Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Amúgy egyáltalán nem érdekel – eddig sem érdekelt – sem Novák Katalin, sem Varga Judit, sem senki más magánéleti lírája

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt a járvány negyedik hullámának küszöbén! Emelkedik a kórházi kezelésre szorulók száma, de nem lesz semmi baj, mert az oltás működik, az ország működik. Mondta Vorbán Viktor, aki a kötcsei polgári pikniken képviselte a szokásos gyűrött ing-trottyos gatya irányzatot. Szorosan az úri piknik után feltolt (a cseléd) egy fotómontázst, melyen a vébetűs ölelgeti a különféle unokáit, mert nagyszülőnek lenni jó. Egyébként bizonyára valóban jó nagyszülőnek lenni, de nem egy különösebben ritka dolog, elég sok nagyszülő él az országban, akik legalább annyira szeretik az unokáikat, mint a miniszterek elnöke, legfeljebb álmodni sem szoktak arról, hogy rájuk hagyhatják a fél (vagy egész) országot. Sok undorító szokása van Vorbánnak, de az egyik legnyálkásabb takonyság, amikor ártatlan kicsi gyerekek mögé bújva igyekszik szimpátiát kizsarolni magának. Őt speciel nem azért fizetjük, hogy cukkancs nagyfater legyen, teljesen más a feladata, de abból valamiért csak a megszerezhető hatalom és vagyon érdekli, semmi más.

Ameddig a polgárok piknikeztek, Budapest díszpolgárává avatták Iványi Gábort. Mármint nem a piknikezők, ők nem értek rá ilyen haszontalanságokkal foglalkozni, meg aztán nem is igazán értik, miről szól az emberség, önzetlenség, a szavak jelentését sem ismerik. Sőt, ha véletlenül akarták volna, akkor sem tehetik meg ezt a gesztust, mert a Fidesz elveszítette a fővárost. Azóta valahol őrizgetik a csúfosan megbukott volt polgármestert, aki időnként csahol egy zajosat arról, hogy mennyire amatőr Karácsony Gergely főpolgármesternek, bezzeg az ő idejében! Tehát Iványi Gábor díszpolgár, de ezzel még nincsen előbbre az oltalmazott emberek ügyében. Remélhetőleg – akár a főpolgármester mentorálása mellett – megindul valamilyen mozgalom, amely képes lesz ellensúlyozni a főgengszter bosszúhadjáratát. Apropó, mennyi szabadideje van a miniszterek elnökének. Valóságos egyszemélyes siratókórussá alakult. A halálozási rovat a kanyarban sincs a csúti Facebook oldalához képest. Csak akkor nem volt két perce részvétet nyilvánítani (a cselédnek), amikor elhunyt Göncz Árpád. Arra konkrétan emlékszem, mekkorát kussolt azokban a napokban. Pedig talán kicsit jobban profilba vágott volna, mint Jean-Paul Belmondo halála, akit én is kedvelek, de ettől még nem miniszterelnöki feladat kondoleálni, szemben a köztársasági elnök halálával, amikor igenis az a minimum. Szerintem.

No, ha Vorbán Viktornak unokái vannak, Novák Katalinnak meg szülinapja van. Volt. Örömmel lelkendezte el a közösségi oldalán, hogy mennyirenagyon meg volt ő lepve és hatva, mert amikor bement a minisztériumba felvenni a napi gürcöt, az összes munkatársa ott várta őt, hogy felköszöntsék szülinapján. Ahogy nézem, Rácz Zsófia is. Hát fene tudja, ha valaki diploma nélkül helyettes államtitkár lehet, az a minimum, hogy körülugrálja a főnökét. Amúgy egyáltalán nem érdekel – eddig sem érdekelt – sem Novák Katalin, sem Varga Judit, sem senki más magánéleti lírája. Ide értem az unokákat, gyerekeket, családi kiruccanásokat, szülinapokat, laposra sikerült sütiket, az éjszakába nyúlóan felhajtott gatyaszárakat. Komolyan mondom, egyszerűen tragédia, ahogy tukmálják ránk a magánéletüket. Amint helyzet van – Vorbán veje közvilágít, Varga Judit házassága rogyadozik, Orbán Ráhel szaros pelenkákkal jelzi a haladási útvonalát, Szijjártó Péter egy közpénzből kurvaügyes keblenc luxusjachtján ringatja a felesége seggét -, abban a pillanatban kikérik maguknak, mert nekik joguk van a magánélethez. Az van, ahogy mindenki másnak is lenne, ha nem ugatnának bele mindenbe, és nem lopnák szét még az unokáink jövőjét is pofátlanul. De mindenki másnak nem jut eszébe rátukmálni más emberekre a  magánéletét némi politikai haszon reményében.

Hollik István örömmel és büszkén közölte, már több mint százezren csatlakoztak a Stop, Soros! Stop, Karácsony! petícióhoz, ami nagyszerű dolog. Hogy mi a fenétől nagyszerű, mi az elérendő cél, sőt, mi az értelme az egésznek, az sajnos most sem derült ki, de a lényeg, hogy a kormánypártiak öröme meglegyen. A kiegyensúlyozott, boldog hétköznapokhoz feltétlenül fontos a sikerélmény. Ha nekik ehhez elég százezer aláírás, akkor az remek dolog. Hátha így nem akarnak többet lopni. Amúgy de, akarnak. Ilyen nekik a természetük, nem tudnak tenni ellene. Gyári hiba. De azt még most sem értem, hogy ha kétszázezren vagy ötmillióan aláírják a petíciót, akkor mi lesz? Kit kötelez és mire? Milyen jogi következményei lehetnek? Soros amerikai üzletember, ott él, ott vannak a vállalkozásai. Mit akar megállítani a fideszes kezdeményezés és hogyan? És Karácsony esetében mi fog történni? Nem indulhat miniszterelnöki választáson? Ez jogilag aligha meggátolható. Szóval mire való ez az egész azon kívül, hogy semmire?

Stefka István (az Öreg, aki mindenre emlékszik, csak a saját múltjára nem nagyon) legyártotta az ő filmjét A halál népbiztosa címmel. Jurák Katának természetesen erről azon nyomban eszébe is jutott ez meg az. Főként az, hogy bizony ők – Orbán udvartartása – veszélyben vannak, ijesztgeti őket az ellenzék, hogy bebörtönzik őket és elveszik a vagyonukat, mert ezzel fenyegetnek. Szerintem egy picit máshogyan van ez még akkor is, ha a remek újságíró megpróbálja politikai színben feltüntetni a dolgot. Vagyont senki nem vesz el senkitől, csupán a bűncselekménnyel, korrupcióval szerzett zsákmányt, de az minden jogállamban így szokott lenni. Bűnelkövetéssel szerzett vagyont elveszi a bíróság. Börtönbe az megy, aki bűncselekményt követett el. Ez szintén nem méltatlan politikai támadás, hanem a jogállam üzemszerű működése. Jurák Katától senki nem vesz el semmit, ha becsületesen élte az életét. Legfeljebb ugrik a jó kis fizetés, amit közpénzből tolt a portál alá a Fidesz nevű párt. Van ilyen. Ilyenkor az a megoldás, hogy másik munkahelyet kell keresni. Előfordul ez sokakkal.

Velem most az  fordul elő, hogy elhúzom a csíkot. Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.