Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ezeket az ügyeket ne felejtsük

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mint nemrégiben kiderült, a kormány az autópályák fenntartását kiszervezné haveroknak, méghozzá 35 évre. Ebből nagy felháborodás lett, azonban idővel elfeledkeztünk róla. De itt a kormány újabb terve, méghozzá a hulladékgazdálkodás, amelyet úgyszintén 35 évre kívánnak kiszervezni úgy, hogy a pályázat beadására mindössze 12 nap áll rendelkezésre, ráadásul Fekete-Győr András posztja szerint – ő szellőztette meg a hírt – a feltételeket a MOL-on kívül egyetlen pályázó sem tudja majd teljesíteni, tehát lényegében nekik írták a pályázatot. A MOL-ban pedig több alapítvány is tulajdonos, tehát az alapítványokon keresztül ismét kilopható pár milliárd forint még akkor is, amikor már esetleg nem Orbán lesz hatalmon.

Orbán célja egyértelműen az, hogy minden értékeset megkaparintson még azelőtt, hogy esetlegesen kénytelen lenne elfogadni a választási vereséget. Ha volt esze, akkor az ő nevén semmi sincs és majd Mészáros lesz az, aki vállalni fogja a felelősséget a több ezer milliárdos vagyon megszerzéséért. Ha viszont a NER-lovagok megússzák a börtönt valamilyen módon, akkor vélhetően az életük hátralevő részét luxusban fogják tölteni, mivel a kormány még uralkodása idején elintézte, hogy kormányváltás esetén is rendelkezzenek megfelelő tőkével. A kétharmadnak hála, lényegében azt csinálnak, amit csak akarnak és még ha átlátszó is ez az egész, akkor sem tehet senki semmit, hiszen a hatóságok is az ő zsebükben vannak.

Autópályák, hulladékgazdálkodás, felsőoktatás. Mi lesz a következő? Mert ne gondoljuk azt, hogy Orbán itt befejezte volna, hiszen 2022 tavaszáig még több hónap van hátra, amely idő alatt még több közvagyon menekíthető ki alapítványokba, ahol mint azt tudjuk, a közpénz elveszíti közpénz jellegét és azok elköltéséhez nekünk, állampolgároknak az égvilágon semmi közünk nincs. Az viszont egy dolog, hogy szétlopják a közvagyont, a nagyobb problémát az jelenti majd, hogy kikerül állami kézből több olyan, az ország egészét érintő rendszer is, amelyet törvényesen igen nehéz lesz  visszaszerezni. Mert biztos vagyok abban, hogy ezekhez a lopásokhoz megírták a szükséges törvényeket, ezért ha az általuk írt és megváltoztatott alaptörvényre, vagy a BTK-ra hivatkoznak a jövőben, akkor nehéz lesz azzal vitatkozni.

Egyesek felvetették, hogy tekintsük majd nem létezőnek az átírt Alaptörvényt, és az az előtti törvények alapján ítéljük el az esetleges bűnösöket. Jogilag biztosan megoldható ez is, csak kérdés, hogy mi lehet morálisan a legmegfelelőbb döntés. Afelől nem nagyon van kétségem, hogy az emberek többsége börtönben szeretné látni azok jó részét, akik most is a parlamentben bohóckodnak a bársonyszékeiken. Ezt azonban jól elő kell készíteni, hiszen nem lehet csak úgy börtönbe zárni bárkit, bizonyítékokra lesz szükség a tárgyalásukon, amely bizonyítékok egyébként rendelkezésre is állnak. Azt is fontosnak tartom, hogy a mostaniak közül mindazok, akik bűncselekményt követtek el, börtönben kössenek ki, ezzel is precedenst teremtve a jövő politikusai számára.

Orbán túl sok hatalomra tett szert, túlságosan hirtelen. Anélkül – véleményem szerint – soha nem lett volna képes arra az országrombolásra, amit végül végrehajtott. Ezek után kétlem, hogy akár évtizedekig is bárki megszerezheti majd újra a kétharmadot. Az emberekben ott lesz ugyanis az a gondolat, hogy újra megtörténhet az, ami 2010 és 2022 között megtörtént, márpedig azt nem sokan szeretnék. Az alapítványokba történő kiszervezés egy olyan ötlet volt, amely alapjaiban változtatta meg, hogy mit gondolunk a kormányról. Mert hát eddig is embertelen pénzeket loptak, de az alapítványokba történő közpénz-kimentés minden korábbin túltesz. Olyan fontos szolgáltatásokat szerveznek ki, amelyek mindannyiunk életét befolyásolják, pont ezért nevetséges az, hogy ez egyáltalán lehetséges.

Egy esetleges kormányváltást követően úgy kell átírni a törvényeket, hogy soha ne fordulhasson elő újra az, hogy egyetlen párt lényegében azt tehet, amit csak akar. Úgy kell megreformálni a törvényeket, hogy mindig legyen valami kiskapu annak érdekében, ha valamely párt megpróbálna visszaélni a hatalmával. Soha többé ne fordulhasson az elő, hogy egyetlen párt irányítson mindent és ők dönthessenek minden törvényről, ami a parlamenten átmegy. Orbánék lényegében 11 éve azt tesznek ezzel az országgal és annak népével, amihez kedvük van. Mi pedig nem tehetünk semmit, hiszen úgy írták át a törvényeket, hogy ez lényegében legális legyen, ha pedig valaki hibázna, akkor sincs gond, hiszen Polt Péter, Pintér Sándor és Domokos László is a helyén van, és várja az utasításokat.

Érdemes felkészülni arra, hogy egyre több szolgáltatást fognak kiszervezni haveroknak még az előtt, hogy a választásokat megtartanák. Mi mindössze annyit tehetünk, hogy figyelünk és később emlékezni fogunk minden ilyen szerződés megkötésére, hogy majd egy rendszerváltást követően újra meg lehessen vizsgálni ezeket az ügyeket, ezúttal azonban független szakértők bevonásával. Az internet korában mindennek nyoma van, és még ha az emberek meg is feledkeznének egyes ügyekről, elég lesz csak az archívumokat visszanézni és sorban lehet indítani majd a pereket. Szép időszak lesz az, mit is mondjak.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.