Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Talán Orbán Viktor nem is miniszterelnök, hanem látnok

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Állítólag közel másfél millió ember töltötte ki a legújabb nemzeti inzultációt (legalábbis ennyi válasz érkezett, hogy ki hányszor töltött, az nem derült ki), ami eléggé soványka eredménynek tűnik az ország szavazókorú lakosságát, vagy a Fidesz támogatói bázisát nézve is. Én biztosan nem hencegnék vele.

Merkely Béla, az ország legjobb immunológus-kardiológusa szerint jön már a járvány negyedik hulláma, de ha lesznek is korlátozások, azok az oltatlanokra fognak vonatkozni. Biztosan kivitelezhető a dolog, bár fogalmam sincs, ki és hogyan fogja ellenőrizni, hogy ki van beoltva és ki nincsen. A buszon, múzeumokban, hivatalokban, villamoson, metrón ez nem lesz egyszerű. Bizonyára kitalálnak valami okosak kormányék, az nagyon megy nekik. Ha más megoldás nem marad, akkor majd Nemzeti Nyunyóanyó naponta beolvassa a tévében egy listáról a névsort, hogy kik a felelőtlen (tehát oltatlan) polgárok, akik nem mehetnek sehová, azt is csak maszkban.

Úgy nézem, Soros György megint sikeresen kihúzta a gyufát. Azt mondja ő – a magyar nép legfőbb ellensége, aki ennek ellenére ismeretlen okból el akarja foglalni az országot, de legalábbis be akarja telepíteni a migránsokat -, hogy nem nagyon kellene Kínát bátorítani és pénzzel tömni, mert annyira nem tesz jót a világnak, ha a kommunista ország túlságosan megerősödik. Ez (is) szembemegy a vezér elképzeléseivel, ezért várható, hogy a pártmédia lerántja a leplet Sorosról. Megint.

Na, még ez is!

Elindult a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus // The International Eucharistic Congress is under way (Facebook/Orbán Viktor)

Itt várjuk már mióta, erre nem elindult? Vajon hová? Visszajön, vagy teljesen el van indulva, aztán el is lesz menve? A pápa azért még jön, vagy így már nem érdemes neki? Tele vagyok aggodalommal.

Facebook/Orbán Viktor

Ez mekkora gáz, hogy miközben Orbán Viktor lassan bejelenti a szakócagyártás beindítását, Hollik István dolga alákommentelni a főninek. Az is igazán nagyon kínos, hogy a huszonegyedik században, amikor robotok operálnak, már teleszartuk és teleszórtuk szeméttel az űrt is, tudunk házakat és szelet karajokat gyártani nyomtatóval, beszélhetünk a Föld túlsó oldalán élő barátainkkal és rokonainkkal, csak szólunk a sarokban gubbasztó kis készüléknek, hogy porszívózzon fel, a miniszterek elnöke szerint nem szól másról ez a kor, mint népvándorlásokról és járványokról. Tisztára, mintha a középkorba csöppentünk volna vissza. A múltbabámulásban az sem zavarta meg a konzervdobozba szorult nagy keresztényt, hogy mindezt a közösségi hálóra telepített közösségi oldalára töltötte fel, amit Manci néni Szabolcsban azonnal olvashat, ha akar. És ha telik neki netre és gépre a pompázatos nyugdíjából.

Van persze logikája annak, hogy a fővezér megint nem a tudásalapú társadalmat forszírozza. Egyre kevesebben szereznek diplomát, ezek közül is emelkedő számban vannak azok a tehetséges fiatalok, akik eleve külföldön kezdik meg a tanulmányaikat. És ha már egyszer kiment valaki, évekig élt olyan országban, ahol megtanult egy demokratikusabb létformát, nem feltétlenül akar majd hazajönni, hogy Mészáros, Garancsi és Tiborcz asztaláról lehulló morzsákból próbáljon meg egzisztenciát építeni az igen erősen beszűkült és korlátozott munkaerőpiacon, pláne a vállalkozói szektorban. Az uniós országokban a diplomások aránya 41 százalék. Az üvöltve fejlődő Magyarországon pedig 31 százalék, ebben már benne vannak azok, akik külföldre mentek egyetemre. Egyszóval az itthon maradó diplomás szakemberek száma ennél alacsonyabb. Pedig tavaly a nyelvvizsga elengedésével 100 ezer diploma „menekült meg” (magyarul kevesebb tudással, alacsonyabb teljesítménnyel kapták meg a fiatalok), és az idén is tervezik ezt. Diploma (főként a hozzá tartozó tudás) nélkül lehet persze élni, de egy idő után hiába lesz elég villanyszerelő, kőműves, útépítő munkás, gázszerelő, ha nem lesznek mérnökök, akik megtervezzék az épületeket, utakat, hidakat, villamoshálózatokat és nem lesz elég orvos, aki meggyógyítsa a betegeket, tanár sem lesz elég, aki oktassa a következő generációkat. Egyszóval lehet, hogy ameddig más országok az űrben keresik a válaszokat a kérdésekre, Magyarországon szurokkal öntözzük a külföldieket, és mindenféle banális betegségekbe pusztulunk bele. Talán Orbán Viktor nem is miniszterelnök, hanem látnok.

Mikor, ha nem most, a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus idején áll elő a Demokratikus Koalíció azzal az ötlettel, hogy állítsanak fel egy kormányzati vizsgálóbizottságot, amelynek feladata feltárni a katolikus egyházon belüli, kiskorúakat érintő szexuális visszaéléseket. Így talán nagyobbat szól. (Magyar Nemzet)

Azért ez már messze több, mint szánalmasan röhögséges. Gyakorlatilag a kormánynak nincs olyan pillanat az életében, mely alkalmas lenne bármilyen téma vizsgálatára vagy megvitatására. Mert mindig éppen volt, van vagy lesz egy egetverően fontos esemény. Kongresszus, karácsony, húsvét, valamelyik szent szülinapja, minimum egy nőnap, választás, Orbán neve napja. Bármi, ami nem teszi alkalmassá az időpontot arra, amit a kormány alapvetően sem óhajt megcsinálni. A kongresszus még négy napig tart, aztán vége. Egy bizottság felállítása, pláne vizsgálatai nem történnek meg vasárnapig. Akkor miről beszélünk? Főként miről beszélünk akkor, amikor megvéggyükagyerekeinket van? Vagy ez csak a melegek elleni védelemre korlátozódik? Esetleg még a civil pedofilokra, akik nem egyházi emberek, nem kormánypárti politikusok? A kormányközeliek jobb, rendesebb, gyerekbarátabb pedofilok, mint mások, pláne az ellenzékiek? Szánalom.

Na, húzom elfelé a belemet. Mindenkinek jó ébredezést! Hamarosan jövünk vissza az első beszólással.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.