Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Akinek még maradt némi józan esze, nagyon vigyázzon rá

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Üde szombat reggelt, rengeteg fényt és friss levegőt kívánok mindenkinek! Ahhoz képest, hogy a NER-nek és az ő fénylő csillagának lassan sikerül Magyarországot a világ szélsőjobbos átjáróházává, lerakatává, kanálisává – vagy nevezze ki minek akarja – zülleszteni, sem a fény, sem a friss levegő nem tűnik magától értetődőnek. Nem kifejezetten célom darabjaira cincálni a még sajtónak nevezhető magyar sajtó által teljes bűzölgő pompájában bemutatott, a NER fényességes teliholdjának amerikai címlapokat és főműsoridős rivaldafényt érő, interjúnak viszont nehezen nevezhető Tucker Carlson-parádét, (aminek még egyáltalán nincs vége, ma előadást tart a csávó a fideszes értelmiség fesztiválján), ámde kénytelen vagyok ezzel a témával mégis foglalkozni. Nem azért, mert megsértődtem volna azon, hogy a totalitárius főgengsztert és gazembert megsértették, hiszen mióta Kövér László eldöntötte, hogy aki nem fideszes, az magyar sem lehet, elengedtem ezt a dolgot. Hanem.

Önmagában szomorúnak tartom – bár ez az Orbán-kormány jellegéből fakadóan sajnos eléggé magától értetődő -, hogy a kormány szerint bármikor bármiről szívesen hazudozó, csúsztató, ha szükséges, akár összeesküvéseket is szívesen terjesztő, a valósággal súlyosan hadilábon álló, vagy egyenesen valóságtagadó szélsőséges megmondóemberekből importra szorulunk. Végtelenül cinikusnak, egyben a magából kivetkőzött, korrupt kormányzat egyre átlátszóbb vergődése tünetének tudom be, hogy miközben arról tartanak toporzékoló, több felvonásos előadásokat a világnak, hogy ki mindenkinek nincs joga bírálni őket, véleményt mondani róluk, ki mindenki maradjon a kaptafájánál, és ne szóljon bele abba, hogy ők mit, hogyan és miért, a vezérkos imidzsét évek óta külföldi (orbánul: a nyelvünket nem beszélő) megmondóemberekkel, véleményvezérekkel próbálják megtámasztani, tisztára mosni és szalonképtelen, dühöngő rombolását megmagyarázni a világnak.

Igen, az rohadt cinikus és gyomorforgató, hogy miközben a nagyember most már több mint egy évtizede egyetlen tőle és a hatalmától független magyar sajtóorgánumnak nem hajlandó nemhogy interjút adni, de egyáltalán szóbaállni velük, miközben a testőrei gyűrűjében, féknyúzozva menekül a nemes egyszerűséggel csak provokációnak bélyegzett, a közvélemény érdeklődésére azonban nagyon is számot tartó kérdések elől, az igazmondásra csak korlátozottan képes Tucker Carlsonoknak és hozzá hasonló állítólagos konzervatív-jobboldali beszélő fejeknek fizetnek kemény pénzeket azért, hogy azt kérdezzék Orbántól, amire pozitívan tud válaszolni, és amire egyáltalán hajlandó válaszolni. A Fox News trumpista amerikai kanális sztárja – sokan másokkal ellentétben – azok közé tartozik, akiknek joguk van Orbán illiberális ámokfutását körbelefetyelni, körbedicsérni, hiszen Orbán és az ő szögesdrótos kerítésének ájult csodálata és piedesztálra emelése közben egyáltalán nem érdeklik őket (hát hiszen nem azért kapják a súlyos milliókat) a rezsim súlyos visszaélései és elvetemült gazemberségei.

Tehát még egyszer: az Orbán-kormány kemény pénzeket fizet azért (valaki magyarázza el az álnaivan méltatlankodó Kovács Zoltánnak is, aki szerint nevetséges az a felvetés, hogy fizetnek egy interjúért, hiszen Orbán Viktor és a kormány is állandóan kap interjúfelkérést, hogy nem vagyunk hülyék), hogy a Fox News amerikai közönsége főműsoridőben azt lássa és hallja, hogy Európa szereptévesztett és némi skizofrén hajlammal is megvert, fekete báránnyá lefokozott utcai, ketrec- és dzsungelharcosa arról lamentál, hogy az ő nemzeti-konzervatív alternatívája sikeresebb a mindennapi élet szintjén, mint a liberális nézetvilág, hogy valójában őt ezért báncsák kétharmadtól kétharmadig, miközben csak a vak és a hanyatló Nyugat nem képes látni és belátni, hogy ő minden tekintetben a helyes úton jár. Olyannyira, hogy lassan a keresztény családok is hozzánk költöznek Európa nyílt társadalmaiból.

Rakjuk ezt össze: 2021-ben, lassan 12 évnyi sikert sikerre halmozás után, rekord inflációval, rekord államadóssággal, rekord benzinárral, a konstans módon világrekorder ÁFA-val, a világ szégyene minimálbérrel, egy 30 ezer halálos áldozattal járó, a propaganda oltárán félrekezelt járvánnyal, uniós viszonylatban igencsak szegénynek számító lakossággal és sok egyéb büszkeségre okot adó vívmánnyal a mellényzsebben azt nem tudják megugrani, hogy az ordító orvoshiány miatt ne álljon le a sürgősségi betegellátás. Ezzel szemben Orbán arról hazudozik az amerikai Pesti TV mikrofonállványának, hogy ez itt Európa utolsó, LEGBIZTONSÁGOSABB földi paradicsoma, ahova egyetlen büdöstalpú migráns nem teszi be a lábát, és ahova tömött sorokban menekülnek a nyugati keresztények.

