Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Reméljük, Orbánnak nem lesz ideje befejezni a mesterművét

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Elkészült a Szent István terem 1:1 arányú másolata a Budavári Palotában, amely a megszólalásig hasonlít a 120 évvel ezelőttihez, de úgy, hogy nincs egyetlen eredeti eleme sem

írja a HVG. Jól láthatóan Orbánnak teljesen elment az esze, és úgy gondolja, hogy újjá kell építeni mindazt, amiből már semmi sem maradt fenn az utókor számára. A gond csak az, hogy ez lényegében a történelem meghamisítása, bárhogyan is nézzük. Mint múzeum, talán elképzelhető lenne egy ilyen beruházás, de kérdés az, hogy erre miért is volt most szükség, pláne ilyen embertelen mennyiségű pénzből? Mert még nem mondtam el ugyan, de ez a 83 négyzetméteres terem 6,6 milliárd forintba került, ami már csak azért is iszonyatosan sok, mert egy másolatról van szó, nem pedig arról, hogy restaurálták volna az egyes elemeket.

Ez már önmagában is felháborító, de ha hozzátesszük, hogy ugyan 1 hónapig ingyenes látogatható, de ennek lejártával 4 ezer forintba fog kerülni egyetlen jegy, akkor azért felmegy az ember vérnyomása. Mert hát ezt a 6,6 milliárd forintot, amit ebbe beleöltek, nem Orbán Viktor magánvagyonából vonták le, hanem az adófizetők állták a számlát, vagyis mi ezért a másolatért már mindannyian fizettünk. Ehhez képest nem látogathatjuk ingyen a mi pénzünkön felépített szobát. Szép elgondolás, nemde? Ellopom az emberektől a pénzüket, abból felhúzok valami látványosat, majd hogy azt valaki látogathassa, azért belépőt kérek. Így működik a magyar demokrácia, vagy mi ez itt. Törvényesen ellopott pénzekből finanszírozzák a saját meggazdagodásukat ezek a kiskirályok, akik véresen komolyan hisznek abban, hogy ők nem bukhatnak.

Orbán Viktor várbeli urizálása azonban egyre szembetűnőbb, ami már-már nevetségessé teszi őt. Egy olyan kor szellemét akarja visszahozni, amikor egy, a kereszténységet a népre erőltető király vezette az országot. Ő is egy történelmi személyiség akar lenni, aki újra visszavezeti a népét a kereszténység útjára, noha ez teljesen lehetetlen. Egyre csökken a templomba járók száma, mint ahogy a vallástól is egyre többen fordulnak el. Ennek oka az egyházakhoz köthető számtalan bűncselekmény, valamint a tudomány fejlődése, amely hozzájárul ahhoz, hogy sokan ne egy több ezer éves könyvre támaszkodjanak, ha iránymutatást keresnek az életükhöz.

A HVG azt írja, ha a Fidesz 2022-ben nyerni tud, beindulhat a palota teljes kisajátítása a hatalmi reprezentáció számára.

Ez nem lenne túl meglepő persze, hiszen Orbán már évek óta ezen dolgozik, csak valamiért elég sok időbe telt neki, mire erre rájött. Teljesen értelmetlen beruházások persze eddig is voltak, de azért az párját ritkítja, amikor egyetlen szoba létrehozása – mert itt nem lehet felújításról beszélni, pláne restaurálásról – 6,6 milliárd forintba kerül az adófizetőknek. Épp egy súlyos válságot élünk, és noha most épp növekszik is a GDP, semmi garancia nincs arra, hogy ez így is fog maradni. Az uniós pénzekre ki tudja meddig nem számíthatunk még, a Norvég Alap támogatása pedig már egészen biztosan meg sem érkezik Magyarországra. Pedig vélhetően ezeknek a pénzeknek már megvolt a helye, de mivel ezek nem érkeznek meg, ezért hiány alakul ki egyes területeken.

Nem tudnak kifizetni bizonyos dolgozókat, esetleg nem tudnak megvalósítani bizonyos fejlesztéseket. Lenne tehát olyan terület az országban, ahol szükség lenne minden extra forintra. De ezekkel a kormány nem foglalkozik, hiszen a vadászkiállítás és az eucharisztikus isten tudja micsoda sokkal fontosabb ezeknél. Fontosabb az egészségügyben dolgozók vagy tanárok fizetésének megemelésénél, mint ahogy annál is, hogy mindazok, akik a járvány miatti gazdasági válság következtében bajba kerültek, azok segítséget kapjanak. Egy puccos szoba létrehozása a Várban, ahova majd jöhetnek külföldi vezetők, sokkal fontosabb, mint bármi ebben a nyomorult országban. Dögöljön csak mindenki éhen, az a fontos, hogy a csútinak legyen mit mutogatnia, ha valamelyik keleti diktátor megérkezik az országba.

Lehet ezen most mosolyogni, de ez már olyannyira felháborító, hogy sírni kellene. 6,6 milliárd forint borzasztóan sok pénz, ebből emberek százainak életét lehetett volna jobbá tenni, pont ezért sem tudok már nagyon mit hozzáfűzni ehhez az egészhez. Orbán megvalósult és meg nem valósult álmai lesznek az ő kormányzásának mementói. Templomok ezrei, stadionok tucatjai fogják örökké emlékeztetni a magyar embereket arra, hogy egy diktátornak szavaztak bizalmat egymás után 3 alkalommal is. A Karmelita Kolostor és a Budavári Palota is bizonyítékai lesznek annak az időszaknak, amikor egy felcsúti focista megpróbálta újra államvallássá tenni a kereszténységet. Azt már csak remélni lehet, hogy az ámokfutás hónapokon belül véget ér, és ez a 6,6 milliárd forintos szoba lesz az utolsó olyan látványberuházás, ami majd emlékeztetni fog bennünket az ország történetének egyik legsötétebb időszakára.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.