Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


Legalább 17 éve volt, hogy rendet rakjon az országban egy hét alatt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nagy port kavart az Index cikksorozata, mely az Örs vezér terén kialakult áldatlan állapotoktól indult, mostanra azonban más területek gondjairól is szó esik. Az már látszik, hogy a főváros és a rendőrség egymásra mutogat, ahogy az mindig lenni szokott, függetlenül attól, ki van kormányon és ki vezeti a fővárost. Azt talán senki nem gondolhatja komolyan, hogy a főváros egymagában meg tudja oldani ezeket a problémákat. Szoros együttműködésre lenne szükség a város vezetése, az ország kormánya és a rendőrség között. Ennek nyomát sem látni. Ámde.

A dolog nem most kezdődött, és nem csak a fővárosra korlátozódik. Hallottuk éppen elég alkalommal, hogy Magyarország Európa legbiztonságosabb országa. Biztosan sokan emlékeznek még arra is, amikor Pintér Sándor egy hét alatt rendet vágott az országban. Ennek akkor sem, azóta sem látni semmi nyomát. Sőt, a helyzet talán szarabb, mint valaha. A történeti hűség, valamint a hívek kedvéért tegyük ide szépen: Pintér Sándor 1991-1996 között országos rendőrfőkapitányként vitézkedett, majd az első, a második és a harmadik Orbán-kormány idején (tehát jelenleg is) belügyminiszterként szolgálta a hont. Tehát legalább 17 éve volt, hogy rendet rakjon az országban egy hét alatt. Ehhez képest tartunk most ott, hogy olyan nagyon nem érzi magát biztonságban az ember vidéken sem, pláne a fővárosban sem. Arra nem nagyon kellene számítani, hogy a zömében túlsúlyos, nem igazán felkészült és nem kimondottan túlképzett biztonsági őrök és közterület-felügyelők megoldják a helyzetet, mert nem fogják. Jogkörük sincs, sőt, szerintem a többség nem is tudja, mihez van jogköre.

Nem merném azt állítani, hogy a rendőrség nagyon hasít, és köztiszteletnek örvend. Az egy dolog, hogy nincs elég rendőr, mert aki valóban komolyan veszi magát, és életcélja volt a köz szolgálata (van ilyen, bizony), az is kénytelen belátni egy idő után, hogy a saját családja rovására mégsem biztos, hogy maradni akar. Aki marad, az vagy nagyon elhivatott, vagy betegesen hajtja a hatalomvágy, amit máshol nem tud kiélni, vagy alkalmatlan arra, hogy megfelelő állást találjon a munkaerőpiacon.

Egyébként nem csak a rendőrségi állományról, de az egészségügyben és a közoktatásban dolgozókról is ugyanez elmondható. Nem a véletlen műve, hogy egyik terület sem működik – nemhogy megfelelően – elfogadható szinten sem. Akárhány valóban hozzáértő és a hivatását szerető ember sem tud elvinni a hátán egész ágazatokat. Egy idő után a hülyébbeknek is feltűnik, hogy a harsogó kormánypropaganda ellenére omladozik minden. Miután a rendvédelem éppen úgy állami feladat, mint az egészségügy és a közoktatás, bátran kijelenthetjük, hogy a magyar állam soha a büdös életben nem volt ilyen gyenge. Az állam erejét (ez esetben totális erőtlenségét) nem szabad összekeverni a kormány(fő) erőszakkosságával és zsarnokságával.

Orbán Viktor bármikor keresztül tudja verni a leghülyébb ötletét is a parlamenti szavazógépen, bármit beleírnak a parancsára a törvényekbe, a legnagyobb baromságot is szemrebbenés nélkül lehozza a Magyar Közlöny, ettől még a napi életet alapjaiban meghatározó állami funkciók nem működnek. Ha nem működnek, akkor így, tizenegy év szakadatlan országlás után bátran ki lehet jelenteni, hogy ócska, szar, alkalmatlan kormánya van az országnak. Igaz ez a mindenféle minisztériumokra, de főként a miniszterekre, hiszen ők felelősek a saját területükért. Ezért kapják a fizetést és az egyéb juttatásokat. Elhiszem én, hogy nekik elég a pénz és a mentelmi jog, a felelősségből nem kérnek, de ez az életben nem így működik. Előbb vagy utóbb valakinek el kell vinnie a balhét.

Most úgy fest, éppen mi visszük el a balhét, hiszen minket nem igazán véd és szolgál a rendőrség, alattunk dől össze az egészségügy, a mi gyerekeink oktatása nem megfelelő, ám mindezekért – ahogy a miniszterek alkalmatlanságáért is – egyetlen embert tudunk és kell is felelősségre vonni. Annyit segítek, hogy nem Soros György a neve.