Május 1,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A Norvég Alap jár, és kész! A nyugdíj csak adható

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,614,500 forint, még hiányzik 385,500 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: Tradíció

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Jaj, drága jó Kelemen bácsi ne tessék még jönni, mert nagyon sebesen tereli most az országot a kormány visszafelé az időben, és meg teccik szédülni a svungtól. Huszadikáig már több jelöltjük is van, akiket keresztény hagyományból pogányként felnégyelésre szántak a tűzijáték talaj menti színesítésére, de még csak a cigánybűnözésnél tartunk. De abban is csak szelektíven. A cigányok farkasa például terelőpuliként szolgál a vak komondor szárnysegédjeként. Sok roma meg az éhes purdék miatti nyomorúságában beleáll az államilag felújított negatív jövőképbe; az asszonyt az uzsorások kiadják a holland fertőbe játékszernek, az elárvult rajkókat odalöki az állam a papoknak csemegének, ő maga pedig piti stiklikkel a „kaptárba” igyekszik, hogy legkésőbb télire koszthoz/kvártélyhoz jusson.

A kereszténynemzeti magyar hagyományápolásra épülő illiberális demokrácia által Magyarországra teremtett cigányokról már régen akartam írni kendnek. De úgy voltam vele, hogy a kend szeme láttára tíz év alatt a határon túlról magyar szavazónak bevásárolt milliónyi migráns miatt kend belezavarodik a sokféle DNS-minta szagolgatásába és a mimagyarokat meg a mihazánkat is lecigányozza kend véletlenül és akkor aztán leshetünk. Az udvari vadászebek már nem csak csaholnak. Uszításra ki is kezdik a kend székelységét mérgezett nyálas fogaikkal, mint a komodói sárkány az őzgida oldalát.

Azt azért elmondom kendnek a tárgyilagos megközelítés végett, hogy a politikai elnyomórendszerváltáskor már alig volt itt cigány. Emberek voltak itt. Sokfélék. Még görögök, vietnámiak, de még négerek is. Színesben. Bár ez utóbbi nem pontos. És ezt a tata is megerősítette. Mert a tata gyerekkorában a Janival (tudja, akinek a pej kancája van) együtt gyomlálták a rizst és egy hét után nem csak a fiú egyenruhaként viselt klott gatyájuk volt fekete, hanem az ő bőrük is. Pedig naponta vízben áztak. De most már a Jani nem csak cigány lett megint, mint születésekor, hanem ki is fehéredett, mert tüdőbajos. A tüdőkórház meg már „demokratizálódott”, vagyis nincs. A kórházi telekre felrántott urasági kastély még nincs teljesen kész, úgyhogy esetleg a választások után kis költséggel, netán…

Ő is a háború előtt született, mint a tata. Valamelyik faluszéli kiserdőben. Azt nem tudta az Etel, hogy melyik évben, de az biztos, hogy csipkebogyó érés idején. Nem is volt C-vitamin hiánya, annál inkább a szülőkben fogyatkozott meg. Mert azok oda lettek. Porajmos. Vagy ahogy ő mondja, pharrajimos, merthogy ő lovári. Elpusztították őket. Ő meg a kacska Etellel elbújt a kemencébe, mikor jöttek értük a csendőrök. És azt mondja a Jani, hogy hiába egykorúak a tatával, ő legalább száz évvel többet élt a tatánál, mert a tábori kemencéből neki hosszabb utat kellett megtenni a satupadig, mint a tatának a falusi kemencepadkáról.  

Bizony Kelemen bácsi az előző diktatúrában itt többségében emberek laktak. Annyira emberek, hogy néhány még életben hagyott öregember tanúsítja, hogy gyárigazgató, téeszelnök, meg a többi irodista sokszor gyalog, meg biciklivel járt, még a képviselő is utazott villamoson. Sőt a tata a kisföldalattin több megállón át beszélgetett erről-arról az Aczél Györggyel, és csak napok múlva tudta meg, hogy mekkora nagy fejessel cserélt gondolatot (ezt tessék szó szerint érteni, mert az Aczél is gondolkodó ember volt, nem csak a tata). 

Bizony ilyen világ volt. Az emberek dolgoztak, tanultak, laktak, ettek. Ez utóbbit naponta többször is. Mindenki. De tényleg. Sőt. Tudom, nem hiszi, de így volt! Az itteni tsz fejőgulyása meg a Kádár egyszer együtt vadászott nyúlra – de inkább csak bóklásztak a mezőn, diskuráltak a friss levegőn – és a Kádár azt ette, amit az a mérges tekintetű felesége, a Mariska néni tarisznyázott neki, mert a börtönben Horthy verőlegényei kicsinálták a gyomrát. Azért egyszer nosztalgiából megkockáztatott néhány falat házi disznózsíros kenyeret, pedig a tehenész Józsi bácsi szerint a mi Matyi hentesünk féle kolbász lenne az igazi gyógyszer az ilyen gyomornak.

Node! Most már semmi bratyizás. Cefetül tolat a milliárdoktól hirtelenkereszténnyé mutálódott importmagyar elit. Irtja a pogányt cefetül. Közelítenek az államalapításhoz. Már 1213 körül járnak a nemzeti rükvercben. Ott cigány nincs, néhány szál egyiptomit említenek. Tiborc se vő még. Harminc esztendővel az után, hogy kend feladta a básbug hivatalát és a pestis unszolásának engedve a nagyságos fejedelmet követve felülemelkedett a földi gyarlóságon, Kecskemét városában egy takácsmesternek fia született. Felcseperedve és a dicső nemzeti múlton merengve ezt a 13-as esztendőt tette a lupé alá. És lásson csudát kend! Mintha most élne, és szétnézve helyzetjelentést írna kendnek. Nálam jóval különbet:

„Aki száz meg százezret rabol, Bírája lészen annak, akit a Szükség garast rabolni kényszerített.”

Méghogy a történelem nem ismétli önmagát? Méghogy kétszer nem léphetünk ugyanabba a folyóba? Na, ja! Persze. A töri nem szok cselekedni, meg a Dunába lépés, meg a Dunába lövés között még ezernyi vari létezik, amik nem kifejezetten sorolhatók az emberi szabadságjogok közé. Hagyjukmá! A Norvég Alap jár, és kész! A nyugdíj az csak adható!

A Jani, meg a tata folyton zrikálják egymást. Főleg mióta a tata letette a cigit, a Jani meg nem. Köhög. A tata mondja is neki rögtön; „Köhögd ki, kinek adtátok el ócskavasba, a munka világába vezető hidat!” Mire a Jani: „Dik má! Feketén toljuk a napszámot a parlamentben pöffeszkedő gádzsóknak, amíg ők a jachton hűsölnek és mégis az övék minden lovetta!” A tata: „Sukar csávó ne legyél már rasszista”. A Jani: „Én-e magyar testvérem? Belőled is nyeretlen két évest csináltak a politikusok, mint belőlem, gárdista gúnyában már itt vannak a csendőrök, de se kemence, se ember, aki eldugna előlük.” Tata: „Ez már igaz, ráadásul mára már önköltséges a lett a krematórium is. Most írja az újság: Az elhunytak 80 százaléka a 150 ezer forintnál kisebb ellátást kapók közül kerül ki.” A Jani egyetértően; „Látod-e? A Maugli az őserdőben megtanulta, hogy ki kivel van. Mi itt, a gödörben erre se vagyunk képesek.”

Bütyökfalva, 2021. augusztus 14.

Mirtill

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.