Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Erős a gyanúm, hogy a főni megint átrendezi a baromfiudvart

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép péntek reggelt, ami lényegét tekintve tetszés szerint szombat vagy vasárnap, mert nemzetileg ünnepelünk most. Lesz tűzijáték is majd este, remélem, mindenki nagyon várja már. Én sem. Azt olvastam a szakirodalomban, hogy Oszvald Marika 69 évesen is le tud menni spárgába. Büszkeségre ad okot, hogy én is le tudok, bár életkorban – és persze tehetségben, amit igen nagy hiba lenne elvitatni – meg sem közelítem a művésznőt, azonban a napokban egy nagyobb eső után lendületesen rátrappoltam a fűre, és meglepődve tapasztaltam, hogy hihetetlen keccsel tudok sikamlani. Felállni már nem volt annyira egyszerű, ellenben a kutyák szerintem azért tűntek el a sarkamból, mert berohantak röhögni a lakásba. Könyörületből.

Örömmel jelentem, megint győztünk! Vagy majdnem. Holtversenyben második helyezettek vagyunk jelenleg az egész Európai Unióban – ami beláthatjuk, nem kis teljesítmény -, de még versenyben vagyunk az első helyért. Szerintem fog az sikerülni.

MTI

Ez úgy általában infláció. Benne van az is, hogy felment rohadtul a gyümölcs ára és az is, hogy olcsóbb lett a sarokreszelő és az atommeghajtású tengeralattjáró. Sokkal érdekesebb az élelmiszerek drágulása, mert az érinti a leginkább az egyik napról a másikra élő többségi társadalmat. Amikor ártunk és ormányunk ügyeletes örülőembere a száguldó gazdaságot élteti, akkor erről, mármint az inflációról is beszél ő – ugyanis szorosan összefügg a két dolog -, csak valamiért ezt nem szokták különösebben kidomborítani. Amúgy nincsen semmi ok az aggodalomra, Tállai András azt mondta, nagyon jó itt élni, pláne nyugdíjasnak lenni. Ha valaki, ő aztán biztosan tudja. Egyrészt azért, mert köztudottan nagyon okos, másrészt mert közvetlenül érzi a bőrén, ha többet fizet a heti bevásárláskor a boltban. A képviselői fizetése alulról súrolja az 1,3 milliót, ráadásul bruttóban. Ez a legalja az ottani fizetéseknek, szerencsére szokott lenni egy kis kiegészítés mellé (az államtitkári fizetése plusz mégegyszer annyi), de akkor is. Ha esetleg úgy hozza a sors, hogy jövőre már ezek a csini fizetések nem lesznek, mi lesz? Mármint nehezen (sem) tudom elképzelni Tállait semmiféle olyan munkakörben (a versenyszféráról beszélek), ahol a jelenlegi jövedelmének az egytizedét is meg tudná keresni.

Jó, azt be kell ismerni, hogy Szijjártó képviselői fizetése sem több, de legalább ő most nem nyilatkozik sehol, hanem nyaral. Jár neki, meg is érdemli, amilyen emberfeletti munkát végzett az elmúlt időszakban. Bekéretett, berendelt, toporzékolt, bizniszelt, rohant a reptérre fogadni a csomagokat, hordta szét a multiknak a pénzünket, a végén pedig gyakorlatilag folyamatosan közvetítette a Facebookon a különféle sporteseményeket. Még Dzsuzsák barátjára is maradt egy kis ideje. Erős a gyanúm, hogy a főni megint átrendezi a baromfiudvart, Mipetink sportminiszter lesz. Varga Judit pediglen nemzetközi szóvivő. Hogy Kovács Zoltán mi lesz, azt nem tudom. Talán valamelyik beretvamárka reklámarcának tudom elképzelni.

A nemzeti ünnep sem tudja megakasztani a kormánypárt elszánt harcát az ügyeletes ellenség – most éppen az LMBT gyűjtőnéven emlegetett mindenkimás, amely mindenkimás természetesen a kereszténység és a kormány hatalmára tör – sárba tiprása érdekében. Kocsis Máté valahonnan megtudta, hogy Fekete-Győr András és párja gyereket várnak, és úgy érezte, joga van erről tájékoztatni az ország népét. Posztolt egy ütőset arról, hogy majd most megtanul Fekete-Győr mosógép tetején és csomagtartóban is pelenkázni. Ezt ő, Kocsis Máté onnan tudja, hogy van két gyereke, akikről mindjárt közölt is egy fotót a közösségi oldalán, mert mostanság nagyon menő a családdal kampányolni. Aztán – ha úgy alakul – ugyanezek az emberek szoktak nagyon határozottan hörögni, hogy a közvélemény azonnal takarodjon a gyerekeik, férjük, feleségük, családjuk életéből, mert a magánélet szentsége nekik is jár. Ha tehát politikailag haszonnal jár, akkor maguk tuszkolják a közösbe a pereputtyot, ha azonban valamiért kínosodik a helyzet, akkor nyomban előkerül a magánélet szentsége.

Na szóval Kocsis nertárs két legyet ütött egy csapásra. Vagy egy egész kupac legyet. Egyrészt bemutatta a saját gyerekeit, másrészt közhírré tette Fekete-Győr senkire (Kocsisra sem) nem tartozó magánéletét, harmadrészt teljesíthette a központi elvárást és propagálhatta a kormány legújabb agybaját, végül pedig alkalma nyílt közhírré tenni, mennyire végtelenül okos. Így sikerült zárni a posztot:

A gyermek a legcsodásabb dolog a világon! Add tovább! (A megosztásokat köszönöm ☝️)

Hát… izé. Érdekes elgondolás. Remélhetőleg csak a saját gyerekeire gondolt közben. Már amennyiben időt fecsérelt a gondolkodásra.

Facebook/Kocsis Máté

Nem nagyon akarok ehhez semmit hozzáfűzni, úgy kerek a sztori, ahogy van. Jó ébredezést, ünneplést, lilaturul-lesést mindenkinek! Főként kellemes pihenést. Mi hamarosan jövünk vissza.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.