Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kormányrendeleti Illiberalizmus

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt mindenkinek! Nem is tudom, hol kezdjem a (teg)napi egybenyitott elmegyógyda történeti összefoglalóját. Sőt, máris korrigálom magam, mert egy gyógydában gyógyítják az ápoltakat, vagy legalább törekszenek rá. Nálunk ilyesmi nem fordul elő, sőt, az egyik kórteremben lakó Napóleon vidáman hergeli a másik szobában lakó két Napóleont, miközben a negyedik Napóleon röhögve rájuk gyújtja az ágyneműt. Orvos nincs, a portás időnként megcsörgeti a kulcsait, hogy mindenki tisztában legyen vele, ő a főnök. Ezen a ponton már senki nem élvezi a dolgot, még az sem, aki nagyobbat tud ütni, vagy hangosabban tud ordítani. Kezdjük az oltásellenes baloldallal, mert úgy látom, a kormánypártnak (annak az egynek, ami van) sikerült kikotorni a szemetesből, felmelegíteni és tálalni. Megint.

Arra kérjük a baloldali pártokat, hogy fejezzék be az oltások elleni hergelést és a magyar emberek elbizonytalanítását. Magyarországon minden vakcina hatékony és biztonságos. Az oltás az egyetlen fegyver a koronavírus-járvány legyőzésére. Míg a kormány azért dolgozik, hogy minél több embert ösztönözzön az oltás felvételére, addig a baloldal azt keresi, hogyan kelthet bizonytalanságot az oltások hatékonyságával kapcsolatosan. Ez a negyedik hullám küszöbén felelőtlen és életveszélyes.

Fidesz – Magyar Polgári Szövetség (MTI-OS)

Csak tippelni tudok, mire gondolhatott a költő, mert természetesen azt nem írták le. Alighanem a kínai vakcina, az életkor és az ellenanyag összefüggéseiről szólhat a kicsiny levélke, bár erről szóló összellenzéki közleményt nem találtam. Én ugyan nem vagyok ellenzéki pártok, de azért még vidáman tudok reagálni. Távirati stílusban. Cuncimókuskáim! Senki nem oltásellenes. Senki nem hergel. Nem kellett volna időseket kínaival oltani. De még ezzel sincs baj, tesztelni kell és utánoltani, akinél nincs elég ellenanyag. Erről beszél mindenki. Aki nem érti, az agyilag gyenge. Ezzel sincs baj, csak akkor nem kell politizálni, hanem el kell menni árkot takarítani, azzal kevesebb bajt lehet okozni.

Mostanra biztosan állíthatjuk: a kormányrendelet az új csodaszer. Az mindenre és minden ellen hatékony. Mostantól hivatalosan is Kormányrendeleti Illiberalizmus az államformája a rántotthúsalakúnak. Az az alapvető jogok biztosa megszakértette a műtét előtti PCR tesztek fizetős voltát (aki önhibájából nincs oltva és halasztható műtét előtt áll, annak saját költségén tesztet kell csináltatnia) és alkotmányosan kifogásolhatónak találta. A kormány erre (nem szó szerint, de lényegében) azt felelte, hogy márpedig szerintük nem alkotmányellenes, az ombudsman bekaphatja, kormányhatározatba foglalják a kötelező, önköltséges PCR tesztet és szevasz. Én nem azt vitatom, hogy a kormánynak vagy az ombudsmannak van igaza, hanem ezt az egész eljárást. Hogy szarnak ők mindenre és mindenkire. A kérdés már csak az, hogy minek akkor ombudsman, minek vannak bíróságok, köztársasági elnök pláne minek van? Dísznek? Ha amúgy is azt csinál a maffia, amit akar, akkor simán szüntessék meg ezeket a hivatalokat, megmarad az erre fordított rengeteg pénz, egyből többet lehet lopni.

