Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Rajta van az arcán a kíváncsiság: na, vajon mit írtam nekem?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt, és még annál is szebb napot kívánok mindenkinek! Vicces dolog, amikor a pénzügyminiszter és a jegybankelnök civakodik nyilvánosan. Akár el is hinném ezt a férfias kakaskodást, ha nem az lenne a gyanúm, hogy oltári nagy szar van a palacsintában, és ezt valakinek tudatnia kell a kéményen csodálkozó kisemberekkel, ez a valaki Matolcsy György. Nem azért kell persze tudatni velük a dolgot, mert hirtelenváratlanul úgy gondolta az ország kocafocistája, hogy rájuk tartozik, hanem azért, mert ha később nagyon beüt a mennykő, legyen mire hivatkozni. Hiszen ők szóltak. Közben Varga Mihály könyvelőnek az a dolga, hogy nyugtassa az izgulósabb országlakókat. Pontosan az történik, ami tizenéve mindig: propagandákkal és mesékkel helyettesítik a szakértelmet és a munkát.

A Pegasus-ügyben azonban egyáltalán semmit nem szándékoznak még csak hazudozni sem. Mióta Pintér Sándor volt kedves a maga visszafogott, szolid stílusában megfenyegetni az újságíróka – természetesen rajtuk keresztül lényegében az országot -, azóta mély kuss van ebben az ügyben. Én remélem, senki nem hiszi el, hogy nemzetbiztonsági kérdés az, hogy megtudhassuk, a saját kormányunk hajtott-e végre kibertámadást az ország lakói ellen. Ez nem lehet hadititok, a bűncselekmény soha nem az. Kötve hiszem, hogy ennyivel megúszták, bár biztosan nagyon szeretnék. Most inkább a döbbenet csendje van, de aligha marad ez ennyiben. Már csak azért sem, mert magyar újságírókon és ellenzéki szereplőkön kívül európai államfőket és egyéb politikusokat is érint a dolog. Őket aligha fogja tudni egy jól irányzott fenyegetéssel megfélemlíteni Pintér. És persze jó taktika, hogy amit nem titkosítanak ezer évre, az nemzetbiztonsági ügy és kuss legyen, de nem fog menni a végtelenségig, az biztos. A titkosításokat fel lehet oldani, aztán időnként igen méretes lopások bukkannak elő, a nemzetbiztonsági ügyekről pedig kiderülhet, hogy közönséges bűncselekmények. Az ilyen dolgok nyilvánosságra kerülése sosem szokott táncos-zenés esztrádműsorral zárulni.

Orbán Viktor végre felért a csúcsra (jelzem, az okosok szerint ilyenkor kell abbahagyni), én legalábbis hosszasan röhögtem a Facebook bejegyzésén. Van egy fotó Orbán Viktorról, ahogy megkapja a nemzeti konzultációs kérdőívet, és nagy érdeklődéssel veszi ki a borítékból. Rajta van az arcán a kíváncsiság: na, vajon mit írtam nekem? A következő fotón az látható, ahogy gondosan, egy tollal beixeli (beikszeli?) a szerinte helyes tippeket. Minderről később egy videó is felkerült. Nem akarok én beleszólni a miniszterek elnökének mentális állapotába, de felénk azt szokták javasolni annak, aki önmagával beszélget, hogy nézesse meg magát egy orvossal.

L. Simon László lett a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója. Úgy történt a dolog, hogy doktorprofesszor Kásler Miklós kinevezte. Nem tudom, hány olyan intézmény lehet még az országban, aminek nem fideszes a vezetője, de sok már nem maradhatott szerintem. Néhány színház talán, de majdcsak bezár, amit nem tudnak elfoglalni.

A gyerekeket nevelő szülők állítólag rendkívül aggódnak az LMBT-lobbi miatt. Szerintem az a megoldás, hogy nem szabad kormánypropagandát terjesztő szennylapokat olvasni, akkor nem fognak ok nélkül pánikolni. Csak a mocsármédiában lehet rémhíreket olvasni a fenyegető mumusról, sehol máshol. Kár, hogy erre nem terjed ki a rémhírterjesztésre vonatkozó tilalom, bár ha kiterjedne, az is mindegy lenne. A propagandalapoknak bármit lehet, mert nem csak a múzeumokat szállták meg a kollégista fiúk. Az LMBT-rém mellett a másik vezető hír, hogy Tüttő Kata nyaralt. Mondjuk nem pontosan értem, miért tartozik ez rám, már amennyiben nem közpénzből érezte jól magát. Ha van pénze, mindenki azt csinál, amit akar. Már amennyiben nem ütközik törvénybe persze, akkor csak ízlés dolga.

Vicces látni, mennyire fel vannak hördülve nerék a Forma1 pilótáinak kijelentései miatt. Nem is kellett sok, csupán annyi, hogy néhányan szivárványos ruhadarabot vegyenek fel és belemondják egy mikrofonba: márpedig mindenki úgy és azt szeret, ahogy és akit akar. Egészen idáig az összes portálon a Hungaroringen tartott verseny volt az év szenzációja, a pilóták félistenek, mindenki igyekezett kinyalni a seggüket, egymást lökdösték el a jobb hozzáférés érdekében. Na, ez egycsapásra elmúlt, de annyira, hogy az egyik elvtársi tacepaó egyenesen túlfizetett sofőrnek nevezi például Lewis Hamiltont. Abban biztos vagyok, hogy ha ugyanez a Hamilton csak egy mondatot pottyantott volna el arról, mennyire csodálja Orbán Viktort, ugyanezek a nerencek már szobrot faragtak volna azóta. Sőt, szoborcsoportot. Orbán kicsit magasabb lenne, mint Hamilton (lehet, hogy egyébként is magasabb, erről fogalmam sincs, de legalább nem is érdekel), de azért ott lenne a neves pilóta is. Így meg csak sofőr. Szar az élet.

Jó ébredezést, szép napot mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.