Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A krumpliért és közmunkáért nem elég a Fideszre szavazni, a szurkolás is elő van írva?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt, jó szurkolást a közeledő hétvégének. Hogy ideérjen üzembiztosan, mielőtt még hirtelen kiír a vezér egy népszavazást arról, hogy járjon-e a hétvége a nem-kormánypárti szavazóknak, vagy nekik ne legyen hozzá joguk, mert bizonyított tény, hogy egy strandoló vagy fagyizó liberálisnak a látványa, de még az árnyéka is váratlanul nemváltásra készteti a nyugdíjas korban lévő Orbán-híveket. A tudósok már keresik a jelenség okát, de még nem lelik.

Azt írja az újság, hogy minden este rendőrautó parkol Kásler Miklós háza előtt reggelig, ameddig a nagyszerű miniszter-régész-ősmagyarkutató el nem indul a dolgozóba. Megkérdezték az újságírók a rendőrség illetékesét, hogy miért kell védeni Káslert, erre kiderült, hogy nem is védik, hanemhogy a rendőrség – mint mindig – a lakosságot őrzi és óvja a gonoszoktól. Gondolom totál véletlenül pont Kásler háza előtt teszik ezt. Nincs nekem ezzel semmi bajom, őrizzék csak, el ne lopja valaki. Valóságos kincs, vigyázni kell rá. Én azt nem értem, hogy mi a francért nem lehet beismerni? Haditiok?

Nem szorosan, de ehhez tartozik a szerda esti kalandom. Mármint annyiban tartozik Kásler Miklós doktorminiszterúrhoz a történet, amennyire az egészségügy is, tehát futólag, érintőlegesen és alkalmilag. Az történt, hogy bámulásztam szerda este a tévét, és éppen valamelyik közpénztévén a híradóba kattintottam bele. A hírolvasó azt mondta, hogy valaki és még valaki – egymástól függetlenül – forgalommal szemben hajtott fel valamelyik autópályára. Ez idáig rendben van, ilyesmiket szokás bemondani, mert a nép izgalomra vágyik. De amit ezután fűzött hozzá a hírolvasó – nem a stúdióba meghívott illetékes elmeorvos, hanem az a fószer, akinek megmutatják, melyik kamerába szavalja bele azt, amit a súgógépen lát -, hogy ilyet normális ember nem csinál. Bevallom, eltátottam a számat. Hogy mi van? A tévében a hülyegyerek már felállítja a diagnózist is? Vagy ez az ő véleménye? Ki a bánatos francot érdekel, hogy a hírolvasó vagy aki összeállította a napi hazugságokat, az mit gondol bárkiről vagy bármiről? Azért az már tényleg mindennek a legalja, ha a kurvasok közpénzből fenntartott pártpropaganda-tévé költségvetése arra sem elég, hogy olyan hírszerkesztő és hírolvasó legyen a csecse stúdióban, aki legalább hallott már arról, mi a dolga kicsodának. Nem kizárt egyébként, hogy az elfideszesített közpénztévében eddig is ez a pocsolya-színvonal volt a jellemző, csak én nem szoktam nézni, ezért lepett meg a dolog.

Szijjártó Pétert valószínűleg senki nem akarja elcsenni tőlünk, ő továbbra is teljes fordulatszámon védi a védhetetlen ökörségeket. Ezért őt választotta Orbán, ezért kapja a fizetését – milyen kár, hogy azt nem a gazdájától -, semmi újdonság nincs a dologban. Nyilatkozik, terepmunkán látogatja a szektát, multiknak hordja a magyar adófizetők pénzét, mikor mi a feladat. Vakcinát most nem kell lerakodni a repülőről, úgyhogy több az ideje, ezért szóba állt a BBC riporterével is. Sok mondandóm nincs az interjúról, mert semmi váratlan nem történt. A külügyminiszterek gyöngye előadta, hogy már megint meg vagyunk támadva, mindenki ellenünk van, az Unió összes tagállama hülye, kizárólag a hazafias népfront fideszes kormány helikopter. Miután minden egyes alkalommal ezt csinálják kormányék, sőt, ez az egyetlen taktikájuk, ha szembejön a vonat, nem tudott különösebben lázba hozni. A legizgisebb az egész interjúban az volt (legalábbis számomra), hogy Stevenek szólította a riportert. Ezzel nem az a gond, hogy esetleg nem ez a riporter neve, mert ez. Hanem az, hogy nem a kocsmapultra támaszkodva folytattak magánbeszélgetést, hanem hivatalos interjút készített a BBC riportere a magyar külügyminiszterrel. Egyszerűen elképzelhetetlen, hogy keresztnéven szólítgassák egymást. Én éppen úgy sajnálom, hogy a riporter viszonzásként nem szólította Petinek Szijjártót, mint ahogy annak idején, amikor még Lázár János pofátlan kijelentéseit hallgathattuk, mert éppen ő értett mindenhez, akkor Ildikónak szólította egy kormányinfón Csuhaj Ildikót. Kétségtelenül ez a neve, de történetesen ott és akkor nem Ildikói, hanem újságírói minőségében volt jelen. Na, akkor is fájlaltam, hogy nem viszonozta a dolgot azzal, hogy miniszterelnökséget vezető miniszter úr helyett Jánosnak szólította az azóta gumicsizmába gyógyult vidéki nemest. Tudom persze, hogy neveltetés és kulturáltság kérdése, azért nem tette egyik újságíró sem, de a májam már csak ilyen rossz nekem.

Ésakkor:

Azt tudni kell, hogy a Fradinak nagyon nagy társadalmi hatása van, tízmillióan élnek Magyarországon, közülük több mint kétmillió ember a Ferencvárosnak szurkol.

Ezt Kubatov Gábor mondta a Nemzeti Sportnak adott interjúban. Én meg csak nézek dermedten, hogy ezt honnan tudja Kubatov? Van minden Fradi-szurkolóról adatlapja? Ez a szurkolói szám véletlenül egyezik a fideszes szavazótáborral? Netán kötelező a Fradinak szurkolni? A krumpliért és közmunkáért nem elég a Fideszre szavazni, a szurkolás is elő van írva? Vagy a számtalan közpénzből fizetett hangulatfelmérő gittegylet valamelyike a sportklubok iránti elkötelezettséget is méri? Eszem megáll.

Azt hiszem, elég lesz ennyi reggelre. Szép napot, jó munkálkodást mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.