Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Lássatok csodát!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A végéhez közeledik a nyár, utolsókat rúgja a kánikula, sokan mostanra időzítették a szabadságukat és elutaztak akárhová, a többség meg úgy kapcsolódik ki, ahogy tud, vagy inkább ahogy szokott, a takarékos megoldást részesíti előnyben, azaz otthon marad, és ha már úgyse megy sehova, dolgozhat is, máskülönben még unatkozna esetleg, és mint tudjuk, az nem vezet jóra. Szerencsére így, uborkaszezon idején se maradunk információk nélkül, a celebvilág szállítja a híreket. Újabban a politikusok is felzárkóztak a celebekhez, lépten-nyomon beléjük botlunk, közzétesznek egy-egy fotót arról, hogyan töltik a szabadságukat. Persze biztosan vannak olyanok, akik ezt egyenesen igénylik, én mondjuk el tudnám képzelni ezek nélkül is az életemet, de hát nem vagyunk egyformák.

A napokban Varga Judit dobott egy fotót a Facebook-oldalára, pólóban és rövidnadrágban ácsorog rajta, a háttérben egy Puszta ötös, vagy mi vágtat, ami annyit jelent, hogy öt ló hátán áll egy csikós és hajtja őket, a kép fölött pedig felirat: Magyarország, a csodák földje! Aztán semmi egyéb információ, pedig érdekelné az embert, mit keresett ott a miniszter asszony, valahogy nem valószínű, hogy csak arra járt civilként és benézett a méneshez, főleg, minthogy parádés bemutatót is rittyentettek neki (nem hinném, hogy teljes jelmezben terelgetnék a lovakat arrafelé a csikósok). A helyszín egyébiránt a felsőlajosi Tanyacsárda, amely egyebek közt esküvőszervezéssel is foglalkozik, mindenféle extrákat lehet rendelni egy ilyen alkalomra a csokiszökőkúttól a menyasszonyrablásig, amelyet igazi csikósok hajtanak végre, na nem lóháton, hanem hintón, aztán a vőlegény követheti őket lóháton és végül kiválthatja a menyasszonyt. Lehet persze, hogy dönthet úgy is, annyit nem ér az egész, de hogy ilyen esetben mi történik, sajnos arról nem írnak a programban.

Tehát ilyen remek helyen forgolódott a legszebb magyar miniszter – ezt nem én mondom, hanem a kommentelők egy része, akik nem győznek áradozni a hölgy tökéletes idomait illetően, valaki azt is megkockáztatta, hogy akár manökennek is elmehetne. Na, ebben akár egyet is érthetünk, szerintem is elmehetne manökennek, már csak azért is, mert úgy azért kevesebb kárt tudna tenni, mint így, hogy egyből gondolkodás nélkül beleült az igazságügyminiszteri székbe. Hát mégse egy sóhivatali vezetői poszt ez, egy nagyon fontos ágazat csúcsvezetőjéről van szó, nem irreális elvárás, hogy legyen azért egy komolyabb szakmai múltja. Nagyon örülünk, hogy olykor elhegedülget, hogy a focilabdával is képes kezdeni valamit, de az igazságügy területén egy nulla. Attól, hogy minisztert csináltak belőle, még nem lesz szakmai becsülete.

Most természetesen nem erről beszélünk, hanem hogy elindult felfedezni Magyarországot, amely tudvalevőleg a csodák földje. Valóban az, ha nem is azért, amire Varga Judit hívja fel a figyelmet, az ehhez hasonló mutatványokat az idegeneknek szánjuk, mi nem így élünk, általában nem bő gatyában meg népviseletben járunk. Az egy mítosz, hogy a vidék őrzi a hagyományokat, persze, őrzi, leginkább azért, mert nincs is más választása, nagyon sokan élnek a szüleiktől, nagyszüleiktől örökölt körülmények között, lényegében ma is úgy, ahogyan őseik éltek száz évvel ezelőtt, és még reményük sincs rá, hogy valaha ki tudnak ebből törni. Sajnos, ezt nem fogja szóvá tenni a miniszter asszony, pedig ennek legalább valami köze lenne ha nem is az igazságügyhöz, de a társadalmi igazságossághoz mindenképpen.

Aztán volt egy kommentelő, akit semmiképpen ki nem felejthetek. Ide is teszem, szóról szóra, mert megérdemli: „Csodás fotó! Miniszterasszony nagyon jól néz ki. Ugye segít az embereknek leállítani a kísérleti oltásokat? Nagyon megköszönnénk!” Nem is értem, hogyan forog némely embereknek az esze kereke. Adva van egy fotó egy közösségi oldalon, közel háromezer kommenttel. Aztán jön Mancika a maga központi problémájával, hogy őt fenemód aggasztják az oltások, ezért ő is ír egy kommentet, mindegy, hogy a képen se vírus, se fecskendő nem látható, senki még csak hasonlóról se beszélt, de őneki ez a fohásza, hát ezt írja ide. Aztán vajon mi történik? Lesi a híreket, mikor mondja be a rádió, hogy a miniszter leállította az oltásokat? Elvégre miniszter, az ilyen nagy hatalmú asszony bármit megtehet, csak hoz egy törvényt és már el is van intézve. A kommentelő egyébként egészségügyi főiskolát végzett és egy kórházban dolgozik, a saját oldalán csupa oltásellenes bejegyzést oszt meg, az egyik ezek közül egy orvos írása, aki saját bevallása szerint a Magyar Orvosi Kamara egyik megyei elnöke, és azt fejtegeti, hogy ezek az oltások megváltoztatják az emberek genetikáját. Bravó!

Hát így állunk. Remélhető, hogy Varga Judit még szabadságon lesz egy ideig és további csodákat fog felfedezni magyar földön, természetesen minduntalan szelfiket is dob az eseményekről, bár most bizonyára kissé háttérbe kényszerül, ugyanis jön a mindent elsöprő augusztus 20-a, amikor olyan katonai parádéban lesz részünk, hogy kétfelé fog állni a fülünk is tőle. Valamiért azt gondolják, hogy ettől leszünk boldogok, nekem speciel kicsit se hiányzik, persze én nem számítok, azt azért jó lenne tudni, hogy rendelt-e ilyet bárki egyáltalán. Mert lehet, hogy a sok apuka kiviszi az összes Jenőkét a parádéra, de azért megkockáztatom, hogy a Jenőkék a púpostevének pont annyira tudnának örülni, mint az összes magyar haderő látványának.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.