Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Lemoshatatlan szégyen

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Harmatos jóreggelt és egy újabb civilizált, kulturált, nyílt napot mindenkinek a zárt osztályra emlékeztető zárt osztályon és azon kívül is! Arra a következtetésre jutottam, hogy jódolgában ez a hatalom már tényleg nem tudja, mihez kezdjen magával, a pihent agyával, a rothadó lelkével, a züllött erkölcseivel. Nincs az az alávalóság, ami már ne férne rá a pofájukra. És itt még csak nem is az olyan apróságokra gondolok, mint hogy Európa unortodox felmosóemberének egyenesen három repülőgép kell ahhoz, hogy megoldja azt, amihez egy is bőven elég lett volna (elhurcolni 33 ajándék lélegeztetőgépet Mongóliába). Ha valaki egyszer elkészíti az összes, keleti nyitás fedősztori néven futó röpködésének listáját, ki fog derülni, hogy már nemcsak az országot tüntették el, hanem azt a fehér foltot is, amit Ady annak idején a helyére vizionált.

Próbálok nem csapongani, csak a lényegre, vagyis a legelvetemültebb disznóságokra fókuszálni, de ez egyáltalán nem könnyű. Ha ekkora fordulatszámon pörgetik a korrupciós és agymosó-lélekölő-debilizáló gépezetet az augusztusi uborkaszezonban is, mint ahogy mostanában látjuk, akkor a választásokig szó szerint mindmeghalunk. Ha már az Állami Számvevőszék elnökének adnak a szájába olyan veretes választási kampánylózungokat (pedig Domokos saját bevallása szerint, hogy az ÁSZ feladata egyebek mellett a közjó szolgálata, hogy javaslataik, véleményük nem politikai jellegű lózungok gyűjteménye, hanem kemény szakmai meló eredménye) miszerint az ember annyira értékes, hogy egyáltalán nem kellene adóztatni azért, mert dolgozik, így a személyi jövedelemadó akár nulla százalékos is lehetne”, ráadásul nem is titkolják, hogy a függetlennek hazudott pártkatona delirálásában arra reagál, hogy Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölti programjának része a progresszív, többkulcsos adózás, akkor ez határozottan újabb szintje a látszatokra sem adó, tényeken és igazságon túli politikai kommunikációnak. Szürreális, hogy miközben a vállalatokra kivetett 9 százalékos társasasági adó mellett a szja 15%, a 27%-os áfa pedig világszinten is kiemelkedőnek számít, Domokos nertárs arról pofázik, hogy a baloldal emelné a személyi jövedelemadót, holott éppen az ellenkezőjére lenne szükség, hát hiszen „az adókat, amennyire csak lehet, vissza kell venni”.

Tényleg nem világos, hogy ezek után mi a probléma az örök élettel és az ingyen sörrel. Az alapjövedelemről még beszélni is szentségtörés, ezek meg a nulla százalékos jövedelmadóval zsibbasztják a populációt? Ez még Matolcsy ősi mexikói közmondásokkal feldobott ezoterikus közgazdaságtani ámokfutásaihoz képest is ütős. A 200 ezer forintos minimálbér bevezetését 11 év alatt sem sikerült megugraniuk, sőt, most sem vezették be, cserébe nemzetileg konzultálnak róla, mert ki tudja, lehet, hogy vannak, akik nem magasabb, hanem alacsonyabb minimálbért szeretnének. Ehhez képest az Állami Számvevőszék láthatóan politikai utasításokat végrehajtó elnöke – aki szerint a Facebookon vásárolt politikai hirdetés nem politikai hirdetés, ha fideszes a vásárló -, azon lamentál a soros parlamenti választás előtt, hogy a nullaszázalékos jövedelemadó, igen, az lenne a megoldás. Európa legmagasabb áfájával, második legmagasabb inflációjával, a teljesen elszabadult államadósság mellett Domokos bácsi mesét mond az állampárt és annak mindenható vezetője iránt gyermeki naivitással rajongó közönségnek.  

Jó, tudom, hogy a tények, a realitás soha nem zavarta az Orbán-rezsimet abban, hogy a kemény munkával, kitartóan butított populáció  átverése, szellemi és anyagi kizsigerelése árán is a hatalomban maradást hajszolják. Az érzelmi manipulációs hadviselést korábban elképzelhetetlen szintre emelték, a választókat pedig arra kondicionálták, hogy logikát, értelmet, de még jóérzést se keressenek az eléjük hányt moslékban, bőven elég, ha vakon hisznek, nem kételkednek, nem kérdőjeleznek meg, hiszen a vezér nem tévedhet, neki mindig igaza van. Akkor is, amikor éppen kormányhatározatokba írja az alufóliasisakos hisztérikus rohamait, és például propagandaháborút indít Norvégia ellen, mert a pénz neki jár. Jut is eszembe erről: az megvan, hogy fideszes politikusok által irányított szervezetek nyertek a Norvég Alap helyén felállított államifideszes civil programon? Az megvan, hogy a Városi Civil Alap legnagyobb, egyenként 15 milliós támogatásainak további nyertesei között elvétve találni olyat, amelyik ne kötődne közvetve vagy közvetlenül kormánypárti politikusokhoz vagy Fidesz-közeli üzleti körökhöz? Németh Szilárd, Mészáros Lőrinc, Tállai András, Seszták Miklós – csak néhány név, amely az Átlátszó által bemutatott, közpénzzel megdobott, rohadtul civil szervezetek kapcsán előkerült. Ha valaki – mint például Bencsik Nemmunkásőr András – teátrálisan, levegő után kapkodva nem érti, mi bajuk van a norvégoknak, és miért van igazuk abban, hogy ha civilekről van szó, akkor azt se hiszik el az Orbán-kormánynak, amit kérdez, akkor itt a bizonyíték. A fogalmat sem ismerik.

