Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem hiszem, hogy bármelyik ellenzéki jelölt – plusz Gyurcsány, nehogy elfeledjem – ilyen rohadék zsarnoki rendszert tudna kiépíteni, mint ami most van

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras, de inkább árnyas, frissítő záporos szép reggelt kívánok mindenkinek! Az én összes óhajom és kívánságom ellenére azt mondják a meteorológusok, hogy a saját zsírunkban fogunk megsülni a héten, talán a jövő hét lesz elviselhető. Már persze, ha addigra meg nem változik a koncepció. Mert van, ami örök és előre kiszámítható. Persze nem az időjárás, hanem a fideszes kormány fideszes taktikája. Kitört a Pegasus-botrány? Ki. A kormány terel teljes erőből, inkább vállalva a homofób uszítás (indokolt)vádját? Igen. Összehívták az ellenzéki pártok a nemzetbiztonsági bizottságot ez ügyben? Össze. Megjelentek az ülésen a fideszkádéenpések? Nem. Azért ide teszem, kik NEM jelentek meg az ülésen, ami ettől természetesen nem csupán határozatképtelen lett, de meghallgatni sem tudták Pintér Sándor belügyminisztert, aki viszont megjelent, bár nagyot nem kockáztatott. Tehát:

Halász János alelnök (Fidesz)

Hubay György (Fidesz)

Lezsák Sándor (Fidesz)

Móring József Attila (KDNP)

Ők nem voltak ott a munkahelyükön akkor, amikor nem csak Magyarország, de egész Európa érintett egy kibertámadásban.

Aztán. Azt is megéltük, hogy Rákay Philip, főállású hatásvadász igazodási pontként hivatkozik Lengyel László közgazdászra, az Origo pedig cikket ír erről. Állítólag Lengyel azt mondta a Klubrádióban, vagyis azt írta a zorigó, hogy:

Lesújtó véleményt fogalmazott meg a baloldalról Lengyel László, aki maga is emblematikus figurája a hazai balliberális holdudvarnak. A közgazdász-politológus ezúttal tűpontosan mutatott rá, hogy az előválasztás csupán színjáték, a baloldali szereplők, élükön Gyurcsány Ferenccel régen lejáratódott, kormányzásra alkalmatlan politikusok, akikkel nem lehet választást nyerni 2022-ben. Az interjút Rákay Philip elemezte a Patrióta csatornán látható videójában.

Kedvelem Lengyel Lászlót, okos ember. Érdemes figyelni arra, amit mond, mert annak többnyire az ellenkezője szokott bekövetkezni. De nem egyszer, hanem eléggé következetesen, legalábbis amire hirtelen vissza tudok emlékezni. Ide teszek egy interjúrészletet tavaly decemberből, ezt is Lengyel László mondta, de akkoriban nem nagyon kapta fel valamiért a pártsajtó:

– Ha olyan időszakban lopnak a politikusok, amikor van érzékelhető életszínvonal-emelkedés is, akkor a társadalom legfeljebb fájlalja, hogy nem vehet részt a korrupcióban, vagy irigykedik, de balhét nem csinál. Viszont a lélegeztetőgépre kötött beteg perspektívájából gyorsan kiderült, hogy ez az egészségügy nem működik. De erre nemcsak a beteg döbben rá, hanem az elhunytak hozzátartozói, a szomszédok, a munkatársak is. 

A járvány rémületében az ország szép lassan rájön, hogy itt nagyon nagy a baj. A napi kétszáz halott ismeretében egész más fénytörést kap, hogy Orbán százmilliárdos összeget költ focira, néhány alak pedig vagy orgiákon ül, vagy luxusjachtokon. Esetleg az ereszen lecsúszva, a hátizsákjában kábítószerrel menekül. Ez azért már kiveri a biztosítékot!

Kiverte? Nem verte ki. Most azt mondja Lengyel (az origós cikkben lehet olvasni, ott a link feljebb), hogy Gyurcsányra azért nem fognak szavazni a népek, mert már megtapasztalták, hogy nem tudja vezetni az országot, Karácsonyra meg azért nem fognak szavazni, mert nem ért az ország vezetéséhez. Namost. Én úgy tudom, Gyurcsány nem indul jelölt-jelölként, nem is kell rá szavazni és nem is lehet. Lehet persze minden és mindenki mögött Gyurcsányt látni, a Fidesz igyekszik is meglovagolni ezt, de azért nem kötelező. Karácsonynak valóban nincs tapasztalata az országvezetésben, szemben az összes eddigi miniszterelnökkel, akik közül talán csak Horn Gyuláról nem mondható el, hogy addig nem csinált hasonlót sem.

