nincs mit mondanom. Szörnyű és kétségbeejtő.

Mert ha csak pár órára is volt itt, egyébként pedig Orbán viselkedését a menekültekkel szemben elítélő, és állítólag ellenző egyházi főméltóság ezt valóban így is gondolja, akkor jó nagy ívben kikerülte volna ezt az országot és annak vezetőjét. Ezzel szemben a kutya tudja miről, és minek beszélgettek a díszletnek is beillő aulában. Ezt a tolvajt, aki a  valódi keresztényi munkát végző Iványi Gábort 12 éve szopató és ellehetetlenítő szemétkedéséről is híres, nem fogadhatja el a Szentatya. Mert akkor ő is vétkes és cinkos. Ha meg nem tud róla, akkor el kell neki mondani, milyen istenes tevékenységet folytat a mi mindenhez is értő küldetéstudatunk. És nem csak a menekültekkel szemben, hanem történetesen mindenkivel, aki nem az ő füttyögésére ugrál, és nem az ő hasadt tudatának végtermékével ért egyet, az mind ellenség és legyőzendő rivális, legyen az külföldi vagy magyar, kvázi ellenség. Aki olyan ideológiát hívott életre a kormányzása alatt, amit eddig senki nem mert megtenni itt Európában, mert ebben közös az álláspont és nincs róla vita, ő megtette. Igen, a túlzásba vitt nacionalizmusról, és az állam és egyház összeolvasztásáról beszélek. Ezek bűnök, méghozzá elég nagyok ahhoz, hogy ehhez ne asszisztáljon Isten földi helytartója.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.