Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ami ennyi nekifutásra még mindig nem indult be, azt ki kell dobni a francba

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Sikerült oda jutni, hogy Ákos koncertre kötelező jelleggel vezénylik ki a keresztény iskolák tanulóit. Nem tudom, kinek sikerült kitalálni ezt a baromságot, de hogy ezzel csak árt Ákosnak, abban tökéletesen biztos vagyok. Igaz, ártott ő már eleget önmagának, de nem feltétlenül kellene tovább tetézni a dolgot. Egyébként vannak olyan esetek, melyeket egyszerűen képtelen vagyok felfogni a gyenge agyammal. Arra gondolok, hogy amikor valaki önerőből felépített egy karriert, és sem a megélhetéséhez, sem a népszerűségéhez nincsen szüksége a politikára, miért áll bele baromságokba? Hogy nevesítsek is: ilyen Merkely Béla, de ilyen Ákos, vagy Hosszú Katinka is. Az világos, hogy Mága Zoltán vagy Nagy Feró miért, de aki saját erejéből nem keveset ért el, na, az miért?

Orbán Viktor, aki ezek szerint a nevére vette a nagy V betűt is, a magyar zászló színeit is (remélem, azért nem szándékozik levédetni, és jogdíjat szedni utánuk), már megint újraindítja az országot. Azt írta ő a közösségi oldalán, hogy kormányüléssel folytatják. Téma: járvány utáni újraindítás, illegális migráció. Ha tizenötször nem indították újra a járvány után, akkor egyszer sem. Azóta már jön a következő hullám, de ha nem jönne is, ami ennyi nekifutásra még mindig nem indult be, azt ki kell dobni a francba. Egyszer jó lenne már azt látni, hogy tudásalapú társadalomról, a szegénység felszámolásáról, ilyesmikről értekeznek kormányék, nem migránsokról. Már csak azért is, mert más országokat is elért a járvány – bár lakosságarányosan ennyi halottal nem sokan büszkélkedhetnek -, migránsok más országokat is megcéloznak – Magyarországra változatlanul nem akar jönni senki, még az is inkább menekül, aki eleve itt van, mert ide született -, valahogy mégis halad az élet. Más országokban nem 0-24-ben csak migránsok és járvány van. Ez hogy lehet vajon?

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kommunikációért Nívódíjat a TV2 Hírigazgatóság műsorainak szerkesztőségei, a Kossuth Rádió aktuális műsorainak szerkesztősége, az ORIGO gazdasági szerkesztősége és a METROPOL szerkesztősége érdemelte ki. (MTI)

Nyehehe. Annyira sajnálom, hogy a Nobel- és az Oscar díjak odaítélését nem a dicsőséges magyar miniszterek elnöke döntheti el, mert akkor végre lenne pár fideszes világhírességünk is. Vágási Feri helyből két Oscart kapna, érdemeire tekintettel. Talán ideje lenne nemzetileg adoptálni az összes nevesebb díjat és kitüntetést, nehogy már úgy gondolja a haldokló Nyugat, hogy a libsik osztogathatják a konzervkeresztények helyett. Nahát.

Erős jajveszékelés van fideszéknél, mert az EU rálépett a lengyel testvérek farkincájára. Ez önmagában persze nem zaklatná fel különösebben a nertársakat, de egyrészt pénzről van szó, másrészt mi lesz, ha az EU most kivételesen valóban komolyan gondolja a dolgot? Mert akkor bizony itt is gond lehet, pedig éppen most alapított közös céget az ország legokosabb gázszerelője és az ő szintén rendkívül tehetséges jövőbeni asszonykája. A régebbi feleség már ki van stafírozva, ideje az új kezdettel foglalkozni. A pénz nagyon kell, nélküle nincsen ám a szeretet és az összetartozás erejével átitatott NER, nincsenek családi vállalkozások (mármint nem a hagyományos, hanem a neres értelemben véve), kacsalábon forgó úszómedencék, milliós kistáskák. Még az is lehet, hogy valamelyik hálás milliárdos nem hurcolja a magángépével a kiválasztottakat, a luxusjacht sem nekik ring a tengeren. Etetni kell ám az udvartartást, a hűségnek ez az ára.

Nem először merül fel a kormány kétségtelenül végtelenül okos, a világon egyedülállóan kreatív fejében, hogy Magyarországra fogja vonzani a digitális nomádokat. Én olvastam a cikket és el is gondolkodtam a dolgon (pedig még a nap is csak ébredezik, sötét van), de nem igazán látom az ötlet életképességét. Az én közvetlen családomban négy ilyen digitális nomádnak nevezhető ember van, akik lényegében bárhonnan tudnak dolgozni, ahol áram és internet van. Ők a jövedelmüket a projktekből szerzik. Nem igazán látom be, hogy egy angol informatikus, aki éppen az Unesconak dolgozik, mennyiben oldja meg a hazai informatikushiányt. Ha elköltözik mondjuk Esztergomba, akkor is az Unesconak fog dolgozni, azt sem hiszem, hogy az itteni munkalehetőséget vagy az itteni adózást fogja választani. Sőt, azt sem látom, hogy miért költözne ide tartósabban. Az időjárás nem indokolja, az ország fejlettsége sem, a lakásárak nem olcsók, már amennyiben nem egy romos falusi házban akar élni, a gyér kínálatú egyetlen bolt társaságába. A nagyvárosaink nem annyira vonzók, még ha van is közöttük szép. Azt el tudom képzelni, hogy néhány hetet vagy hónapot itt tölt valaki, de azt nem, hogy tartósan letelepedjen. Ez az ország egyáltalán nem olyan vonzó sem a klímája, sem a fejlettsége, sem a megmaradt természeti környezete, sem az emberek barátságossága, sem az árai, sem a közhangulat, sem az oktatás, sem az egészségügyi ellátás, sem más előnyök okán. Szóval nem értem, de majd töprengek.

Most azonban húzom a csíkot. Kellemes ébredezést mindenkinek, hamarosan jövünk az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.