Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hány milliárd forintot loptak már el a nemzeti konzultáció ürügyén?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Újraindítjuk a gazdaságot címmel nemzeti konzultációt tartott a kormány nemrégiben, de annak ellenére is, hogy egy online konzultációról van szó, több mint 5 milliárd, lényegében közel 6 milliárd forintot sikerült elégetnie a kormánynak az adófizetők pénzéből. Tették ezt úgy, hogy ha ezt a pénzt valóban a gazdaság újraindítására költik, akkor talán még eredménye is lett volna a hitegetésnek. A járvány miatti lezárásokat követően minden forintnak helye lett volna, pláne a gazdaságban, most mégis azzal kell szembesülnünk, hogy fontosabb volt annak a látszatnak a fenntartása, hogy a kormány valóban próbál valamit tenni a gazdaság fellendítéséért, mint az, hogy érdemben tegyen is érte. Nem újdonság ez persze, de akkor is vérlázító, hogy ilyen teljesen értelmetlen baromságra ment el több milliárd forint úgy, hogy az államháztartási hiány például folyamatosan növekszik.

Felvehetünk persze orosz és kínai hiteleket, meg reménykedhetünk abban, hogy egyszer elfogadják a magyar kormány helyreállítási tervét és elkezdenek érkezni az uniós milliárdok, de mi lenne, ha a kormány inkább arra koncentrált volna, hogy az adófizetők befizetéseit költi arra, amire valóban szükség is lenne? Nem mondom, hogy nem viselte meg az országot a koronavírus-járvány, de akkor is elegendő pénz állt a kormány rendelkezésére ahhoz, hogy olyan döntéseket hozzon, amelyekkel valóban újra tudja indítani a gazdaságot. Ehelyett konzultálnak és abban bíznak, hogy majd egy MotoGP pálya fogja elhozni a Kánaánt. A kisebb cégeket kellett volna támogatni, akik valódi problémák elé néznek, ehelyett olyan beruházásokba öntik a pénzeket, amelyek nem biztos, hogy valaha is megtérülnek.

De tudom én, hogy fontosabb a haverok kitömése, mint hogy rászorultsági alapon támogassák az érintetteket, csak ez kezd egyre szembetűnőbbé válni, ami egyre több embert dühít fel. Cégek mentek csődbe, vállalkozók váltak munkanélkülivé, amivel szinte lehetetlen helyzetbe sodorták őket és családjukat, de semmiféle valódi segítségre nem számíthatnak, hiszen az általuk befizetett adókból nem őket segítik. Ezt igen nehéz gazdasági újraindításnak hívni, pláne sikerekről beszámolni. És tudom, ezek a vállalkozók egyénileg küzdenek a problémákkal, mivel soha nem tömörülnek szakszervezetekbe, a problémájukról nem fog hallani a közvélemény, ettől viszont még nem javul a helyzet, hiszen aki elveszítette a munkahelyét, az már nem nagyon tud mit kezdeni magával, ha csak el nem hagyja az országot és próbál szerencsét külföldön.

Eszerint az ÚJRAINDÍTJUK A GAZDASÁGOT elnevezésű propagandakampány és az ezt körülölelő kormányzati hirdetések (nyomtatott sajtó, online, rádió, TV, óriásplakát, citylight, hengeroszlop) végösszege 5 milliárd 730 millió 758 ezer 371 forint.

Sajnos ez is azok közé a nemzeti konzultációk közé tartozik, aminek az égvilágon semmi társadalmi haszna nem volt és adatgyűjtésre, valamint a baráti vállalkozók zsebének közpénzzel való kitömésére szolgált. A kormányzati propaganda célja pedig most sem a tájékoztatás, vagy az emberek véleményének a figyelembevétele, hanem a Fidesz politikai üzeneteinek célba juttatása volt. És hogy ki járt jól ennek a magyar emberek szempontjából semmi haszonnal nem járó kampánnyal?

A megrendelést a Miniszterelnöki Kabinetirodától ismét a New Land Média Kft. kapta meg, akinek egy nagyon elkötelezett Fideszes, Balásy Gyula milliárdos a vezetője. (Kassai Dániel XVIII. kerületi önkormányzati képviselő)

De itt még nincs vége a történetnek, hiszen újabb nemzeti konzultációt indított és immár egy népszavazást is belengetett a kormány, amely további milliárdokba kerülhet úgy, hogy az nem másra való, mint a Fidesz kampányára. De még csak azt sem hiszem, hogy egyébként ez valóban megtolná a szekerüket, hiszen a szavazóik száma érthető módon nem növekszik. Milliárdokat költenek el úgy, hogy pontosan tudják, annak még csak politikai haszna sem lesz, de mivel a kedvenc milliárdosaik zsebeit tömik ki, ezért bőven megéri nekik. Nem nagyon tudok még egy olyan országot, ahol hasonló módon gondolkodna kormány, még akkor sem, ha tisztában vagyok azzal, hogy a korrupció kivétel nélkül minden országban jelen van. Már csak azokat nem értem, akik ezeket az értelmetlen online vagy papír alapú kérdőíveket ki is töltik, hiszen valódi választási lehetőségük soha nem is volt, hiszen ezekben egyáltalán nem olyan kérdéseket tesznek fel, amelyekre valóban válaszolni is szeretnének. A propagandának egy olyan eszköze ez, aminek szerintem még csak valódi hatása sincs azon kívül, hogy a kedvenc válalkozóik zsebét kitömik.

Az elmúlt 10 évben vélhetően több tíz milliárd forint tűnt el így a költségvetésből, amelyből akár még új iskolák is felépülhettek volna, hogy csak egy példát mondjak. De a kormánynak jól láthatóan megvannak a prioritásai, elsők a haverok, minden más csak ezután következik. A nép érdekeit soha nem is képviselték, amit ők is pontosan tudnak, noha állandóan arról hazudoznak, hogy ők teljes felhatalmazást kaptak arra, hogy minket képviseljenek külföldön. Orbán állítja, hogy a magyarok egy konzervatív, keresztény országban szeretnének élni, menekültek nélkül, a magyar kultúrát és családokat támogatva. Csak hát a valóság az, hogy a kutyának sem hiányzik az, hogy az egyház újra temérdek hatalommal és pénzzel rendelkezzen, és noha sokan valóban tartanak a menekültektől – hála a kormány gyűlöletkeltésének -, nem tudom, hányan találkoztak valódi menekültekkel életükben.

A magyar kultúrát és szuverenitást nem kell megvédeni, pláne nem az Európai Uniótól, hiszen azt nem veszélyeztetik, ellentétben az oroszokkal és kínaiakkal, akiknek Orbán kiárusította az országot. A valódi fenyegetés keletről érkezik, amely fenyegetést egyszerűen nem érzékel Orbán, hiszen érdeke fűződik ahhoz, hogy jó viszonyt ápoljunk ezen országokkal, mivel innen érkeznek olyan hitelek, amelyeket lényegében arra költ a fideszes állam, amire akar, szemben az uniós pénzekkel. Ha Orbán valóban konzultálni akarna a magyarokkal, akkor inkább erről kérdezné őket, de mivel pontosan tudja, hogy milyen válaszok érkeznének, ezért inkább fel sem teszi ezeket a kérdéseket. Orbán tart az emberek valódi véleményétől, méghozzá joggal.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.