Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Dennis Prager: Én hiszek a magyar, a román, a kanadai nacionalizmusban, mert egyesíti az embereket

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Dennis Prager előadást tartott a fideszes elit fesztiválján, az esztergomi MCC Feszten, ahol is megtudhattuk, hogy Magyarország és Lengyelország azért harcol, hogy megmentse a Nyugatot. Prager a PragerU online szabadegyetem alapítója, valamint egy befolyásos rádiós személyiség, aki a Republikánus párt támogatója. A Wikipédia szerint politikai irányultsága leginkább a szociális konzervativizmussal írható le, ami kissé érthetetlen, ha megnézzük, hogy miket is mondott az MCC Feszten. Kezdjük is az elején.

Ha a nyugati civilizációt meg lehet menteni, akkor Közép-Európa mentheti meg – jelentette ki határozottan az amerikai médiaszemélyiség. Mint kifejtette: Nyugat-Európa elveszett, és bár Amerika még nem, de nincsen jó állapotban. Prager szerint ha a baloldal átvesz egy országot, egyetemet, vagy honlapot, ott nincs többé szólásszabadság. 

Ha már Amerikából érkezett ez a jóember, azért megkérdezném, hogy mi is történt akkor, amikor Donald Trump megnyerte a választásokat annak idején? Kivirágzott a demokrácia és a szólásszabadság? Mert én úgy emlékszem, hogy ennek pont az ellenkezője történt, noha Trump az általa is támogatott Republikánus Párt jelöltje volt, amely mint tudjuk, nem épp a baloldallal egyenlő. Trump önhatalmúlag hozott meg egy sor döntést, szakemberek százait rúgta ki, mert nem értettek egyet a döntéseivel, vagy tiltott ki újságírókat a sajtótájékoztatókról. Állandó jelleggel hazudott a közvéleménynek, majd a veresége után lényegében ő volt az, aki a Capitolium elleni ostromora szólította fel a híveit, amely ostromnak aztán több halálos áldoazata is volt.

Lehet, hogy a Nyugat valóban megváltozik, de ennek az embernek fogalma sincs arról, hogy mit tett Orbán Magyarországgal, vagy Kaczynski Lengyelországgal. Ő nem beszélt azon „menekültek” százezreivel, azért azért hagyták el a szülőhazájukat, mert már nem voltak képesek elviselni az otthoni politikai közeget. Amerikából többen is úgy érkeznek Magyarországra, hogy fogalmuk sincs a valóságról, egyfajta utópisztikus kép van a szemük előtt, aminek semmi valóságalapja sincs. Orbán nem a magyarokért vív harcot a nyugati nagyhatalmakkal szemben, hanem a magyarokkal vette fel a harcot, mégpedig azokkal a magyarokkal, akik nem értenek vele egyet. Két részre szakította az országot, elszabadította a gyűlöletet, aktuálisan éppen a homofób indulatokat, aminek már most jól látható eredményei vannak.

Ehhez képest itt a Nyugaton ilyen elő sem fordulhatna. Én is azért tudom, mert már több mint 10 éve ezen az állítólag összeomlófélben lévő Nyugaton élek, noha azért haza szoktam látogatni Magyarországra. Akkor viszont nem azt látom, hogy milyen hihetetlen virágzásnak indult a hazám, hanem azt, hogy milyen újabb problémákkal néznek szembe az emberek, és mennyire nem változott lényegében semmi az elmúlt 10 évben. Annak ellenére sem, hogy soha korábban nem látott pénzek érkeztek az Európai Unióból. Meg lehetett volna újítani, versenyképes, fejlődő pályára lehetett volna állítani a fél országot, ehelyett stadionok és templomok nőttek ki minden bokorból, de például az utak ugyanolyan rosszak, ha nem rosszabbak, mint 10 éve. A kórházak helyzete nem javult egy cseppet sem, az iskolák színvonala pedig egyre borzalmasabb.

De nem is ez a fontos, hanem a következő gondolatok:

A  nacionalizmus és a vallás tud jó és rossz is lenni. A nacionalizmus tud nagyon jó lenni, mert egyesíti az embereket, vallástól, bőrszíntől függetlenül, és én hiszek a magyar, a román, a kanadai nacionalizmusban, mert egyesíti az embereket – de a baloldal le akarja ezt rombolni.

Egyesíti az embereket, értem. Hány évet is élt ez az ember Magyarországon az elmúlt 10 évben? Már csak azért kérdezem, mert ennyire megosztott ez az ország, szerintem az elmúlt évtizedekben soha nem volt. Soha nem fordulhatott az elő, hogy valakit leüssenek, leköpjenek, savval fenyegessenek, vagy gázfegyvert fogjanak rá csak azért, mert más politikai véleményen van. Korábban nem vertek össze valakit azért, mert meleg, mint ahogy azért sem, mert sípolni mert egy miniszterelnöki beszéden. De tudom, egyrészt Gyurcsány bezzeg szemeket lövetett ki, másrészt biztosan én vagyok a maradi és tévesen hiszem, hogy az emberek egyesítése azt kellene, hogy jelentse: megértik a másikat és képesek a békés együttélésre akkor is, ha teljesen mást gondolnak a világról. Biztosan ez is valami nyugati ármány, hiszen lehet, hogy a konzervatívok szerint az emberek egyesítése azt jelenti, hogy egyesülnek egy közös célért, ami nem egyéb, mint mások gyűlölete.

Úgy gondolom, elég szánalmas, hogy idejönnek mindenféle Trump-hívő republikánusok, és jó pénzért felmondják a kormány egyébként is mindenhonnan ömlő hazugságait. Ha annyira érdekli őket a Kánaán, miért nem töltenek hosszabb időt Magyarországon, miért nem tapasztalják meg mit is jelent a mindennapi élet? Na nem egy budapesti hotelben, hanem valahol vidéken, ahol az egyszerű emberek életét személyesen megtapasztalva érdemi véleményt fogalmazhatnak majd meg. Egy főváros ugyanis soha nem tekinthető reprezentatív egy országra nézve. Az mindig fejlettebb, mint az ország többi része és a nyitottság is jóval inkább szembetűnő. Tapasztalja ezt meg Prager úr, aztán egy év múlva fejtse ki újra a véleményét, akkor már úgy, hogy tisztában van a magyar valósággal. Az az előadás már valóban érdekelne, szemben ezzel a mostani harmatgyenge, mélyen ostoba próbálkozásával, miszerint mindenről mindenhol a baloldal tehet.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.