Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Vállt vállnak vetve röhögnek bele az ország pofájába

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Egyébként én azt nem értem, miért van mindenki meglepődve. Miért hüledezeik az ellenzék és az értelmiség azon, amit Orbán augusztus 20-án művelt. Jó, nem ő sajátkezűleg, hanem az őt kiszolgáló agytröszt holdudvar. Ezt az esztrádműsort és varietét nem meglepetésnek szánták a kedves vezetőnek, hanem ezt szerintem konkrétan végigasszisztálta őfelsége. És tetszett neki. Mármint az a giccsparádé és fröccsöntött megemlékezés, aminek az összköltségeit 6-8 milliárdra taksáltak. Köszi, bzdmeg. Szép volt.

Szerintem ha egy honvédségi nem kormánygépből az országra szórták volna ezt az összeget húszezres bankók formájában, mindenki jobban járt volna, az tuti. Így csak szép tűzijáték és harci madár formájában égették el a szemünk láttára. Bírom ezt a csávót, aki leszarja, hogy nyakig úszunk az adósságban, de azért kimaxolja az államalapítást, és dajdajozik a mi zsebünkre. Mondjuk 12 éve ezt csinálja, pedig most már nagyon jó lenne leállni, mert amellett, hogy drága, még szar is. 

De visszakanyarodva a felháborodottság visszhangjaira. Őszintén nem értem ezeket a hangokat. Tisztelt hölgyeim és uraim! Ez a Fidesz, ez a regnáló hatalom. Mit tetszettek várni? Minőséget? Visszafogottságot? Kulturált megemlékezést? A helyzethez és körülményekhez, valamint az elmúlt egy év drámai történéseihez igazodó, azt tiszteletben tartó humánus magatartást? Csendes áhítatot? Együttérzést és keresztényi elcsendesedést? A turulmadárnak a nemi szervét, azt! Az összezavart múltat ide kell teleportálni, ha a sámánok tüzet nyelnek, akkor is. Mert mi már akkor egy fotelben ültünk Árpáddal, amikor ő szenteltvízben lubickolt az ősökkel. Annyira magasztos és ősi ez az egész, hogy nem is tudom, hova aléljak. Kell a parádé, kell a diszkógömb módjára forgó István szobor. Kell a guruló turul, bár én azt hittem, legalább repülni fog mint Daenerys sárkányai, de nem. Ezt a szerencsétlent ott tolták végig az Andrássy út aszfaltján, mint egy csattogós lepkét. Micsoda dicsőség, micsoda nagyság. Legalább nem kell magyarázni, hogy mi egy abszolút földhözragadt nemzet vagyunk.

De komolyra fordítva a szót, nem mintha eddig vicceltem volna. Ez, amit láttunk, nem más, mint az, aminek látszik. Nincs ezen mit szépíteni, bele- vagy mögé magyarázni, ez egész egyszerűen nem szorul magyarázatra. Ez pontosan ott landolt, ahova kilőtték és ahova szánták. Lényegében egy falunapi búcsúban nívósabban eljátszották volna azt, amit ezek végigagonizáltak a Hősők teréig, de ez van. Annyian, de annyian leírták a véleményüket ezzel kapcsolatban, és maximálisan igazuk van. Attól még ez a mai Magyarország szellemi és lelkiállapota, kivetítve a Gellért-hegyre. Ezen a szinten kell megtalálni az értelmet, bár ez alighanem lehetetlen küldetés: az értelem 12 éve elhagyta az országot, és jó hangosan bebaszta maga mögött az ajtót.

Helyette itt páváskodik felettünk az ország vőfélye és naponta szórakoztat minket a jópofa tetteivel. Igazából összehozta az ország nagy lagziját, és mindenki mulat a királyságban három napon és három éjen át. Mert megtehetjük, mert nekünk ez kijár. Ha másért nem, hát a 2022-es választás sikeréért. Vagy elbukásáért. Mindegy, miért, a lényeg, hogy mindenkinek jusson belőle. Ilyenkor megszűnik a tér és az idő, ilyenkor minden annyira felemelő és ünnepi. Ilyenkor nincs helye a kritikának, a beszólásnak, a számonkérésnek. Ilyenkor minden rossz (ami egyébként nem is annyira rossz) a feledés homályába merül. Persze a demagóg gecik, akik meg merik kérdezni, hogy akkor a mai napig még miért nem utalták át a Lánchíd felújítási költségének 6 milliárdos részletét, azok az ünneprontók.

Akinek meg kenyérre sincs pénze a kenyér ünnepén, az örüljön, hogy másnak van. Ne legyünk már irigyek, gyerekek! Jut mindenkinek, csak győzzük kivárni. Az államalapítás is több mint ezer éve volt, és itt vagyunk, nem? Vert minket a sors keze, meg a török, meg a szovjet meg egy ideje Brüsszel, de akkor is itt vagyunk. Csak a baloldali ellenzék, a liberális nyugati kollaboránsok terjesztik ennek az ellenkezőjét. Ezek semminek nem tudnak örülni, ezek csak kárörvendenek. Azt is a Gyurcsány meg Soros parancsára. Viktor, az igen. Ő megmutatta, mitől döglik a légy. Most is odatette, nehéz lesz ezt überelnie az ellenzéknek. Ilyen buli tuti nem lesz, ha hatalomra kerülnek, ezt mindenki jól jegyezze meg. És még hol a vége? Jön Lőrinc világraszóló lagzija meg a magyar válogatott teltházas meccsei. Tiszta Amerika. Bocs, azokkal most nem vagyunk jóban. Akkor tiszta Oroszország. Matrjoska baba és vodka. Egyikből adódik a másik. Egyszerű a kommunikáció, és ezt nem is kell túlmagyarázni, csak millió színben az égre lőni (lehetőleg úgy, hogy ne tűnjön szivárványnak). És a végén a forgó kereszt, mint egy Depeche Mode koncerten. Egyszerűen csodálatos volt. 

És ha már koncert. Gratulálok, Feró, ezt te sem hitted volna, hát még a Varga Mihály, pedig ő már látott karón varjút. De te, bzdmg, te megcsináltad. Csótányból átvedlettél ház nélküli csigába. Valahogy nem is tudtam volna erre a gusztustalan alányalásra mást elképzelni. Nem mondom, hogy mikor először szembesültem a nyelvcsapkodásaiddal, nem csodálkoztam el magam, de aztán rájöttem, hogy te mindig is erre vágytál, és most elérted. A két lázadó: Orbán és Nagy. Vállt vállnak vetve röhögnek az ország pofájába.

Kurvanagy szégyen ez, és egyben baromi elszomorító is. Sajnállak, Magyarország. Sajnállak, Szent István király.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.