Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Pislákol a remény, hogy mégis meg lehet fordulni a totális lealjasodás zsákutcájában 

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Vidám, emelkedett vasárnapot kívánok mindenkinek! Azoknak is, akik cikkeket írnak arról, hogy Orbán Viktor is a magyaroknak szurkol az olimpián. De most ezt a szálat hagyjuk is, majd akkor térjünk vissza rá, ha arról is cikket írnak, hogy a büdös balliberális hazaárulók is azt állítják, hogy a magyaroknak szurkolnak, pedig tudjuk, hogy ez nem igaz, joguk sincs hozzá, rohadjanak is meg.

Remélhetőleg a honfitársaik egy részét a nyilvánosságból – csinálják a négy fal között, hagyják békén a gyerekeinket csatakiáltás dallamára – nagy erőkkel kiradírozni akaró megélhetési szemforgatók és rettegők, a magukat keresztényként, hazafiként számon tartó Európa szélsőjobboldali reménységei túlélték a tegnapi napot, eltakarták a szemüket, befogták a fülüket, és nem kaptak el semmilyen (nem létező) fertőző betegséget. Amitől nem mellesleg egy egész ország szellemi-lelki kútmérgezése árán védelmezik mostanában a gyerekeiket és mindenki más gyerekeit. Szerintem büszkék lehetnek magukra, hiszen azzal az útszéli gyűlöletpolitikával, aminek a hátán negyedszer is hatalomra akarnak kerülni jövő tavasszal, rothadó szándékaik ellenére sikerült összehozniuk Magyarország eddigi legnagyobb Pride felvonulását. A putyini mintára készült homofób propagandatörvényükkel, a gyűlöletkeltő, megalázóan primitív plakátjaikkal, a transznemű embereket megbélyegző sokadik alkotmányfércelésükkel, a jogi nemváltás betiltásával, az azonos nemű párok általi örökbefogadás ellehetetlenítésével, az Egyenlő Bánásmód Hatóság megszüntetésével és az uszító, homofób, gyűlölködő közbeszéd legfelsőbb szintekről vezérelt szétterítésével és állandósítával.

Pár napja egy újságírói kérdésre adott, spontán közröhejbe fulladt válaszában azt mondta a miniszterelnöki miniszter, hogy az idei Pride-on sem lesznek fideszesek, mivel tudomása szerint „az érintetti kör nem fedi egymást”, „nincs metszet”. Nos, aki részt vett a tegnapi melegfelvonuláson, vagy követte a közvetítéseket – miközben megélhetési gyűlölködőék szorgosan gyártották az elborzasztásra szánt propagandatartalmakat például arról, hogy a NAT részévé tennék a Pride-ot LMBT szervezetek brüsszeli támogatásból (mintha ezt az országot LMBT-szervezetek kormányoznák és ők döntenék el, hogy mi a túró kerül az istenverte NAT-ba) -, az valószínűleg megtapasztalhatta, vagy láthatta, hogy az ökölbeszorult nemzetikeresztény hőbörgés és ökölrázás meglehetősen kilógott volna az összképből. Rohadtul nem hiányoztak sehonnan. Zömében fiatal, felszabadult, mosolygó, civilizált homoszexuális és heteroszexuális emberek vegyesen, többen gyerekekkel (úristen!!!), táncolva vonultak végig a városon azon az útvonalon, ahova nem mellesleg nyíltan homo- és transzfób, uszító és gyűlölködő csoportok előre kitervelten és visszaélésszerű eljárás eredményeként kiszorították a rendezvényt.

Hát mit mondhatnék? Sehol egy papi ruhába öltözött Soros-provokátort, vagy a kordonok mögül acsarkodó, a kulturált neonácikat szándékosan hergelő, agresszív figurát nem láttam, valóban őrülten veszélyesnek tűntek a kormánydefiníció szerint normális magyar társadalomra nézve. Ja, nem. A kormányt és az úgynevezett normális társadalmat ugyanis, amelyet ez a bizonyos korrupció kormánya meg akar védeni a nemváltást tömött sorokban követelő genderfluid óvodásoktól, meg az óvodákban és iskolákban grasszáló buzilobbitól, és egyáltalán attól a tudástól, hogy nem mindenki heteroszexuális és fideszes, mindössze pár tucat feketébe öltözött, eltorzult pofával mocskosbuzizó, ökölbe szorult agyú nyomorult képviselte, akiket néhány másodvonalas politikusszerűség arra bíztatott, hogy jelentsenek fel mindenkit, akik a gyerekükkel mentek a felvonulásra. Gondolok itt például a Gaudi-Nagy Tamás és Volner János nevű Jobbik-szökevényekre (a Budaházy-testvéreket hagyjuk is), akik egyébként a fideszes párttévében nagyszabású ellenrendezvényként reklámozták a Hetero Pride Mozgalom vergődését. Mint tegnap kiderült, érdeklődés hiányában a nagyszabás elmaradt. Van az a túltolt erőlködés, amitől már nem lesznek többen azok, akik szerencsére eddig is kisebbségben voltak.