Ebbe most részletesen nem szeretnék belemenni, mert az senkinek nem okozna örömöt a nyomdafestéket nem tűrő, hűvös halomba hányt káromkodások mellett, de muszáj lesz: lemoshatatlan nemzeti szégyen, hogy miközben a csilliárdos vagyonban fuldokló, aluliskolázott Forbes-listás disznószerelő és üzleti köre még ebből a pármilliós állami civilkedésből sem maradhat ki, a többezer elesett, mélyszegény, támogatásra szoruló magyar gyerekről és felnőttről gondoskodó, a hatalom által egy évtizede boszorkányüldözött, mindenéből kiforgatott, az teljes ellehetetlenülés szélén álló Magyar Evangéliumi Testvérközösség szegedi iskolájában a NAV végrehajtói egyszerűen nem találnak semmilyen lefoglalható, értékesíthető cuccot. Mert már mindenüket elvették. Miközben a kormányhű katolikus egyház óvodafejlesztési programja több mint 10 milliárd forint állami támogatást kap, a nem kormányhű, egyszerűen csak a mindent telibeszaró, szociálisan érzéketlen fideszes állam feladatait átvállaló, a keresztény tanításokat igazi keresztényekhez méltó módon értelmező és aszerint cselekvő Iványi Gábor egyházával még köznevelési szerződést sem hajlandóak kötni. Nemhogy 10 milliárdokat nem kapnak, de a korábbi csökkentés után legutóbb megint 95 millió forintot vettek el iskoláiktól. És volt pofájuk a járvány elleni védekezést hivatkozási alapként felhozni.

Lemoshatatlan nemzeti szégyen, hogy miközben egy elvetemült, kisformátumú, eltorzult erkölcsű ember személyes sérelmei megbosszulásának oltárán az ország legkiszolgáltatottabb, földön fekvő, önérdekérvényesítésre képtelen, keresztény (??!!) lakóit rugdossa egy mélyen álkeresztény kormány, a türk-kipcsak autokrata haverjaik segge alá ingyen bársonyszéket tolnak. Közpénzből. 2019 szeptembere óta közel 900 millió forintot fizettek ki. Mire is? A Türk Tanács két, természetesen ingyen használt budai képviseletének fenntartására, beleszámítva a hazai és nemzetközi munkatársak bér- és járulékköltségeit, az üzemeltetési díjat és a protokollköltségeket. Vagyis miközben a magyar gyerek, a magyar felnőtt semmit nem ér nekik, ha szegény és elesett, azaz politikai értelemben haszontalan, elvetemült diktatúrák képviselőinek rendeznek be Magyarországon luxusrezidenciát. És igen, ezek szó szerint érinthetetlenek. És igen, apropó nulla százalékos jövedelemadó: ezek valóban teljes adómentességet élveznek. Miközben a saját állampolgáraikat megfigyeltetik, lehallgattatják, miközben a magyar civil szervezeteket törvénytelenül lerohanják és rájuk rúgják az ajtót, ezeknek teljes diplomáciai védelem jár. Ezeknél nem randalírozhat a NAV, mint Iványi Gáboréknál, a türk elvtársak magyar közpénzből kacsalábon forgó irodájának vagyonát, eszközeit és archívumait nem lehet lefoglalni, átkutatni és elkobozni, ezek minden hatósági eljárás alól mentesülnek.

Ez így, ahogy van, lemoshatatlan szégyen. Erre sehol a világon nem lenne kifogás, magyarázat, indok, ami erkölcsi dimenzióban értelmezhető, ami magára valamit, bármilyen keveset is adó, az önbecsülés utolsó pislákoló lángját őrző ország torkán lenyomható lehetne. Itt röhögve le lehet nyomni. Ahogy ezt is: nincs szaros 40 milliárd forint a Velencei-tó megmentésére, de közben a gyerekkori traumák által megvert, minden emberi vonásából kivetkőzött miniszterelnök közpénzből épült, veszteségesen működő felcsúti játékvasútja melletti csónakázótóhoz kilátót, éttermet és többfunkciós sportpályát építenek közpénzből. Mert ez még ott nem volt. És mer rájöttek, hogy TÁRSADALMI IGÉNY van rá. Közhely ide vagy oda, megette a fene az ilyen társadalmat. Amelynek igénye van a nyakán taposó elit minden egyes közpénzpazarló, rongyrázó elmebajának finanszírozására, de arra nincs igénye, hogy emberszámba vegyék, hogy az emberi méltóságát és az emberhez méltó élethez való jogát tiszteletben tartsák, hogy legalább akkor ne rúgjanak belé, amikor már a földön fekszik. Hogy legalább abba ne rúgjanak bele, aki a földön fekszik. Lemoshatatlan szégyen, hogy idáig jutottunk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.