Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Fél siker is siker, valóban ide jutott megint ez az ország, hogy nem két vagy több jó (ne legyek telhetetlen: elfogadható) közül fogunk választani

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Újabb hét kezdődik, ami mostanában egyre inkább azt jelenti, hogy közelebb vagyunk a választáshoz. Nem állítom, hogy mókás helyzetben vagyunk, ám már legalább nem a kormányváltást akarók egyedüli előjoga, hogy szarul érezzék magukat. Kocsis Máté meghirdette a Stop Gyurcsány! Stop Karácsony programot, bizonyára felvonul majd a békahadtest is, vagy aki ilyenkor szokott rendesebb banánköztársaságokban. Andrej Babiš cseh miniszterelnök, milliárdos és Orbán elvbarátja azt mondta a Pravo című helyi napilapnak, hogy a migránsok többsége tengeren érkezik, ezért – vagy tök más okból – egyedül csak Orbán Viktor védte meg a schengeni határokat a migránsok ellen épített kerítéssel (ő fogalmazott így, nem én). Csak ha esetleg valakinek nincs a fejében a védelem mértéke képben is, ide teszem:

Hollik Istvánt megint kitolták a rivaldába, rácsatlakozott Kocsis Máté előénekes dallamára és be-, valamint kijelentette, hogy természetesen ha nem a Fidesz kerül megint hatalomra a választáson, akkor Gyurcsány Ferenc győz. Hát hogyne. Azt is mondta ez a bölcs ember, hogy az ellenzéket kimondottan egy dolog motiválja. Mégpedig a Fidesz-gyűlölet, a Fidesz leváltásának vezérelve. Hát jó reggelt kívánok, Hollik pajtás! Igen, pontosan erről van szó. Örülök, hogy sikerült megérteni, bár az ide vezető okokon bizonyára nem töprengett el. Fél siker is siker, valóban ide jutott megint ez az ország, hogy nem két vagy több jó (ne legyek telhetetlen: elfogadható) közül fogunk választani. Az egyedüli cél az, hogy szabaduljunk a Fidesztől, Orbántól és ha már itt tartunk, Holliktól is. Elég baj az nekünk.

Fricz Tamás értekezett egy nagyot a Gyurcsány-féle züllöttség hálózatáról, de kivételesen nem voltam hajlandó elolvasni. Már az is végtelen elégedettséggel tölt el, hogy hallom a pánikban visítók kórusát. Az egyik kedvencem mostanában Budai Gyula feljelentőbiztos. Olyan ocsmány, primitív, ordenáré módon talán egy rezsimszolga sem tud óbégatni, mint ő. Külön is érdemes elolvasni a Facebook posztjait, szerintem egy sincs köztünk olyan, amit sikerült volna hiba nélkül kivitelezni. Márpedig egy diplomás, jogvégzett emberről van szó. Nálunk falun az ötödik osztályt nem tudta volna befejezni senki ilyen helyesírással, és akkor még nem beszéltem sem érettségiről, sem diplomáról. A hármasával alkalmazott írásjelek keveset (sem) javítanak a helyzeten.

Varga Judit és Novák Katalin – két szépségverseny között – csimpaszkodnak a paralimpiai érmekre. Előtte még Novák Rómában járt, első sorból nézte a pápát. Így:

YouTube

Izgulósabbaknak mondom: középen nem harmadik lába nőtt Novák Katalinnak, és igen, ezek szerint ülve is lehet csámpás valaki. Ami nem gond, legfeljebb akkor, ha nyilvánosan csinálja, miközben tudja, hogy ezer fotó és videófelvétel is készül. És bizony egy politikus – mármint aki ilyen jogcímen veszi fel a fizetését – a saját lakásán kívül soha nem magánember, mindig az országát képviseli. Akár akarja az ország, akár nem.

Nem függ össze semmivel, csak úgy kérdem: másnak is feltűnt, hogy mostanában minden napra meteorológiai armageddont jósolnak különféle portálok? De nem tegnap óta, hanem folyamatosan. Utoljára akkor volt ilyen, amikor az augusztus huszadikai vihar tragédiát okozott. Egészen odáig sem a napi időjárás, sem a holnapi előrejelzése nem volt főcímet érő cikk, aztán jó ideig minden nyári zápor előtt kék-zöld-lila-vörös riasztást adtak ki. Most ezt látom visszatérni. Lehet, hogy még nem érett le az összes uborka. Magyarországon szerencsére semmi nem csapott le – nálunk nemhogy jég, egyszerű eső is alig esett szerencsére – az Egyesült Államokba megérkezett az Ida. Senki nem örült neki, bár nem is kimondottan szokatlan arrafelé a váratlan és főként hívatlan hölgylátogató.

Végül – mert a végére lehetőleg mindig kell egy jó hír – lesz magyar kézifegyvere a katonáknak. A prototípusoktöbb mint ígéretesek, a háromnevű főkatona mondta. Éljen, örüljünk! Én történetesen nem tudok most szívből, amikor nem tudok négy óránál többet aludni, mindig morcos vagyok. Talán ezért nem lett belőlem miniszterelnök.

Kellemes ébredezést mindenkinek, aki olyan szerencsés, hogy csak mostanában kell kelnie. Akinek nyolcra kellett volna munkába menni, az ne rohanjon, már úgyis elkésett. Mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.