Tehát. A Gaudi-Nagy nevű házmester konkrétan arra szólította fel maroknyi gyűlölködő hívét, fényképezzék le a Pride felvonuláson azokat, akik kisgyerekkel vonulnak, mert az szerinte bűncselekmény az új törvény alapján. Világossá tette, hogy feljelentésre készülnek, és arra, hogy a rendőröket is felszólítsák arra, hogy vegyék el a gyerekeket a gyerekkel vonulóktól.Azt értem, hogy mindenki pénzéből fenntartott állami hírügynökségnek (a csahos médiát is nyugodtan idesorolhatjuk) alig érte el az ingerküszöbét egy sokezres, de inkább tízezres békés felvonulás, ehelyett egy szabad szemmel alig látható, magukat hazafias szervezetekként emlegető dühös, frusztrált csoportosulás ellentüntetéséről áradoztak, meg a Pride-on – mint minden normális helyen szokás az ilyesmi – résztvevő ellenzéki politikusok mocskolásával voltak elfoglalva.

Ezt értem, ezért fizetik őket rengeteg közpénzből, hogy szolgálják a hatalmat. Ezt a feljelentősdit viszont marhára nem értem. Hetek óta azon megy az állampárti vernyogás, hogy a magyar gyerekek nevelése a magyarokra tartozik, a vezérürü erre hivatkozva harcol Brüsszel ellen, erre hivatkozva lengette be minden idők leghazugabb, legfeleslegesebb népszavazását. Egyáltalán: a homofób propagandatörvényüket arra hivatkozva védik, hogy a gyerek nevelése a szülő kizárólagos joga, abba senki nem szólhat bele. Erre tegnap magyar szülők úgy döntöttek, hogy kimennek a gyerekükkel a Pride-ra, mert szerintük az szolgálja a gyerekük egészséges fejlődését, ha a valósággal tisztában lévő, nyitott, toleráns egyeddé válik, aki nem fordítja el a fejét, nem takarja el a szemét, ha megtapasztalja, hogy az emberek sokfélék. Erre a szélsőjobbos, a Fideszt kétpofára szolgáló hazafi jogot formál arra, hogy beleugasson abba, hogy ki hogyan dönt a gyereke neveléséről. Tehát akkor mégiscsak az van, hogy valójában a kormány és a csahosai mondják meg, hogy mit tehet a szülő? Akkor senki nem szólhat bele a gyerek nevelésébe, csak kormány és csatlósai? Világos.

Mindezek ellenére, vagy pont ezért. Volt valami felemelő és reményt keltő a tegnapi Pride-ban, és most szándékosan nem hozom ide a felszólaló politikusok beszédeit, mert azok ettől függetlenek. Elsősorban az, amire már fent is utaltam: úgy tűnik, van a hergelésnek, az uszításnak, a társadalom egy jól körülhatárolható része ellen indított kormányzati támadásnak egy olyan szintje, ahonnan már kontraproduktívvá válik a dolog. Bár egyre eszelősebben támadnak egy kisebbséget, most éppen a szexuális irányultságuk alapján másokat (mert a hatalmukat féltő diktátorhajlamú populisták mindig kínosan vigyáznak arra, hogy csak pont egy akkora csoport ellen indítson egész pályás letámadást, ami szavazatszámban nem jelent érvágást számukra), a népszerűségük egyáltalán nem növekszik a támadásokkal egyenesen arányosan. A mások boldogságától undorodó, rettegő humanoidok – akik attól érzik jobban magukat, hogy másoknak rossz és egyre rosszabb, akik attól érzik magukat teljesértékű embernek, magyarnak, hazafinak, kereszténynek, franc tudja minek, hogy másokat megfosztanak a jogaiktól, céltáblára helyeznek és versenyt futva köpködnek – már nem lesznek többen.

Másodsorban, ezzel szoros összefüggésben az külön felemelő és reményt keltő, hogy abban a sok ezres tömegben rengetegen voltak olyanok, akik nem érintettként, hanem szolidaritásból, támogatóként voltak ott. Akik heteroszexuálisként élik meg azt, hogy a meleg, transznemű ismerőseik, barátaik rákerültek a kormányzatilag generált gyűlölködés céltáblájára. Akiknek egyre nehezebb felvállalni önmagukat, akiknek félni kell, akik nem élhetnek teljes életet azért, mert egy elvetemült, korrupt, az életéért és a hatalomban maradásáért futó politikai csőcselék listáján most ők a soros ellenség. Akiknek nem magától értetődő az, ami a többségnek igen. Ha valóban a tegnapi volt Magyarország eddigi legnagyobb Pride-ja, akkor ez azért van, mert nagyon sokan megértették, hogy ahol a barátjának, az egykori osztálytársának, az ismerősének, a szomszédjának rossz, ott neki sem lesz jó. Tizenkét év ráment arra, hogy idáig jussunk, de most talán pislákol a remény, hogy meg lehet fordulni a totális lealjasodás zsákutcájában.

a

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.