Azt írja a G7 portál, hogy elég komoly szarban van a gazdaság. Az infláció nem játszásiból emelkedik, hanem bajt jelez, és ezt a bajt nem fogja megoldani a jótékony idő. Habár a kormánynak bevált taktikája, hogy szarnak a kínos dolgokra, majd elmúlnak, vagy lesz helyette más téma, ami eltereli az emberek figyelmét az előzőről, ez ebben az esetben nem fog működni. A választásig talán sikerül valahogy kihúzni, de akár új kormány lesz, akár a régi folytathatja tovább a szabadrablást, a legelső és legfontosabb feladat az Európai Unióval egyenesbe hozni a dolgokat, mert fejlesztési források nélkül a fejünkre szakad az egész miskulancia. Már ha még előtte nem szakad rá. Mert például a Norvég Civil Alapok forrásait már elveszítette a magyar kormány. Mondhatni: kidobtak az ablakon 77 milliárd forintot. Az ok meglehetősen sokatmondó: Orbánék nem fogadták el azt a kikötését a támogató szervezetnek, hogy az összeg néhány százalékát nem a kormány, hanem tőlük független civil szervezetek oszthatják szét. Az történt, hogy a telhetetlen, korlátlan hatalomhoz ragaszkodó banda minden fillérre rá akarta tenni a kezét, ezért Magyarország egy büdös vasat sem kap. Akkor sem, ha a propagandisták igyekeznek mást hazudni.

Aláírásgyűjtést indított egy lengyelországi civil szervezet a magyar gyermekvédelmi törvény támogatására, a múlt héten kezdődött, folyamatban lévő akciót keddig több mint négy és fél ezren támogatták.

    Az aláírásgyűjtést szervező lengyel életvédő társaság, az Élet és Család Alapítvány (Fundacja Zycie i Rodzina) a varsói magyar nagykövetnek címzett petícióban megállapítja: a június közepén elfogadott magyar gyermekvédelmi törvényre „az LMBTQ-körök, valamint az őket támogató kormányok”, az Európai Unió és a média „a magyar kormány elleni kíméletlen kampánnyal” reagált.
    Az aláírók támogatásukat fejezik ki a magyar kormányzatnak, és azt kérik, hogy ne hátráljon meg az LMBTQ-lobbi nyomásgyakorlása előtt.
    Reményüket fejezik ki, hogy Lengyelországban is lehetőség nyílik majd a magyarországihoz hasonló szabályozás bevezetésére.
    A petíciót a konzervatív média, köztük a DoRzeczy hetilap, a niezalezna.pl hírportál és a TV Republika hírtelevízió honlapjain terjesztik – ismertette hírportálján a varsói Waclaw Felczak Lengyel-Magyar Együttműködési Intézet.
    A DoRzeczy főszerkesztője, Pawel Lisicki júniusi, Orbán bölcs lépése című kommentárjában „valódi áttörésnek és a bátorság megnyilvánulásának” nevezte a magyar törvényt. A nyugat-európai országokban egyre határozottabb a baloldali és liberális ideológia túlsúlya, annál fontosabb, hogy akadnak politikusok, akik képesek szembeszállni ezzel az irányzattal – áll a cikkben.
    „Az ilyen politikusok nem a kívülről befogadott, betanult szlogeneket ismételgető bábuk és papagájok szerepében lépnek fel a történelem színpadán, hanem erős jellemről tesznek tanúságot (…), védik az alapvető értékeket és elveket” – írta Lisicki, hozzáfűzve: ő maga éppen ezért üdvözli, hogy a magyar Országgyűlés megszavazta az Orbán Viktor vezette Fidesz által beterjesztett gyermekvédelmi törvényt. (MTI)

Ennek örvendezik éppen a lakájmédia. Akkor ez hogy is van pontosan? Nem az van, hogy a homofóbia annyira nemzeti ügy, hogy abba senki, még a birodalmi terveket szövögető aljas, liberális Brüsszel sem ugathat bele? Annyira nemzeti ügy, hogy itthon is csak fideszesek beszélhetnek róla, ők is csak bocskaiban és árvalányhajas kalapban, egy akácmézzel teli gémeskút peremére támaszkodva? Akkor most mi a helyzet? A lengyel testvérek azért belepofázhatnak? Vagy az van, ami mindig: bárki belepofázhat, aki Orbánnal ért egyet? Mert ez az egyedüli kritérium, eddig is ez volt. Amúgy szerintem a lengyel harcostársairól lassan lemondhat a vezér. Rohadtul kell nekik az uniós pénz, úgy néz ki, mégsem annyira fontos a független bíróság bedarálása, hajlandóak kitolatni belőle némi pénzért. Lassan egyedül marad Európa génhordozója. Már csak nekünk kell valamit kezdeni vele és bűntársaival. Az valóban nemzeti ügy, de sem méz, sem gémeskút nem szerepel benne.

Kellemes ébredezést mindenkinek! Hamarosan jövünk az első beszólással.