Én nem vagyok sem közgazdász, sem politológus, így aztán beszélhetek nagyobb hülyeségeket is, civilnek szabad. A magam részéről arra fogok szavazni, akire kell ahhoz, hogy Orbán alól kidőljön a trón. Nem hiszem, hogy bármelyik ellenzéki jelölt – plusz Gyurcsány, nehogy elfeledjem – ilyen rohadék zsarnoki rendszert tudna kiépíteni, mint ami most van. Egyrészt. Másrészt ugyanezen gondolatmeneten haladva nem pontosan értem, hogy miért is kellene berendezkedni arra, hogy majd a reménybeli új miniszterelnök is egyedül fogja kormányozni az országot? Normáliséknál az úgy van, hogy az ország vezetőjének azt kell jól tudnia, hogy kiket bízhat meg az egyes területek vezetésével, aztán ezek az emberek a maguk területére összeválogatják a legjobb szakembereket, és így tovább, a portással bezárólag. Pontosan ez a gond most (a korrupció és a kormányzati maffia mellett), hogy Orbán akar érteni mindenhez, de körülötte senki nem ért semmihez. Ezért van az, hogy propagandával próbálják helyettesíteni a szakmai munkát. Ha ugyanezt akarjuk felépíteni, csak más lesz a neve a vezérnek, akkor igazán felesleges kormányt váltani. Szerintem. Ha meg mást akarunk, valakiben csak meg kell bízni. Arra kell figyelni, hogy az első gyanús jelek után számonkérni, nem beletörődni, nem eltűrni. Nem olyan bonyolult ez.

Ha már szóba került Rákay Philip, pedig annyira gagyi amit csinál, hogy valamennyire is normális országban nem kétszer, de egyszer sem kerülne szóba, tehát Rákay ezt a nagyon frappáns választ adta – bár igazából senki nem kérdezte – Baranyi Krisztinának:

Ha követem Krisztina kibillent logikáját, javaslom neki, kezdjen el lelkileg időben rákészülni az idén október 23-án tartandó Békemenetre! Van még majdnem három hónapja addig, foglaljon időpontot valamelyik elvtársi, haladó agyturkászhoz, és igyekezzen felszerelkezni kellő mennyiségű antidepresszánssal is! A Békemenetre várható patrióta tömeg láttán ugyanis megrázó élmény vár majd rá..

Itt most ugye az történt, hogy Rákay összehasonlította a Pride-ot a békemenettel. Ez önmagában is rendkívül mókás, onnan nézve pedig, hogy a Pride-ra önként ment, aki ment, saját idejéből, pénzéből és kockázatára. Mert volt kockázata. Akár az, hogy a magukat normálisnak kikiáltó agyhalottak a maguk agresszív tahóságával belerongyolnak a tömeg egy részébe, akár az – és ez a komolyabb -, hogy valakinek kellemetlensége lehet miatta a lakóhelyén, munkahelyén. Mert ez most egy ilyen ország. A békemenetet egész hadsereg szervezi, agitálnak, megkeresnek, buszokat szerveznek, ingyen budapesti kirándulást kínálnak. Van rá pénz, eszköz, ember. Akkor lenne látható a békemenet a maga valóságában, ha meghirdetnék, aztán mindenki úgy megy el és úgy megy haza, ahogy akar. Ha Kiskunhalasról részt akar venni valaki a meneten, akkor felül a csühösre, Pesten elmetrózik a helyszínre, vonul, majd hazabumlizik. Tartok tőle, ez esetben Bayer Zsolt Rákaynak szónokolhatna, majd cserélnének, aztán kézenfogva sétálgathatnának egy jót. Korlátlan pénz és eszközök birtokában akkora menetet lehet szervezni, amekkorát akarnak. Az értéke annak nulla. Ha majd mennie kell a kiskirályoknak, akkor fog kiderülni, hányan állnak ki értük valójában. Önként. Addig ez csak szimpla bohóckodás közpénzből.

Kellemes ébredezést mindenkinek! Mi hamarosan jövünk az első beszólással, ez így is marad mindaddig, ameddig igény van a véleményünkre és ameddig nagyon nehezen, a szükségesnél sokkal kevesebb pénzből, de működtetni tudjuk a portált. Csak remélni tudom, hogy a rezsim bukását még közvetíthetjük. Szép napot mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.