Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Már teljesen biztos, hogy ez az ember egy másik világban él. Azt a világot ő építette magának a fejében, az elméjében, és már aligha képes érzékelni a valóságot

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt! Örömmel jelentem, hogy ki van törve a hétvége, annak is az első napja. El lehet ugorni a Bahamákra ejtőzni egy kicsit, vagy katasztrófaturistáskodni valamelyik közelebbi vagy távolabbi országba, bár a szűkebb költségvetésű magyar családok akár helyben is találnak katasztrófát, a lakásból sem feltétlenül kitenni a lábukat. Pláne ilyenkor, tanévkezdés előtt. Bőven ad okot a szörnyedésre, ha átnézik a gyerek cuccait és megállapítják, mit nőtt ki nyár óta, mi ment tönkre, miből kell újat venni, és a mazochista hajlamúak még rápillantanak a tanszerlistára is. Majd áttekintik a családi költségvetést.

Minden fideszesek szektavezére arról lamentált a Nemzeti Sport címűben, hogy egyrészt neki erős a kötődése a sporthoz. Ez mondjuk első, de tizenötödik ránézésre sem annyira egyértelmű, legfeljebb az, hogy egyoldalú kapcsolatról lehet csak szó. Alapvetően sem Orbán eszméi, sem a sport nem hoz lázas izgalomba, de ez az interjú többet elárul a csúti esze járásáról, mint bármi, amit eddig láttam-hallottam-olvastam tőle és róla. Mutatom:

Amikor nincs háború, a nemzetek akkor is össze akarják mérni tehetségüket, erejüket, ez a kísértés nem vész ki az emberiségből soha.

A magyar a világ egyik legversenyképesebb nemzete. Ez így van a gazdaságban és a tudományban is, de leglátványosabban a sportban mutatkozik meg, azon belül is leginkább az olimpián. A magyar versenyképesség meg az olimpia a magyar emberek fejében közel van egymáshoz.

Ha tehát már háborút nem tud nekünk csinálni ez a drága ember, akkor csinál sportrendezvényeket. Sajnos az olimpiát az aljas ellenzék miatt nem rendezhette meg a kert végében – ezt nem is fogja soha megbocsátani -, de azért a magyar sportolók érmeire boldogan felcsimpaszkodik, hiszen az az ő győzelme valahol. Szerinte. És most jön a legszebb rész:

Annyi kihívás éri a modern korban a férfiak világát, a férfias erények nincsenek megbecsülve, a fizikum, a családért való felelősség, a gondoskodáshoz szükséges lelki és fizikai erő tisztelete szinte eltűnt a világból. A férfiembert meg ez hajtja, a sportteljesítménye is ebből fakad. De ha megnézi valaki a Tokióban aranyérmes magyar férfiakat, ők nemcsak, hogy bajnokok, hanem férfi idolok. Sportolók, akikre mutatva azt mondhatjuk az unokáinknak, hogy látod, így néz ki egy férfi. Így néz ki a fizikuma, ilyen a lelkiereje, így harcol, így szereti a családját, és így tesz fel az életéből, ha kell, tíz évet egy célra.

