Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Soros sehol, az ösztöndíjasai pedig felfújt képpel a budai várból uralják a terepet

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

kelemen.[email protected]

Tárgy: Pozitív

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Nagyon szépen kérem kendet, ne kapkodjon. Se a hazakészülődéssel, se az információgyűjtéssel. Egy idő óta összevissza kapkod kend és az lesz a vége, hogy nem találja meg kendet a kolostori személyzet hurcolására kiképzett hadirepülő, majd ha már kendet is bekebelezi a keresztény törvényhozás és nyaralni vinnék Rómába. Elég baj az, hogy én gondolkodás, mérlegelés nélkül csipegetem kendnek az információkat, hogy képbe legyen kend. Jó. Jó. Néha mellétrafálok, mint a Sámán hadművelet a vécérobbantással. 

De nem én vagyok a kerekes turult kályhaezüsttel befújt cuki fiúkkal vontató csodatévő udvari sámán! Nekem csak két jókora fülem van és szenzoros emlékezetem, de a legfontosabb, hogy bölcs öregek működnek körülöttem, akik pátyolgatják és újratöltik a hírputtonyt. És az ő okosságukból küldök kendnek alkalomadtán. Mint legutóbb is annak a két embernek a nevét, akik ugyan semmiben nem értettek egyet, mégis hasonlítottak egymásra, mert mindketten a meggyőződésüknek megfelelően a haza javát szolgálták nem a főhercegi mélygarázsos, emeletes – a Marcsi mama által az apakomplexus igényeihez igazított, történelmileg újragondolt – uradalmi juhhodály rekonstrukciót.

Egyébként is az utóbbi időben kend állandóan beszól nekem, hogy jószerint csak az őslakosság nyomoráról írok. A negatívumokról. Nem azért, hogy mentegessem magam, de nem én csinálom a valóságot. Mi több – egyházi iskolában idomított, tankötelezettségi kort betöltött mimagyarként – jószerint én meg se látom a valóságot. Vagy a nagyi, vagy a tata lát/hall ezt-azt, és a nyárikonyha konzultációkon is szokott az ölembe hullani néhány megírnivaló információmorzsa. Nekem a VAN írása a dolgom, nem a „lehetne” vágyak csócsálása. Állítólag. 

De ha akarja, írhatom pozitív hangszerelésben is a „van”-t. Nem gond. Például. Azt mondják, „legszebb öröm a káröröm”, így hát kend nagyon szépen örülhet, hogy anno elkobozták a kend hét szilvafáját a románok, hogy most magyar euróval permetezve Lölö bácsi komájának teremjen szavazat ízesítésű beszterceit, mert az idén a hét fán nem volt hét szem szilvatermés. A tata szerint nem az idő tette be a virágoknak a kaput, hanem a méhek nem kaptak védőruhát a zord idő ellen virágzáskor. A nemzeti méhek repülésirányítóinak pedig még nem korlátozta a kormány a sztrájkjogot, így a méhek beintettek beporzás helyett. Bezzeg a veres szilva van rogyásig, de abból meg savanyúbb lenne a lekvár. Mondják. Azért feltételes a lekvárnak való állapot jövendölés, mert már zölden lopni kezdték. Enni. Méghozzá nem etnikai alapon. Főleg nem a migránsok. És Gyurcsányné se. Tuti! A Soros sehol, az ösztöndíjasai pedig felfújt képpel a budai várból uralják a terepet, és nekik a csicskák már teveháton dubaji egzotikus csemegéket hoznak, nem ilyen proli vackokat, amikkel kereszténymagyar gyerekkorukban tömték őket a kommunisták az úttörő- és KISZ-táborokban, hogy felnőve, elfajzott brüsszelita libernyáknak maszkírozva a szovjetek helyett az orosz és kínai nagy testvéreknek feszegessék Európa kapuját belülről. 

Tehát a további pozitív gondolkodás jegyében nem kell lecipelni a padlásról a rézüstöt, kimosni, száraz szilvafa gallyat darabolni tüzelőnek, üstházat, kavarót „harckészültségbe helyezni”, stb. Már ez önmagában előny, arról nem is beszélve, hogy ingyen, menet közben ehették a vitaminhiányosok a 400 forintos szilvát a fáról, a 270 forintos barna banán helyett, amit ugyancsak nem tudnának megvenni.  Ráadásul evés közben végre felfelé nézhettek nem lefelé, mint mostanság szokás a kukából való csemegézés alatt. 

És ez a változatos mozgás általában jót tesz az egészségnek, véd az elhízástól. Bár nálunk az elhízás is képviseleti úton történik. Ebben se lehet általánosítani. Mert példának okáért mióta a Lölö bácsi vagyonát a doktormenyecske gondnoksága alá helyezte a főni, eléggé nyúzottnak tűnik a bácsi. Persze ő nem közszereplő és a vagyona se közpénz. Már.

Jaj! Amíg el nem felejtem! Pozitívum a nagyinak, hogy a tata kifogyott a fogsora alól, mert ha nem tudná kend, a fog is beszéd- és hangképző szerv ám azon kívül, hogy evésre használják. Márpedig a tata a nyári konyha helyszíni munkavédelmi felügyelőjeként állandó szólongatással, pátyolgatással óvta a nagyit az áramütéstől, gázmérgezéstől, na és persze a késhasználattól. Mióta szégyenlősen kevesebbet beszél a tata, azóta a nagyinak egyetlen mozdulattal sikerült úgy elvágni a mutatóujját, hogy a kés beleállt a lábába. Ez a produkció azért még a profi késdobálóknak se menne gyakorlás nélkül. És most már a tata kizárólagos privilégiuma a diótörés, mert nem kell attól tartania a nagyinak, hogy megvámolja, elkóstolgatja a javát, mint ahogyan mi tettük rendszeresen a bátyámmal. Persze mondanom sem kell, hogy ő kezdte. Nekem eszembe sem jutott volna. Ez meg az én pozitívumom.

Végül egy Európában egyedülállóan ultrapozitív hír, amelyben a nincsből a szemünk láttára lesz a van: „a magyar lakosság 60%-ának van hiányzó foga” – áll egy európai lakossági egészség-felmérési jelentésben. És még ezt is lehet fokozni! A magyar uralkodóház fogorvosának mintaértékű tevékenységét már az OLAF is vizsgálta, mert állítólag ő az egyetlen fogorvos az országban, aki állandóra bejelentett magyarországi lakost Magyarországon közpénzből és tetemes uniós támogatás ellenében gyógykezelt és a hálapénzes kormányintézkedést megelőzve csak a gazdájától nem fogadott el hálapénzt! Utólag.

És még nincs vége! Az imperializmus szolgálatában a világon egyedülállóan Magyarországon sikerült postatisztán, rekord idő alatt, a keresztények nyakán ülve a Soros-ösztöndíjasoknak megvalósítani Marx és Lenin rémálmát: a banktőke és az ipari tőke akadálytalan egybekelését feudális politikai viszonyok közepette, valamint alaptörvénnyé tenni a finánctőke egyeduralmát a bennszülött alattvalók fölött.

Bütyökfalva, 2021. szeptember 3.

Mirtill

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.