Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ének a kukában

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! A tegnapi kedvencem nekem a Fidelitas harcos kiállása. Most éppen találtak egy új okot arra, hogy miért istenments az ellenzékre szavazni.

👏🏼 2010 óta Magyarország közel 900 hazai rendezésű nemzetközi sporteseményt szervezett. Többszörösére nőtt a szabadidősportra, az utánpótlás-nevelésre, az egyesületek, az iskolai, a diák és a felsőoktatási sport támogatására szánt összeg.
😡 Mindeközben a Gyurcsány vezette baloldal folyamatosan a sport ellen kampányol; megpuccsolták a budapesti olimpiát és úgy támadnak minden sportberuházást, hogy közben álszent módon ott pöffeszkednek a mérkőzéseken.
❗ A 2022-es választás tétje a magyar sport megmaradása is.

Ezt azért beszéljük meg! Kezdve onnan, hogy én ahány csoportképet néztem a fidelitasos, lelkes, tüzes tekintetű fiatalokról, azt kellett megállapítanom, hogy legalább a felük – inkább több – bőven túlsúlyos. Hogy érthetőbb legyen az egyszerűbb lelkek számára: annyi lógócsöcsű, gatyából kibuggyanó pocakos pasast és tokás, nagy ülőfelülettel ellátott lányt ritkán látni egy rakáson, mint egy tetszőleges csoportképen bármelyik Fidalitas esemény kapcsán. Ezt bárki bátran ellenőrizheti, egy rákeresés az egész. Nem lenne ezzel semmi gondom, mindenki úgy néz ki, ahogy akar és ahogy tud. Kizárólag azért bosszant a dolog, mert álságos. Ha ennyire odavannak a sportért, miért nem csinálják? Bőségesen szüksége lenne rá a többségüknek, ráadásul különösebb beruházást sem igényel mondjuk a futás, egy jó cipő bőven elég hozzá. Az a helyzet, hogy megint erőteljesen kilóg a lóláb. Nem más ez a hőbörgés sem, mint az összes többi, egyszerű propagandáról van szó. Dolgoznak, kaparnak, könyökölnek az ifjak, hátha akad valami jó kis poszt, és élhetnek közpénzből, nem kell küzdeniük a munkaerőpiacon. Azt már megkérdezni sem érdemes, hogy hol látják az összefüggést a sportellenes baloldal, és az olimpiára elszórni tervezett milliárdok – amely milliárdokat végül sikerült is elszórni, természetesen az alkotmányos költség bekalkulálásával -, mi köze a számtalan nemzetközi, iszonyatosan túlárazott sportrendezvénynek a tömegsporthoz, mennyit profitál ebből az egészből az emberek többsége, és mennyit Orbán érdekköre. Végül amit azért örömmel megkérdeznék a fiatalon is totyakos sportrajongóktól: azt hogy képzelik, hogy ellenzéki nem mehet sporteseményre, mert az csak álszent pöffeszkedés? Az az ellenzéki éppen úgy befizette az adókat és járulékokat, éppen úgy benne van a hozzájárulása azokban a létesítményekben és versenyekben, mint egy fideszesnek. Ezt egyetlen esetben lehetne joggal számon kérni: ha a fideszesek és fidelitasosok építették volna saját pénzből a stadionokat, ők fizették volna kizárólag a rendezvényeket. Ameddig ez nincs így, addig oda és akkor megy bármelyik ellenzéki, ahová és amikor akar.

A nap híre (megint, nagyjából ötvenedszer), hogy az aljas, gaz baloldal – jelen esetben Fekete-Győr András, de ez időről időre változik – beengedné az óvodákba a transzneműeket, hogy ott ők szexuális felvilágosítást tartsanak. Nem állítom, hogy mostanában voltak kicsik a gyerekeim, azóta talán nagyot változott a világ, én pedig lemaradtam, de régebben nem volt divat ovisoknak ilyen felvilágosítást tartani. Most igen? Ha igen, akkor 11 éven át transzneműek csinálták, csak mostantól nem tudják, mert Orbán Viktor megtiltotta nekik? Ha eddig tarthattak és tartottak is ilyen előadásokat a dedeknek, akkor hogy létezik, hogy nem rohanták meg a nemátalakító klinikákat? Vagy legalább nem lettek melegek már a szivárvány látványától is? Nem értem én ezt.

De azt sem, hogy Novák Katalin miből gondolja, hogy bárkit érdekel a magánéleti lírája. Erre a posztra gondolok:

Annak idején egy vízitúrán kezdődött a kapcsolatunk, de ez sem ma volt, hanem bizony már 22 éve, a múlt évezredben, 1999-ben… ez most a Dráva, nem a Rába, és most már nem kettesben, hanem a három gyerekünkkel vízitúrázunk.

Csak remélni tudom, hogy nem sorozatnak szánja, és a következő rész nem a nemi élet buktatóiról fog szólni. Bár már az sem lenne igazán meglepő. Talán ő így harcol a melegek és transzneműek káros befolyása ellen, hogy a Facebookon tart szexuális felvilágosítást. Igazán nem állítom, hogy epedve vártam.

Bezzeg Kovács Zoltán annál izgatottabb a vadászkiállítás közelgő megnyitója miatt.

Körülöttünk Magyarország 🇭🇺🦌
A Kerekes Band elkészítette az “Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás hivatalos dalát, amit a Csodaszarvas legendája ihletett. A legenda, ahogy a dal is magyarságunk ősi gyökereiről szól, amelyeknek a vadászat és a természet szeretete a mai napig elválaszthatatlan részét képezi!
Szerintem jó lett! Hallgassák meg!
Azt tudom, hogy miről szól a csodaszarvas legendája, mert jártam iskolába. A hivatalos dal szerzője valószínűleg máshová járhatott, máskülönben tudná, hogy a szarvas nem Magyarországra vezette és nem a magyarokat, hanem az Azovi-tengerhez Hunort és Magort. A többi stimmel, kivéve, hogy talán annyira nem lett jó a dal. Vagy csak nekem van botfülem, ez egyáltalán nem kizárt. Nagyjából másfél percet bírtam belőle meghallgatni, mielőtt leterített az agyérgörcs, ami mindig megtalál, ha valaki egy pléhkukában zörög és ordít egyidejűleg. Ettől még persze lehet ez nagyszerű zene, én nem vonom kétségbe. Aki gondolja, nézze meg szépen, itt a videó.
Én most búcsúzom, hamarosan jövünk az első beszólással. Jó ébredezést!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.