Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem hiszem, hogy van fájdalmasabb dolog annál, mint amikor végtelenül buta, olvasni-tanulni lusta utódot nevel valaki

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt, vidám napot mindenkinek! A jóltájékozottság jegyében az van, hogy mindenki oltassa be magát harmadszor is, senki ne oltassa be magát harmadszor, nem tudjuk, van-e értelme a harmadik oltásnak. Ezt akár egyetlen portálról meg lehet tudni, tehát pontosan akkora a fejetlenség és a keresztül-kasul tájékoztatás, mint az előző hullámok idején. Gondolom a végén majd jön egy elismert szakember – például Pintér Sándor – és megmondja a tutit. Azt most nem lehet tudni, hogy doktorprofesszor Kásler Miklós mivel van elfoglalva ezekben a vészterhes/felszabadultan boldog időkben, de majdcsak kiderül. Biztosan valami hasznosat csinál, például kutatja az ősmagyarokat, vagy ilyesmi.

Ártunk és ormányunk megkezdte a választási kampányt a külhoni magyarok, főként az erdélyiek körében is. Felhívják a figyelmet, hogy lehet ám igényelni mindenféle támogatást, és majd kellene menni szavazni is. Aki eddig nem igényelte az állampolgárságot, az gyorsan tegye meg, hogy tudjon majd szavazni. Dejólesz.

Mindent megteszünk, hogy a vidéki Magyarország fejlődjön – mondta Völner Pál fideszes országgyűlési képviselő Esztergomban 14 új Volán-busz bemutatásán kedden. (MTI)

Elkapkodták ezt a dolgot, sok idő van még a választásig. Nyugodtan átadhatták volna egyenként is a buszokat. Az legalább rendben volt, hogy nem csak Wölner Pál vonult ki a buszok átadására, hanem Czunyiné Bertalan Judit is. Már éppen kezdett hiányozni. Hogy miből gondolom a választási-kampányságot?

A kormánypárti képviselő elmondta: 2010 előtt lepusztult állomások, rossz utak, elhasznált buszok voltak, ma új intermodiális csomópont, megújult vasút- és buszállomás és új Credo Econell 12 szóló típusú magyar gyártmányú autóbuszok vannak.
Az elmúlt tíz év dinamikus fejlődést hozott – tette hozzá.
    „A következő tíz évünk legalább ilyen jó legyen! (…) Mindent megteszünk, hogy a vidéki Magyarország fejlődjön, és Európának a legfejletteb része legyen Magyarország” – mondta Völner Pál.

Tehát ha győz a Fidesz jövőre, tíz év múlva kap még másik 14 buszt a térség. Sőt, ha rendesen viselkedik a vidék, akkor a nemzeti büszkeségünk és identitásunk védelmében, ezeréves keresztény kultúránkat ápolva valami magyar nevet adnak a magyar gyártású buszoknak. A 14 busz 800 millió forintba került.

Varga Juditnak teljesen elakadt a tű a fejében, valami nyári szabadegyetem köszöntőjében is olyan Európai Unióról hörög, melynek intézményei a birodalommá válást tűzték ki a csillagos lobogóra. Lassan meggyőződésem lesz, hogy egy női Kövér Lászlót tisztelhetünk a miniszterasszonyban. Novák Katalin is fültől-fülig örül, mert a nagyszerű kormány most sem feledkezett meg a nehéz körülmények között élő családokról. Előbb érkezik (tehát szeptemberben egyáltalán nem lesz) a szeptemberi családi pótlék, gyes, gyet. Ez utóbbit mondjuk nem teljesen értem, mert iskolába hatéves kortól megy a gyerek, addig csak nem jár a gyes. Nade. Azt is mondta Novák Katalin, hogy azért is kell nagyon szeretni a kormányt, mert bővítették a bölcsődei férőhelyek számát. Ezentúl egy csoportban nem hét, hanem nyolc kicsi lehet. Hurráéljen!

Karácsony Gergely alkalmatlan. Azt ugye már jól tudjuk, hogy nem beszél valami jól angolul, nem mindig jár bicajjal dolgozni, nem tud összerakni egy lapraszerelt stelázsit sem, hurkatöltésben labdába sem rúg, jogosítványa nincsen, most még az is kiderült, hogy nem is dolgozik. Ezt a Magyaridőknemzet derítette ki, mégpedig szorgos kutatással. Bizonyítékuk is van nekik, megkérdezték az önkormányzat sajtóosztályát, hogy miért nincs Budapestinfó és azt a választ kapták, hogy azért, mert járvány van (a járvány közepén kérdezték, amikor korlátozások voltak).

Azóta Karácsony mindössze háromszor állt a teljes sajtó elé: a Lánchíd lezárásakor, a Blaha Lujza tér felújításának elkezdésekor és a koronavírus elleni védekezéssel kapcsolatosan, ahol kikötötték, hogy más témában nem lehet kérdezni őt. (Magyar Nemzet)

Most nem azt fogom feszegetni, hogy na és Orbán Viktor hány sajtótájékoztatót tartott, inkább mutatok valamit:

Facebook/Fidelitas

A Fidesznek sikerült kinevelnie ezeket az utódokat, akik gyakorlatilag (bár biztosan nem tudatosan, kizárt, hogy olyan olvasottak lennének) éljenrákosielvtárspajtás stílusában nyalják a miniszterelnöki segget abban a témában, ami a teljes propagandamocsárnak is ki van adva: Karácsony nem dolgozik. Nem hiszem, hogy van fájdalmasabb dolog annál, mint amikor végtelenül buta, olvasni-tanulni lusta, önmagából egy saját gondolatot kipréselni nem képes, önállóságnak, szellemességnek, friss, lázadó, új utakat kereső hozzáállásnak a totális hiányát produkáló gyülekezetről lerí, hogy ők az égvilágon semmit nem akarnak, csak soha ne kelljen dolgozni, de legyen valami kis hatalmuk és pénzük. Jövőnk reménységei. A Fidesz utánpótlása. Végünk is van.

Mentem. Jó ébredezést, szép napot, bort, búzát, békességet mindenkinek!

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.