Jó, hát néha előfordul, hogy pszichés beteg, éles lőfegyverrel nem rendelkező nyomorultakra csap le a TEK, akik az orbánista erőszakszervezet példás bűnüldözésének nyomán aztán szilánkos koponyatöréssel fekszenek hónapokig az intenzív osztályon; lehet, hogy nagypályás, korrupt bűnözőket hagy futni a fideszes karhatalom, miközben a jogkövető, tisztességes állampolgárai ellen kémfegyverrel harcol, de szerencsére erről a Fox News agymosásán pallérozódó nyugati keresztények nem értesültek. Erről sem. Cserébe a fideszes közmédia összes mikrofonállványát egymagában megszégyenítő Carlson pajtás összefoglalta a jó pénzért síkhülyének nézett közönség (négyévente választópolgár számára) az Orbán-interjú tanulságait (miután előzőleg az általa megtekintett határkerítésről és az orbánista határvédelemről csúsztatott öblöseket, és senki nem vonta felelősségre). A csávó azt értette meg Orbánból, szerinte Orbán agymenésének az a tanulsága, hogy a drága választópolgárnak egyáltalán nem kell végignéznie, ahogy az országa összeomlik, nem kell olyan vezetőket választania, akik gyűlölik a populációt és megosztják, egymás ellen uszítják a saját polgáraikat, vagy olyanokat, akik megnyitják a határokat, rosszabbá teszik az országot, és növelik a bűnözést. És ezt így bele a pofánkba.

Nem volt olcsó, de mindent pénzt megért ez az interjú a NER-nek, meg lehet nézni az ájult kommenteket a videó alatt. Emberek, akik nem beszélik a nyelvünket, akiknek nagyon korlátozott a tudásuk Magyarországról, aki egyértelműen nem értenek meg minket (Orbántól idéztem), csodálattal ömlengenek e nagyszerű államférfiúról, aki a hazáját és a nemzetét helyezi az első helyre, áldassék minden lépése. Olyan emberekről van szó, akiknek esélyük nincs értesülni arról, hogy miként jutott el ez a nagyszerű államférfiú tizenkét év alatt oda, hogy ma már törvényben üldözi a szexuális kisebbségeket (zárt csomagolásba préseli a valóságot, mert akkor az nincs); hogy álproblémákról indít kamunépszavazást, miközben orvos nincs, aki ellássa a betegeket, tanár nincs, aki tanítsa a gyerekeket; hogy saját magával konzultál a köz pénzén arról, hogy tizenkét év korrupt ténykedés után emelje meg a kormánya a minimálbért, vagy inkább ne, és a sufnijogászkodás nagyobb dicsőségére most már kormányhatározatokba foglalja, hogy neki igaza van, ő akkora ajándék a saját, semmibe vett népének és az egész világnak, hogy neki minden jár.

Nem vagyok ellenzéki miniszterelnökjelölt, ezért nem tudom kijelenteni, hogy mindezt azért teszi, mert fél, vagy csak simán azért, mert rohamosan hanyatlik a szellemi állapota, vagy mert azt értette meg három zsinórban kétharmadból, hogy ennek a népnek akár szíjat is lehet hasogatni a hátából, akkor sem fog felébredni a NER mélyaltatásából. A végeredményt tekintve teljesen mindegy is. Aki vette a fáradságot, és ébren maradt az elmúlt tizenkét év agylúgozása ellenére is, annak most már nyugodtan lehet az az érzése, hogy itt lassan minden reggel egy újabb nyílt nap kezdődik a zárt osztályon. Miután a pitiánerséget új szintre emelve elkártyázták a Norvég Alap 77 milliárdos támogatását azért, hogy abból szaros 4 milliárdról ne azok a civilek dönthessenek, akiket korábban jogsértő, törvénytelen okádék módon vegzáltak az erőszakszervezeteikkel, most beleírták egy újabb kormányhatározatba: a Norvég Királyság tartozik Magyarországnak. Majd amikor kamatot is számolnak a tartozásra, és azt is beleírják, na, akkor megérkeztünk. Addig is szégyenkezhetünk, van miért. Amikor a kétharmadától megrészegült, korrupt sufnijogász, aki Soros pénzén Oxfordban csiszolta az intellektusát, hogy doktorjogászminiszterelnökké váljon, frontálisan ütközik a rendeleti kormányzás nyújtotta korlátlan teljhatalmi lehetőségekkel, és egy egész hasonszőrű, züllött erkölcsi bagázs szolgai módon követi az utasításait, nem kérdőjelezi meg sem az állapotát, sem a szándékait, akkor abból ez lesz. Szijjártó, Palkovics és Varga Mihály most bosszúból és a gazda akaratából jól felülvizsgálja a Magyarország és Norvégia közötti gazdasági kapcsolatokat. Nem merek, nem akarok, képtelen vagyok belegondolni, hogy ez mit jelent, de akinek még maradt némi józan esze, az nagyon vigyázzon rá.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.