Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A rutinos nyelvnek mindegy, csak segg legyen, és máris melegen van

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,314,946 forint, még hiányzik 685,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: Pegazus

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Maradjon kend! Szitu van! Szárnyas lóra cserélték a demenciától kereszténnyé vált egykori ifjúkommunisták az általuk felszálló ágban használt öreg pénzes zsidót, hogy a szerintük libernyák Khimairaként viselkedő EU-t elpusztítsák. Mi több! Az Izraellel való közvetlen csatlakozás érdekében Salamon király űrbázisához hasonlóan templomnak látszó átjátszóállomások ezreit építtették közpénzből a térségben. Amelyek menetben a nemzeti vagyont, jövetben a szavazatokat szállítják, dúsan javadalmazott személyzettel.

Ebben a válságos helyzetben, mikor még mindig sok az államilag garantált megélhetésre emlékező tanú, pedig már nyakig ér a nyáltenger, kalákában trilláznak az új madáretetőből két pofára zabáló udvari pacsirták, műmagyar kántorok kotyvasztanak kumiszt maguknak a Pegazusból kipréselt váladékból, és palackozva exportálják azoknak, akik a vak komondor által őrzött jászolnál abrakolnak. Románul beszélő fajmagyarokra hárul a szellemi honvédelem, akik szerbül és ukránul is kiválóan sugározzák magukból a szkítaalapon matyómintás kunhímzésű magyarkeresztény identitást a bennszülött alattvalókból kipréselt utolsó fillérig. (A fillért ne tessék szó szerint érteni, mert az infláció miatt az ezres se ér kutyakakit se!)

A minap volt az évfordulója, hogy a kiéheztetett póroknak keresztény módra sütve feltálalták az urak Dózsa Györgyöt, és mivel megint itt a „teremtett világ” formula, sztéknek felkészül Galilei. Az Úr ítélőszéke már ki van fizetve, hogy kétsége ne legyen kendnek, miként dönt a földi helytartó. Persze most nem 40 éhes jobbágy készül a lakomára, hanem közpénzen kihizlalt kopaszok várnak csorgó nyállal a gazdájuk csettintésére, mert nem tudják szegények, hogy a „hosszú kések éjszakáján” a hozzájuk hasonló célra tenyésztett utcai harcosokat miként selejtezték használat után.

Apropó! Kendnek is már rég kifújt, ha nem tudná! A nagyságos fejedelem virtigli labanc volt! Csak a kommunisták csináltak neki vörös zászlót Libertate szöveggel, mint most a brüsszeliták szivárványost azzal a betűszóval, amit mindig elfelejtek, mint a németórán a főnévragozást. Sajnálom is nagyon, hogy így elkéstek ezzel a törvénnyel.

Számomra végleg vége a sulinak pedig nagyban javulna németből a találatarányom, amiért ez a bölcs törvény kitiltotta a semleges nemű szavakat az aktivisták miatt. Direkt. A Seychelle-szigeteki katolikus misszióból hozatott igazgató néni a garancia, hogy a mi falunkban a család neveli a gyereket és biztos benne, hogy a pap bácsi nem is cicizte meg a Zsuzsit, hanem csak megnézte a kezével, hogyan dobog a kis szíve. Arról ő nem tehet, hogy mellényúlt. Azért a Zsuzsi a hibás, mert folyton izeg-mozog, egy percig se tud nyugton maradni.

Most, hogy a nagyságos úr málnáját szedjük éhbérért az Indiából honosított magyarokkal, amíg nem jönnek a nepáliak, már szívesen nyugton maradna a Zsuzsi. De nem lehet, mert kell a pénz a családnak, a kistestvérének gyógyszerre, és azt mondta az apja, hogy ha sokáig fanyalog az agrárrobot miatt, akkor a magyar hagyományokhoz híven eladja Svájcba, hiába cigány, ahol majd nagyon fogják szeretni, és ha szerencséje van, nem is az utcasarkon. Mert rajta van mit fogni, nem úgy, mint a napszámon.

Az már nagyon úgy néz ki, hogy én se kerülök be a falu közmunkás válogatottjába, mert a tata nem hajlandó templomba járni. Márpedig ha a tata nem megy, akkor gubanc lesz. Mert összefüggések vannak ám faluhelyen.

Az alapszitu az volt, hogy az úr kegyelméből és a józan ész ellenére imádságos iskolák lettünk, és „ajánlott volt” családilag imádni az Urat, ha jót akartak a gyereknek. Tudvalevő ugyebár, hogy nekem az egész utca jóakaratára szükség volt, hogy ne rúgjanak ki az első harangszóra. A tata is imádságos iskolában kezdte az alattvalói életét, úgyhogy naprakész ismeretei voltak/vannak a falusi öntudatvesztési folyamat fázisairól. Tudja empirikus. Színképelemzés és átvilágítás nélkül. Mindennapos rutin ez nálunk. A leventeoktató- és cserkészparancsnokból lett kommunista tanácselnök fia a református iskola szabaddemokrata igazgatójaként a háromszoros normatívával megspékelt cigánymentes iskolában olyan katolikust csináltatott az unokájából, hogy mindjárt vagy fideszes államtitkár, vagy KDNP-s kormánybiztos lesz belőle. Érettségi nélkül. Ez biztos. Szokta is mondani a tata: „a rutinos nyelvnek mindegy, csak segg legyen, és máris melegen van”. Anyúúúú! Ne már! A tatával tessék konzultálni!

Bocsánat. Helyzet van! Ennek a nyárikonyha konzultációnak az anyuval egyhamar nem lesz vége, csak ennek a tudósításnak. Majd folytatom, ha tudom!

Elvi kérdés, hogy ki álljon a sarokba! Ideje lenne már, hogy a tata leszoktassa a lányát az agresszív viselkedésről. Én is dolgozom, de nem hozom haza a feszültséget a munkahelyemről! Pedig minket is megmérnek kilóra jövet-menet a málnaszedéskor, hogy nehogy telezabáljuk magunkat málnával. Mert akkor oda a haszon, a nagyságos úrnak sose lesz meg az unió által finanszírozott ültetvény telepítési költségéért delázott alkotmányos költség, pedig kell neki a pénz, mert a földalapú támogatásból olajkutat vett Azerbajdzsánban, és muszáj neki még az idén repülőt venni, hogy lássa, meg ne lopják azok a ferdeszemű pogányok.

Bütyökfalva, 2021. július 20.

Mirtill

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.