Hát igen, azok a bizonyos férfias erények, a kisportolt test, a fizikai erő. Ami – mert példát kell persze mutatni – sajátja Orbánnak és a komplett udvartartásának. Németh Szilárd jut hirtelen eszembe, de ő is csak azért, mert a kisportolt teste ellenére gyengéd és gondoskodó. Olyan pacalt főz nyúljával, hogy hetedhét nyelven beszél. De értem Orbán kínját, a világ változott, már nem kizárólag a férfiak uralják alanyi jogon. Nem tisztelnek senkit csak azért, mert lóg valami a lába között, ettől nem lesznek előjogai, nem uralhatja a maga kis világát – tehát a nőket és a gyerekeket -, és ettől roppantul frusztrált. A férfiember. Legalábbis néhány férfiember. Úgy tűnik mostanában, hogy leginkább a jobboldali, keresztény, konzervatív fehér férfiember frusztrált ettől. Valószínűleg ezért harcol olyan nagy erőkkel olyanok ellen, akiket gyengébbnek gondol. Mostanra már feltűnhetett volna, hogy sem a nők, sem a melegek nem gyengék attól, hogy képesek a gyengédségre, empátiára, elfogadásra, szeretetre. Sőt, ettől erősek. Nem mondom, nagy teljesítmény adott idő alatt célba érni, felemelni valami nehezet, esetleg el is dobni azt jó messzire. De ez másféle erő, mint amire egy családnak szüksége van, bármilyen összetételű család az. Ha ezt képes lenne megérteni Orbán, talán jobb ember lehetne. De csak odáig jutott el, hogy ha már háborút nem csinálhat, legalább olimpiát rendeznie kell, hogy visszaszerezze a dicsőséget. Hogy ő lehessen a nagy hadvezér. Hogy megjegyezzék a nevét. Nyugi, meg fogják jegyezni, minden zsarnokét meg szokták.

Ésmég:

Biztos vagyok abban, hogy a hadsereg újjáépítése, a mindennapos iskolai testnevelés bevezetése és az, hogy a férfi sportolóink újra felkapaszkodtak a dobogó tetejére, és hogy ismét vannak futballista példaképeink, ez így együtt jót fog tenni Magyarországnak. Mindez óriási segítség a gyerekek nevelésében.

Már teljesen biztos, hogy ez az ember egy másik világban él. Azt a világot ő építette magának a fejében, az elméjében, és már aligha képes érzékelni a valóságot. Daliás férfiakat, erős csípőjű, sok gyereket szülni képes, a konyhában és az ágyban tökéletes teljesítményt nyújtó nőket, szabvány szerint készült gyereket lát, akikben egytől egyig bugyog a versenyszellem, és ha már nincsen háború (pedig igény lenne rá), akkor legalább van olimpia. És ennek a tökéletes emberpéldányokból álló népnek ő a vezére. Éljenéljen!

A másik országcsoda maga az igazságügyi miniszter. Ő egyrészt ezerféle tehetséggel van megáldva, másrészt szintén rotyog benne a versenyszellem. És persze sorra szállítja a győzelmeket. Mint most is:

⚠️ Az Európa jövőjéről szóló konferenciasorozat programjainak csaknem 10 százaléka magyarországi esemény!
Ezzel hazánk dobogós, harmadik helyen áll jelenleg a regisztrált események számában. 🇭🇺✌🏻
Ha Varga Judit nem szól, soha nem tudjuk meg, hogy az események rendezése tulajdonképpen egy verseny, és már fel is másztunk a dobogóra. Azt eddig is tudtuk persze, hogy a magyaroknak határozott elképzelése van Európa jövőjéről, csak az a baj, hogy a többi tagállam magasról tesz a magyarok (pontosabban Orbán Viktor) határozott elképzeléseire. Merthogy nekik is van elképzelésük, és úgy tűnik, merőben más, mint a mi vezérlő csillagunknak. És sajnos a többi államok polgárai vagy demokráciában élnek hosszabb ideje, ezért hozzá vannak szokva, hogy beleszólhatnak a dolgokba, és úgy gondolják, a politikusok nem uralkodni, hanem szolgálni vannak ott, vagy csak nemrégiben indultak el a demokratizálódás útján, és eszük ágában sincs visszafordulni. Nem hajlandóak átadni a hatalmat az egyháznak és a politikusoknak.
Az az érzésem, hogy Orbán Viktor és bűntársai rossz korban születtek. És rossz helyen. Nekünk legalábbis rossz, hogy éppen ezt az országot próbálják fertőzni a beteg eszméikkel. De mint minden, ez is véget fog érni egyszer. Hamarosan.
Jó ébredezést, kellemes hétvégét mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.