Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Senki nem teheti fel a kezét, hogy én nem láttam, én nem hallottam semmit, én ott sem voltam

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Őszintén szólva én meg azt gondolom erről a Fox News-os sztoriról, hogy őgengsztersége igen csak be van szaródva. De úgy igazán. Az a rinya, amit előadott arról, hogy őt bántsa az egész világ, hogy fel van készülve arra, hogy a globális antiszemita baloldal beavatkozik a választásokba, holott szegény lelkem teljes mell-, illetve vállszélességgel tartóztatja fel évek óta a gaz migránshordákat – mit ne mondjak -, igencsak megmosolyogtató  számomra. Emberek, ez a végjáték kezdete. Mondjátok majd, hogy én mondtam. Már fizet azért, hogy a baromságait Amerikában is hallják. Kapaszkodik, görcsösen kalimpál, de már nincs benne erő. Megöregedett, kiégett, elmúlt. Orbán tündöklése és bukása. A vírus csak bevitt neki néhány olyan ütést, amitől megszédült, de úgy tűnik, az Európai Unió végre megtalálta a módját, hogyan vigye padlóra a mi félistenünket. Lassan ugyan, nem kiütéssel, és ha az utolsó menet legvégén is, de le fogjuk győzni ezt a sportszerűtlen, inkorrekt, aljas figurát.

Az az elmúlt két napban sokat emlegetett állítása, miszerint személyes sértés minden magyar számára, ha őt gengszternek, ráadásul totalitárius gengszternek nevezik, az én olvasatomban a beismerés jele volt. Eddig azt hittem, nem jut el hozzá a külvilág zaja, azt hittem, mert nem egyszer ezt állította, nem foglakozik az ellenzékkel és a bírálóival. Azt hittem, hermetikusan elzárták mindenféle kritikáktól, ezért nem is vesz róluk tudomást. De nem. Ez volt a beismerő vallomás, amiben a borítékolható végkifejlettől rettegő, az úgynevezett politikai halálsoron ülő, saját bűneit számba vevő elítélt ül. Mert tudja, hogy mivel vádolják, és nemcsak a hazai ellenzék vagy az Európai Unió, hanem például az USA elnöke is. Felfogta, ki is ő valójában, talán egy pillanatra visszazökkent a valóságba, és látta magát a vádlottak padján. Ez az ember szerintem konkrétan agonizál, és gyónni próbál. Próbál visszaigazolásokat keresni az elmúlt 12 év aljas bűneire, azért védi magát ezzel a mondatszerkezettel. Személyes sértés minden magyar számára? Micsoda? Engem nyugodtan lehúzhat a listáról, és azt hiszem, egyáltalán nem én vagyok az egyedüli. Sőt, majdnem biztos vagyok benne, hogy ma már sokkal többen megvetik, mint amennyien istenítik. Gengszternek nevezik? Miért, minek nevezzék? Ha erre a jelzőre szolgált rá, akkor annak fogják hívni, és ez alighanem még a szalonképesebb jelzők közé tartozik. Mert lenne vagy 100 szó amit kapásból le tudnék írni, hogy mi mindennek lehetne még nevezni ezt a tudathasadt földesurat.

Egy gyáva, sunyi, jellemtelen diktátorka, egy, a saját érdekeiért bárkit és bármit beáldozni képes utolsó senki. Egy olyan sajnálatosan meghasonlott elme, aki 100 évente jön világra, és aki jellemzően csak pusztítást és káoszt hagy maga után. A megtestesült gonosz, egy olyan manipulátor, aki a saját polgártársain, országa lakóin vesz revansot a sérelmei miatt. Aki mióta csak hatalom került a kezébe, azóta él vissza vele, miközben rendre hátba szúrta a szövetségeseit. Ez nem politikus, hanem egy zsarnok. Szégyenfoltja a magyar történelemnek, egy olyan embertípus, aki megtestesíti mindazt, amit egy önkényúr szimbolizál. Az ilyen erkölcsileg züllött alakok miatt robbannak ki háborúk, szenvednek emberek, és pusztul el a Föld. Az ilyenek miatt jött létre az ENSZ. Az ilyenekre vadásznak a titkosszolgálatok, csak most kivételesen pont ez ül a toronyban, és ő irányítja a titkosszolgálatokat. Az ilyenek miatt éheznek emberek, és menekülnek el az országból. Akit egy lapon emlegetnek Putyinnal, Erdogannal, Lukasenkával, Asszaddal (itt van mind, meg lehet nézni, mint a römikártyán).

Hát nem, kérem tisztelettel, nekem abszolút nem sértés ezt az alakot gengszternek nevezni. Ezért itt és most, sokadszorra is ünnepélyesen elhatárolódom ettől a világ szégyenétől. Mert amit művel, és amit a mi nevünkben cselekszik, arra nem tegnap óta nincsenek szavak. Ha valaki nekem azt mondja, hogy 2010 után 11 évvel ebben a penetránsan szalonképtelen társaságban fog díszelegni, akkor azt mondtam volna, hogy valószínű. Nem nagy dicsőség sajnos, de ez a helyzet. Akkor is tudtam, hogy ez a pali egy nárcisztikus autokrata. Igazam lett, és szerintem sokan így vagyunk ezzel, csak nem akartuk elhinni. Pedig de!

És ez nagy figyelmeztetés az egész világnak: ha nem gyomlálunk rendesen, a gaz bármikor kinőhet akár a beton alól is. Mindig tartsuk rendben a környezetünket, mindig figyeljünk oda, ha egy kártevő megtámadja a veteményest, mert hamar elszaporodik, és akkor már nagyobb a kár, mint gondolnánk. Senki nem teheti fel a kezét, hogy én nem láttam, én nem hallottam semmit, én ott sem voltam! De, bizony mindenki itt van, és mindenki itt volt, akinek most még ráadásul jól meg is kéne sértődnie, mert a gengsztert gengszternek nevezik. A mi felelősségünk, hogy ez megtörténhetett. Tanulnunk kell a hibákból, vagy örökre megrekedünk ebben a posványos, avitt ideológiákkal zsibbasztott országban. El kell engedni Trianont, fel kell dolgozni a múlt veszteségeit, és szembe kell nézni a valósággal. Ezt a fasiszta hergelést, ezt a náci ideológiával rokon fideszes retorikát ki kell söpörni a közéletből. Békesség és összefogás nélkül soha nem leszünk nemzet. Az, amit ezek az alakok annak hazudnak, az, hogy mindent felcímkéztek a nemzeti jelzővel, egy hazugság. Délibáb. Ez csak egy nacionalista csatakiáltás, ami mögé bebújva megosztanak, és egymás ellen hergelnek minket.

Amit most látunk, tragikus és szomorú. Orbán és csapata tudja, hogyan manipulálja a sajátjait, és hogyan hergelje az ellenzőit. Mint a kutyaviadalokon. Azok az állatok csóválnák a farkukat, játszanának egymással, és visszahoznák az eldobott labdát egy normális világban. De itt, a Kárpát-medence kellős közepén a békés kutyusok helyett habzó szájú, csorgó nyálú vérebek lettünk, egymás ellen uszítva, egymásra acsarogva, egymás torkának esve. Utálom ezt a légkört, fojtogat. Nyugalmat szeretnék. Semmi mást.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.